18.11.2010

Pipo tiukalla


Kylppäriremontin ensimmäisellä viikolla jaksoin imuroida. luututa ja järjestää joka ilta työmiesten lähdettyä eteisen kuntoon. Ajattelin, että "tämä purkaminen nyt on tällaista sotkuista" ja kun Jyväskylän Timanttityön miehet vaikutti muutenkin niin raavailta ja tehokkailta, sellaisilta, joille siivoaminen on yhtä kuin, että revitään likaiset lattiat irti ja viedään pois, niin en viitsinyt sotkuista edes vihjailla.
Seuraavalla viikolla tuli hommiin Putkimies Putkonen ja Sisustus Jiiri. Työnjälki on ollut vakuuttavaa, mutta sotku järkyttävää... Enää en jaksa joka ilta siivota ja puunata. Sotku ei rajoitu vain eteiseen, josta työmiehet kulkee, vaan koko asunnossa leijailee hienojakoinen betonipöly, jota voi myös kaivaa nenästä ulos mustina möntteinä!
Tämä on tietenkin tilapäistä, mutta jos uudestaan lähtisin tällaiseen hommaan, osaisin kovasti arvostaa tarjousta, jossa lukisi: sisältää siivouksen!

Tähän siivoukseen liittyen, haluan tässä samassa yhteydessä esitellä teille maailman paskimman imurin. Se retkotta toiseksi alimmassa kuvassa. Tätä myydään remontti-imurina, mutta oikeampi käyttökohde olisi vaikka kaatopaikan koriste! Se on painava, kömpelö, epäkäytännöllinen ja imuteho on mitätön!
Samaan hatutukseen esittelen vielä toisenkin tavaran, joka sijoittuu myös kärkeen tässä "paskin tavara-kisassa". Se näkyy alimmassa kuvassa ja on meidän uusi postilaatikko. Lukko on jäässä jo nyt, vaikka pakkasta on ollut vasta pari astetta... no, onneksi lehden saa ulos myös ilman avainta, sillä käsi mahtuu hyvin nappaamaan postit tuosta pudotusaukosta...

Tuo jättimäinen "hämähäkin jalka" kannattelee putkea, joka putputtaa betonia kylppärin lattialle ikkunan kautta.

Niin, ja vielä, edellisestä kokovartalosuihkusta on kulunut aikaa neljä päivää...

12 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hei!Kirjauduin lukijaksesi. Mielenkiinnolla seuraan kylppäriprojektianne. Meillä olisi tuo sama edessä jonkin ajan kuluttua.Tällä hetkellä meillä on juuri valmistunut käyttövesiputkiston remontti ja samaistun suuresti tuohon siivousasiaan! Siivoaminen on ihan turhaa, koska seuraavana päivänä kaikki näyttää taas tuhat kertaa pahemmalta. Jaksamista teille remontin keskellä asumiseen!

hietzu kirjoitti...

Taisin jossain kommentoida,että mukavaa nähdä kunnon remonttia, mutta tosiaan,näin sivullisena sitä ei tule ajatelleeksi mitä kaikkea muutakin siihen liittyy kuin vain purkamista ja valmiiksi laittamista. Remonttimiesten kengänjäljet tulevat varmasti hyvin esille lattioista ja voin vain kuvitella sitä betonipölyä...!?

Riikka kirjoitti...

Hehee, remontti se on ihanaa aikaa :D Olin nuoruuteni raksasiivoajana, ja voin kertoa, että yksikään niistä työmiehistä/-naisista ei siivoa. Ja oishan se nyt aika järjetöntä maksaa ammattimiehen palkkaa siivouksesta. Eli joko palkkaat raksasiivoajan edullisemmalla palkalla tai siivoat itse... Minä olen kiltisti siivonnut omien remonttien yhteydessä, kun sillä tavalla pääsee kuitenkin helpommalla, tosin en ole koskaan yrittänytkään asua remontin keskellä. Tsemppiä! -Riikkaps. kiitos hyvistä nauruista tuon "paskin tavara"-kisan tiimoilta :D

miolann kirjoitti...

Tsemppiä sinne pölyn keskelle! Uskon että lopputuloksen nähtyänne (ja pölyt pois suihkuteltuanne) ette enää hankaluuksia muistakaan.

