13.4.2014

Sitaatteja viikon varrelta

 
 
 
 
Jossain vaiheessa matkalla aikuisuuteen, alkaa maailma laittamaan kaiken uuden ajattelulle reunaehtoja. Niin kuin että päiväkotiin ei voi mennä uimapuvussa tai että asfaltti ei voi olla pinkki. Juttelin tässä taannoin erään rakennusalan yrittäjän kanssa ja hänen lausumat sanat jäin mieleeni: älkää sanoko "Voiko se onnistua?" sanokaa vähän lyhyemmin:  "Voi se onnistua!"
 
 
 
Viikon toinen oivallus tulee yhteistyön voimasta. Olen tutustunut yrittäjänä moniin uusiin ihmisiin ja kun joku sanoo loppukättelyissä että "Hei ihan mahtavaa!" niin tiedän että jotain hyvää alkaa taas tapahtumaan!
 
 
 
Muistatteko kun laitoin silloin ajat sitten sisustuslehdet kiertoon? Vein Yliopistonkadulle liiketilan eteen kärryn, josta ihmiset saivat lainata kaikki uusimmat sisustuslehdet. Lehtiin oli liimattuna tarra jossa toivotettiin hyviä lukuhetkiä ja pyydettiin palauttamaan lehti samaan paikkaan lukemisen jälkeen. Tämä "kirjasto" ei oikein toiminut, sillä ihmiset eivät jostain syystä kehdanneet ottaa lehtiä?!
 
Tällä viikolla ajattelin että ehkä lehtien palauttaminen tuntui ihmisistä liian työläältä ja niinpä vein taas kevätauringosta innostuneena kaikki alkuvuoden aikana ilmestyneet suomalaiset sisustuslehdet kadulle ja laitoin tällä kertaa korin kylkeen lapun  "Ole hyvä, saa ottaa!"
 
Aamupäivällä pari ilahtunutta ohikulkijaa selaili lehtiä ja valitsi itselleen mielenkiintoisimman lehden. Iltapäivällä joku tuli ja nappasi koko nipun mukaansa! Toivottavasti hän osaa olla ihan erityisen ilahtunut saaliistaan, sillä muille lehtiä ei enää jäänytkään jaettavaksi...
Kiukkuisena hain korin sisälle ja mietin että miksi asiakaspalvelu on näin hiton vaikeaa? Mikä olisi kolmas idea jolla voisin ilahduttaa muita ja luoda yrityksestäni positiivista mielikuvaa mahdollisimman monelle ja samalla päästä eroon jo luetuista lehdistä?
 
 
 
Viikon viimeinen sitaatti tulee kuusi vuotiaalta synttärivieraalta, joka seisoi jätskibaarin jonossa suklaakolikot kourassa ja totesi huolestuneen "Nää rahat sulaa mun käteen..." Niin tuttua!? :)
 
 
 
 

9 kommenttia:

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja hauskoja sitaatteja :).

Maya kirjoitti...

Hauskat sitaatit.
Mä olen lahjoittanut mun sisustus- ja muut aikakauslehdet (monta ikean isoa sinistä kassiaü) eräälle klinikalle, missä potilaat askartelevat, leikkelevät niistä omia unelmiaan ja kivoja lauseita/sanoja ja kokoavat tästä kaikesta omaa, uutta, terveempää tulevaisuutta kuvien ja lauseiden muodossa. Saan aina lämpimän mielen, kun mun lehdet on sinne kiikutettu. Tulevat tarpeeseen, kauniit lehdet.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kivoja sitaatteja..:)
Ahne lukija kun koko pinon nappasi...hyi häntä!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä idea tuo lehtijuttu! Olisko lappuun pitänyt vielä tähdentää, että esim. "max 3 lehteä/hlö"? Minä nimittäin olisin saattanut tehdä ihan samoin, sillä minulle tulee tuosta mieleen, että nyt halutaan lehdistä päästä pian eroon ja olisin napannut nipun uuteen kotiin.

-Kati-

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Totta tuo Anonyymin kommentti, pieni tarkennus jatkossa on ehkä ihan hyvä! :) ja itsekin ihan naureskelin kiukun laannuttua, että eroonhan minä niistä lehdistä halusinkin!... mutta silti olisi vaan ollut kiva ilahduttaa mahdollisimman monta! Ja tässä taas esimerkki viestinnän vaikeudesta; Jos yrittää kertoa jotain, täytyy hyväksyä se että joku voi ymmärtää asian toisin! :)

Anna / Iloni kirjoitti...

Ihana sitaattipostaus! Tulin ihan hyvälle mielelle, jopa lehtijutusta ihmisyyteen pettymyksistä huolimatta, mutta sehän se hyvä on kun pistit hyvän kiertoon! :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitähän ei tiedä, miten monelle ihmiselle tuo kaikkien lehtien ottaja niitä vielä jakoi eteenpäin. Jos hyvään haluaa uskoa, ja kukapa ei haluaisi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mielestäni lehtien lainausidea oli aivan mahtava ja itse sitä hyödynsinkin, tosin taisi jäädä vain yhteen kertaan. :)
Kerran tai pari luetuille lehdille saisi kyllä olla joku toimiva kierrätyssysteemi, erinomainen tilanne kaikille osapuolille, kunhan joku ei sitten tule ja hyödynnä sitä väärin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mielestäni lehtien lainausidea oli aivan mahtava ja itse sitä hyödynsinkin, tosin taisi jäädä vain yhteen kertaan. :)
Kerran tai pari luetuille lehdille saisi kyllä olla joku toimiva kierrätyssysteemi, erinomainen tilanne kaikille osapuolille, kunhan joku ei sitten tule ja hyödynnä sitä väärin.