24.8.2014

Murskavoitto!?

 
 
 
Viherlandian Kivimaa myy erilaisia kivituotteita pääasiassa pihan rakentamiseen. Uusi hauska tuote on lasimurska, joka on tehty Iittalan Mariskooli ja Kastehelmi kierrätyslasista. Murska on hiottu sileäksi, joten siihen ei riko käsiään. Lasi kiiltelee luonnonvalossa hienosti ja värivaihtoehtoja on kuusi; kirkas, punainen, turkoosi, vaaleansininen, harmaamusta ja pihka.
 
 
Ihastuksissani työnsin käsiä viileän lasimurskan sekaan ja möyhin auringossa kimaltelevia kasoja. En kuitenkaan keksinyt mihin murskaa olisi voinut käyttää? Lasimurskan hinta on 16-18€/ämpäri (10L.).
 
 
Lasimurskasta voisi tehdä "puron" pihamaalle, mutta ei meidän pihassa ole sellaiselle paikkaa... Istutusten juurella lasimurskaa on vähän piilossa? Ehkä maljakossa? Kynttilälyhdyssä? Askartelussa? Sisustuksessa? Missä kierrätyslasimurskaa voisi käyttää?
 
 
Jos joku keksii hyvän idean lasimurskan käytölle, niin minä tarjoan hänelle ämpärillisen murskaa!
(vain nouto Viherlandian Kivimaasta)

 
 

11 kommenttia:

Mamma A. kirjoitti...

Minulle tuli nyt harmistus kun kävin kesällä tuolla Vihelandiassa ja en laiskuuttani lähtenyt kivimaailman puolelle.Heti tuli nimittäin mieleen että olisin ostanut nuita muutamaan isoon lasipurkkiin/maljakkoon ja asettanut eteläikkunalle korsteeksi.Varsinkin kevättalvella olisi kivasti piristänyt kun ulkona on valkoista ja kirkas auringonpaiste siivilöityisi lasimurskan läpi <3

Anonyymi kirjoitti...

Laittaisin murskaa laakeaan lasipurkkiin/ maljaan ja sitten upottaisin siihen kynttilöitä.
- Liisa

hippoodus kirjoitti...

Hei. siis lasimurskaa voi käyttää juuri kaikessa koristamisessa, maljakoista kynttilä asetuksiin. Toimii muuten mosaiikki töissäkin, tietenkin taivas on rajana kun oikeen innostuu. Itse jos saisin ämpärillisen lasimurskaa niin varmasti olisi koristeena minun kukka asetelmissa, olen muutaman sellaisen asetelman tehnyt johon olen talon rakentanut ja kylvänyt sinne siemeniä ja sitä on kiva ollut seurata kun talo hautautuu kukkiin. http://hipppodus.blogspot.fi/2013_09_01_archive.html -Hippoodus-

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Mä liimaisin lasimurskaa vanhaan ikkunaan mosaiikkityön tapaisesti kuvioiksi ja valaisisin työn takaapäin esim. jouluvaloilla. Tuli heti mieleen aaltomainen kuvio vaaleansinisestä, turkoosista ja kirkkaasta. Osa lasista saisi jäädä auki. Taakse voisi nitoa vaalean kankaan, jos ei kotoa löydy muuten sopivaa taustaa. Tuli himo toteuttaa tuo, kun ikkunoita löytyy ja haluaisin käyttää niitä jotenkin sisustuksessa.
T. Katja

Villainen kirjoitti...

Apua, mitä ihanuuksia.. heti tuli mieleeni, että sitä täytyy saada suunnitteilla olevaan pieneen putoukseen, johon vesi valuu ja kohdevalaisin sitä siitä kauniisti loistaa esille. Mutta mitähän muuta tekisin. Ainakin talvella jääveistoksiin ja myöhemmin hyödyntäisin niitä muuhun.

Unknown kirjoitti...

Tekisin lasimurskasta "pesubetoni"tekniikalla pihalaattoja. Lasimurske olisi runkoaineena, valkoista hiekkaa täyteaineena ja valkosementtiä sideaineena. Näin värit eivät sekoittumisestakin betonin harmauteen. T. Anne

Mimura kirjoitti...

Mä nään sieluni silmin maassa (betonilla tms kivellä?) muutamalla tarkkaan valitulla murskeella epäsymmetrisessä järjestyksessä tehtyjä "rinkuloita". pienempiä ja isompia. ehkä jotenkin liimattuna tai mitenhän tuon saisi pysymään? Kaunis yksityiskohta/taideteos puutarhaan tai terassille. Toki voisi vaikka valaa muutaman ohuen betonilevyn johon tekisi muutaman rinkulan murskasta, näistä asettelisi sitten taideteoksen esim terassin seinälle. äääk. nyt iski murskahimo :D Kiitos vinkistä!

Unknown kirjoitti...

HIENOJA IDEOITA! :)
Anne; Onko jossain kuvia pesubetoni tekniikalla tehdyistä jutuista? Tarvitaanko betonimylly?

Mimuran idea on innostava ja siitä lähti omatkin ajatukset lentoon! ;)

Villaisen idea yhdistää murskaa jäälyhtyihin on nerokas!

...myös Katjan lasiin liimattuna toimisi varmasti! Mutta millainen liima??

Kaimani Heidi laittaisi murskaa kukka-asetelmiin ja niin voisin tehdä minäkin! :)

Kynttilöiden valossa murska toimisi myös, kuten Liisa maalaili...

ja Mama A.n idea värittömän pihan ärittäjänä on hyvä ja raikas!

Vielä mahtuisi mukaan pari ideaa!??! :)

Olkaahan kuulolla, joku kyllä palkitaan!

T. Sisustuskärpänen

piipadoo kirjoitti...

Voi, minä hain jo sangollisen syksyiseen kukka-asetelmaan. SaisinkohN huomenna kuvatuksi blogiinkin? Kiitti vinkista, Heidi!

-Paula

Unknown kirjoitti...

laattaideaa koskien tarkennus: Pieneen määrään , jos tekee muutaman laatan kerrallaan, ei tarvita myllyä, vain porakoneenseen asennettava laastivispilä. Isomman erän tietysti helpommin pyöräyttää myllyllä mutta sitten tarvitaan muottejakin enemmän. Lasimurskasta tehtävät laatat olisivat varmasti kiva lisä tavallisten betonilaattojen seassa vaikkapa pihavalaisimen valokeilan alla, jolloin lasi ja värit pääsisivät oikeuksiinsa. Kokeilen tätä ideaa jossain vaiheessa. Tarvittaessa laatat voivat olla vaikka pyöreitä, jolloin niitä voi valaa vaikka ämpärien pohjille. Kanaverkosta voi vielä askarrella "raudoituksen" niin laatta pysyy pidempään kasassa.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Minusta Anne Valkosen ideat kuulostaa niin hienoilta että haepa Anne Viherlandian Kivimaasta ämpärillinen lasimurskaa, niin tiedä vaikka pääsisimme jossain vielä näkemään sinun hienoja ideoita toteutettunakin!? :)
ONNEA ANNE ja intoa kokeiluihin, laitatko minulle vielä sähköpostia heidi.lehto (ät) sisustuskarpanen.com niin annan sinulle "koodisanan" :)