Anonymous kirjoitti...

Suosittelen autonoviin tarkoitettua lukkosulaa myös postilaatikkoon :)

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Mulla on ollut nyt pisin suihkutauko 8 päivää:/

Niinu kirjoitti...

Olipa paljon samastumiskohteita tähän postaukseen:)Paitsi että meitin postilaatikko(varastettu&l;öydetty)odottaa kellarissa putsausta ja uudelleen asentamista...Me teetettiin ikkunoiden vaihto keskikerrokseen reilu kuukausi sitten; hintaan kuului "karkea" siivous=yhtä tyhjän kanssa! Ja todella,pölyä oli joka kerroksessa kaikilla tasoilla...aarrgghh.Mutta uskon että teilläkin vaiva kannattaa,teitin kylppäristä tulee varmasti upea!

Nina kirjoitti...

Sanoin meidän sähkärille eilen etten siivoa ennekuin remppa on valmis, siihen tuo tuumasi ettei tämä vamistu ikinä :/-Meillä on mennnyt 2 imuria roskiin puolessa vuodessa. paskoi kaik!

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos, juuri vertaistukea kaipasinkin ja ihanaa että sitä täältää saan! :)Nina: todella lohduttavan kuuloinen kommentti sähkäriltä... kuulostaa vähän yhdeltä meidän putkimiesehdokkaalta... ;)Niinu: Postilaatikon ostaa (/ottaa ;)) useasti vain ulkonäön perusteella, eikä tule miettineeksi kuinka se TOIMII!Leena: Tuoksuvat terveiset täältä! ;) (hih hi)Anonyymi: On käytössä!Hiezu ja Miolann: Kyllä minäkin uskon, että lopputulos on hieno, ja ihan oikeasti olen kyllä enimmäkseen aika innoissani tästä projektista! Varsinkin nyt, kun alkaa jo näkymään uuden valmistumista.Riikka: Näinhän se on! Ammattilaiset suorittaa ammattiaan ja näinhän sen kuuluukin olla. Ja kyllähän tämä siivoaminen on aika pieni homma, kun ulkopuoliset tekee kaiken muun.Saija: Lämpimästi tervetuloa lukijaksi ja intoa remontin suunnitteluun! Minäkin piipahtelen siellä sinun blogissasi jatkossa :)

Pilvitarha kirjoitti...

Auts. Se on remontti tosiaan muutakin kuin niitä kivoja suunnitelmia ja viime silauksia - mikä on meilläkin koettu monet kerrat :)Eikä sitä aina jaksa siivota - meilläkin tervehtii taloon tulijoita ensimmäisenä ihana työmää kun kuistin hommelit on edelleen kesken. Vaan onneksi ne lopulta aina valmistuvat, tsemppiä teille!(Tyhmät huonot imurit on ihan tyhmiä!)

Anonymous kirjoitti...

Meillä loppui juuri äskettäin KAKSI KUUKAUTTA kestänyt kylpyhuonesauna-remontti, joskin edelleen saunan lauteet on käsittelemättä toiseen kertaan ja kaikki naulakot, vessapaperitelineet yms pikkusälä puuttuu. Ei ole enää kiire yhtään, kun pääsee suihkuun.Ja meillä oli jotakuinkin samanlainen imuri. Se jaksoi imeskellä kunnolla tasan kerran. Sen jälkeen sen letku paloi rikki kolmesta kohdasta kohdattuaan tuttavallisesti halogeenivalon. Ja joo, me tehtiin melkein itse koko remontti. Tosin meidän putkimies, joka tuli ulkopuolelta, teki paskasti KAKSI kertaa. Onnea teidän remonttiin, menee teillä varmasti huomattavasti helpommin :)Ja jos keksit, miten sen helvetillisen betonipölyn saa NÄPPÄRÄSTI ja TEHOKKAASTI (mielellään SIIVOAMATTA) pois koko asunnosta, niin vinkkejä otetaan vastaan...- Tiina

Susanna kirjoitti...

Voi miten aito kirjoitus! En ihan oikeesti voi olla hymyilemättä. Tuntuu ihan hyvältä, että jollain muullakin remppahommat panee otsasuonet pullistelemaan silloin tällöin!Kyllä se siitä taas alkaa helpottaa! <3