2.7.2010

Nyt olet paikallasi ja syöt!

Kerrankin tämä blogi on edes vähän ajanhermolla, ja ottaa varovaisesti kantaa tuohon uutiseen, jossa kerrottiin lapsien penkkiin teippaamisesta piväkodissa. Jos tämä tapaus olisis sattunut omalle kohdalleni, olisin kyllä todella järkyttynyt ja käärmeissäni. Mutta kun nyt katselen tätä asiaa täältä vähän kauempaa, niin voin vain todeta, että ei se tuoliin sitominen ruokailun ajaksi ole kovin kaukana täällä meilläkään ollut! Joissakin pienissä kullannupuissa kun taitaa asustaa myös se valtaisa raivonkukkanen!?
Toisinaa rajojen laittaminen on todella vaikeaa ja haastavaa työtä, eikä luovuudestakaan siinä hommassa ainakaan haittaa ole? ;) Tosin, jokaisella vanhemmalla tulisi olla oikeus määrätä rajat oman lapsensa kohdalla. Ja silloin kun se ei ole mahdollista, olisi pystyttävä luottamaan hoitotädin valitsemiin kasvatuskeinoihin ja hänen näkemykseensä rajojen asettamisesta! Minä luulen, että jos "ojentaa" omaa lastaan, se on hyvää kasvatusta, mutta jos joku muu tekee sen, se onkin kuritusta. Oma lapsi on kuin "pyhää maata" ja vanhempien tärkein tehtävä on suojella sitä.
Tässä nyt kuitenkin vinkki astetta leppoisampaan tapaan, rauhoittaa ruokahetki ja taata ruokarauha myös vieressä istuville ;) Jalat saa irroittaa merkiltä vasta kun kaikkia ruokia on ainakin maistettu!
Jalkapohjat ja sydämet on leikattu punaisesta kontaktitarrasta.

7 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

LOISTAVA VINKKI! Itselläni ei tosin lapsia ole,mutta hyvä kerätä niksejä mahdollisen tulevaisuuden varalle ;) Toimiiko jalanjäljet käytännössä teillä kuinka hyvin? Olipa piristävä vinkki,tämmöiseen en ole aiemmin törmännytkään :)

KENNi kirjoitti...

Mahtava idea! Meillä on jo tyttö ohittanu syöttötuoli vaiheen, mutta muuten tosi suloinen ajatus maalata nuo jalat tuohon :DEri asia toimiiko käytännössä.Kyllä särähti minunkin korvaan tuo uutinen. Ei enää voi luottaa kehenkään, varsinkin kun ei tosiaan tiedä mitä kaikkea siellä hoidossa tapahtuu hoitotätien toimesta. Meillä eletään nyt uhmaikää ja kyllä, ne raivokohtaukset on joskus niin pahoja, ettei mitään rajaa :)

Sini kirjoitti...

Ihana idea! Meillä sujuu tällä hetkellä ruokailut semihyvin, mutta pitääpä laittaa vinkki korvantaakse tulevaisuutta varten :-)

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Onpas hyvä idea! Pitää pistää korvan taakse tulevaisuutta ajatellen. Näenkö oikein, onko kuvassa Tripp Trappeja kaksin kappalein? Ja jos on, niin oletteko tykänneet? Meillä haaveillaan mustasta trapista mutta kiinnostavat käytännön kokemukset. Hintaa kun on kuitenkin aika kiitettävästi käytettynäkin.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Molemmat on tripp trappeja. Kahdella nuorimmalla on niin pieni ikäero, että kaksi syöttötuolia oli pakko hankkia, ja halusin samanlaiset, ja toinen oli jo olemassa... No, tällä kokemuksella en ehkä enää ostaisi tätä "yliarvostettua" tuolia (tai ainakaan kahta ;). Hyvää näissä toki on tuo lapsen mukana kasvaminen ja hyvä anatomia, mutta moitittavaa löytyy kolhujen kestämisessä, ja puhtaana pidossa. Tuolissa on ainakin sata pientä koloa ja mutkaa, joihin puuro tunkeutuu ja jämähtää kiinni! Myös ihan nopskasti säätöjen muuttaminen ei tapahdu, sillä koko tuoli täytyy hajoittaa lähes atomeiksi jos haluaa esim. haarojen välissä olevan nahkaisen lenkin pesuun... Jos nyt olisin ostamassa syöttötuolia, ostaisin ulos Ikean halvan muovituolin, ja sisälle jonkun muun säädessävän tuolin. Esim. se Seimin rinki-tuoli on aika ihana! :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Molemmat on tripp trappeja, koska pienimmillä lapsilla on niin pieni ikäero, että kaksi syöttötuolia oli pakko hankkia, ja halusin niiden olevan samanlaiset... Nyt en ehkä enää ostaisia tätä "yliarvostettua" tuolia (tai ainakaan kahta! ;), sillä tällä kokemuksella tuolissa on pari käytännön "vikaa": ensinnäkin, kestää aika huonosti kolhuja ja on kömpelö liikutella, ja todella hankala pitää puhtaana. Tuolissa on sata pientä koloa ja uraa joihin puuro jämähtää kiinni. Koko tuolin saa purkaa lähes atomeiksi jos haluaa esim. haarojen välissä olevan nahkaisen lenkin pesuun. Hyvää tuolissa on lapsen mukana kasvaminen ja hyvä anatomia, mutta jos nyt olisin ostamassa syöttötuolia, ostaisin erikseen ulos Ikean muovisen halppistuolin, ja sisälle jonkun muun säädettävän tuolin. Esim. Seimin rinki-tuoli on aika kiva! :)

Anonymous kirjoitti...

Hei!En nyt muista mitä asiaa googletin (jotakin sisustukseen liittyvää se taisi taas olla) ja päädyin lukemaan sinun blogiasi. Ihana idea noiden jalkojen piirtäminen tuoliin!Kokeilin heti kotona itsekin ja ruokailut ovat todellakin sujuneet paremmin :DDNäinkin yksinkertaista se kasvattaminen on jos vain hoksaa!Kiitos tuhannesti ihanasta vinkistä!