19.11.2010

Leikki on lapsen työ

Uskomatonta, mutta totta, että leikkihuone taitaa tällä hetkellä olla talon siistein huone! Tässä pari viikkoa sitten tehtiin valtava siivous/raivaus/kierrätys operaatio ja kaksi jätesäkillistä leluja lähti tästä huoneesta kierrätykseen.
Nyt kaikille leluille ja peleille on jokin sovittu paikka ja monta ämpäriä on myös varattu "mitä sattuu"-leluille. Sillä vaikka olisikin niin ihanaa, että lapset leikkisi vain äidin valitsemilla esteettisillä leluilla, kuten junaradalla, Barbapapa keiloilla ja Brion värikkäillä palikoilla, niin suurin osa leluista on jotain ihan mitä sattuu yksittäistä muovikrääsää...
Pelit, palikat ja Barbiet on sijoitettu niin, että lapset ei itse niihin ylety, eli näitä leikkejä on vain yksi kerrallaan lattialla. Vauvanhoitopiste on yhdessä nurkassa ja vastakkaisessa nurkassa voi huilailla säkkituolin sylissä. Kauppaleikkeihin löysin sinisiä "torikoreja" ilmaiseksi Huhtasuon asukasyhdistyksen kirpparilta.
Myös naulakko on ehdoton leikkihuoneen kapistus, koska siinä voi roikotella vaikka mitä!
Roolivaatteetkin saa alas vain aikuisten toimesta ja meillä ne on enimmäkseen prinsessamallia...
Aito linkkipysäkin kyltti (kyllä, me täällä Keski-Suomessa puhumme linkeistä ;)) on peräisin jostain, mistä en todellakaan muista (harvinaista kyllä, sillä yleensä muistan aina mistä mikäkin on kotoisin...) ja ajattelin tehdä siitä ensi kesänä ulos oikean pienen lasten pysäkin!

Tänään täällä  leikittiin ainakin retkeä, mummia ja Hannua, kruunupäistä prinsessaa ja etsivää! Huomenna on taas uudet leikit :)

12 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Voi miten reippaan ja pirtsakan näköistä!Meillä myös linkkejä liikenteessä kaakkois-Suomessa ;o)

Anonymous kirjoitti...

Ihana lasten leikkihuone, kyllä tuolla luulisi lasten viihtyvän!Linkit ne kulkee meilläkin! ;)Ellu

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Ihanan tilava huone! Mitä matskua lattia on? Ja mistäs tuo naulakko on hankittu?

PikkuBertta kirjoitti...

Ja leikille puitteet ovat kuin parhaimmasta päiväkodista...ihanaa,että lapsen työtä arvostetaan...elikkä leikkiä..

Niina kirjoitti...

Hauskan näköinen ja riittävän tilava leikkihuone. Puolapuut ja koripallokori toivat heti koulumuistoja mieleen, mistä puolapuut ovat kotoisin?

Minna kirjoitti...

Houkutteleva lastenhuone! Ruokkii varmasti mielikuvitusta. Minäkin tahtoisin tuonne leikkimään!!!

Susanna kirjoitti...

Onpa iloista ja värikästä! Joskus olisi kivaa omistaa lapsia vain siksi, että pääsisi sisustamaan lastenhuonetta ja leikkimökkiä.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Lattia on muovimattoa ja hommattiin Kodin Terrasta, se oli jotain aika edullista, mutta hintaa en kyllä nyt muista. Ajateltiin, että ei harmita jos vaikka tussia tai jotain muuta lipsahtaa lattiaan... Naulakko on sepänaukion kirpparilta ja puolapuut vahasta jo puretusta Cygnaeuksen koulusta. Aluksi ajattelin maalata puolapuut, mutta oikeastaan hyvä että jätin ne noin, ovat niinkuin oikeastikin kuuluu :)

joska kirjoitti...

Vaikuttavaa! Innolla odotan parin vuoden päähän kun meilläkin on leikkihuone. :) Tällä hetkellä kymmenessä neliössä nukkuu kaksi lasta ja on kolmen lapsen tavarat.

Atsalea kirjoitti...

Onpa raikasta ja kotoisaa! Puolapuut tahtoisin meille myös - mun (varhais)lapsuudenkodissa kerrostalossa sellaiset oli, ja ne oli kyllä kivat!Ja hyvä idea nuo korit, joissa on leikkiruokia.

Anonymous kirjoitti...

OI kun kivan näkönen leikkihuone teidän lapsilla. Mistä nuo peltikaapit on? mäkin haluaisin samanlaiset niin sais osan tavaroista lukkojen taakse.Taria

Jonna kirjoitti...

Todella upean näköinen leikkihuone!