11.5.2010

Eteisen laajennus

Asunnon eteiseen käytettyjen neliöiden lukumäärä (tai puhumattakaan eteisten kappalemäärä!), ei aina kerro sitä, miten käytännöllistä ja helppoa asuntoon tuleminen /poistuminen on! Meillä on peräti kolme eteistä (yhden ulko-oven takana), ja neliöitäkin näihin on yhteensä käytetty ihan mukavasti, mutta käytännöllisyys on kyllä jäänyt suunnittelijalta huomioimatta! Kaiken huipuksi keskellä tätä kolmen erillisen eteisen kompleksia on talon päähormi, joten seinien kaataminen ei tule kysymykseenkään.
Tämä lasteneteinen laajenneettin silmää huijaamalla kolmesta neliöstä, kuuteen! Näissä valokuvissa peilistä heijastuva kuva tekee kokonaisuudesta säläisen näköisen, mutta todellisuudessa iso peili käytävän päässä tuntuu laajentavan tilaa jopa yhdeksään neliöön! Rappusia ylös noustessa syntyy illuusio pitkästä ja valoisasta käytävästä. Tällaisiin silmää harhauttaviin laajennuksiin suosittelen kehyksettömiä peilejä. Silloin takaisin heijastuva kuva ei rajaannu mihinkään, vaan tuntuu jatkuvan vielä peilin reunojen ulkopuolellakin. Tämän (ja pari muutakin peiliän) olen ostanut Raksalta. 

14 kommenttia:

Apina Kapina kirjoitti...

No on tehokas illuusio! Piti vähän aikaa tuijottaa et mitenkä toi tollai jatkuu loputtomiin! =DVoi kun meidänkin eteinen joskus olisi noin siistin näköinen..

Eryah kirjoitti...

Mun silmaa ainakin onnistuit huijaamaan! Meni pieni tovi tajuta mihin se eteinen oikeasti paattyy ;)Jep, tiedan ongelman. Meillakin talo on suunniteltu (vai perati rakennettu ilman suunnittelua?!) niin epakaytannollisesti, etta ei voi kuin silmia pyoritella...Hieno lattia!

ElliS kirjoitti...

Ompas hieno eteinen. Kauniit värit. Ja tuo matto pisti erityisesti silmään. Mistä olet sen löytänyt?

Lumo kirjoitti...

Peilillä voi todella huijata silmää ja laajentaa pientäkin tilaa.Eräs tuttu "Feng Shui-asiantuntija" tosin totesi kerran, että peili ulko-ovea vastapäätä antaa torjuvan vaikutelman aja ikäänkuiin "työntää tulijan ulos ovesta". Itse olen kyllä aina onnellinen kun näen itseni eteisen peilistä (ovea vastapäätä) kotiin tulessa. "Aah, ihanaa, vihdoin kotona pitkän päivän jälkeen!"

nelio kirjoitti...

Vanhat kikat on usein niitä toimivimpia!

Sari. kirjoitti...

Oi miten loistava idea!

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Juu, peili on paitsi naisen, myös sisustajan hyvä ystävä ;)! Matto lattialla on kirpparilta, ja taitaa olla alunperin sellainen keinutuolimatto.

Katja kirjoitti...

Hienosti tuo peili avaruutta pieneen eteiseen. Ihana että teillä on lapsille oma eteinen <3 Kolmen lapsen perheessä sitä hattua, hanskaa ja kenkää riittää! Iknow...

mapela kirjoitti...

Tila on todellakin moninkertaistunut, upea muutos! <3

Kotilo kirjoitti...

Ihana eteinen! Jestas!

Anonymous kirjoitti...

heippa..hieno eteinen, jäin noita mustia ruukkuja ihaileen, mistä olet ne ostanut?

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Moi Anonyymi! Ostin nuo tukevat muoviset ruukut Biltemalta noin vuosi sitten. En muista mitä ne maksoi, mutta halpoja ne oli, koska meille päätyivät! ;)

Anonymous kirjoitti...

heh anonyymi :D enpäs tajunnut laittaa terveisiä keneltäkään ;)kyselin joskus sulta siitä kirpputorista että missäpäin sellainen huippuhyvä raksa kirppis on. Käyn blogissasi n. 1xpäivässä vähintään, olen saanut paljon ideoita sinulta, kiitos siitä:D sinulla on todella nätti koti ja mielettömiä ideoita:D harvoin tulee vaan kirjoiteltua mitään, kun aika on niin rajallista että nopeasti vain kiertelen katselemassa kuvia :D mutta kiitoksia ruukkuvastauksesta vielä kysyn ovatko ne kenties kukkaruukkuja?t: laura

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Kyllä nuo on kukkaruukkuja, ja ihan "anonyymistikin" täällä voi kyllä jutustella :)! Ja oikein mukavaa kuulla, että vierailet täällä säännöllisesti. Ja kiitos muutenkin mukavasta kommentista! :)