13.7.2014

Asuntomessut kohde 6. "Perhe"

 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Jyväskylän Asuntomessut alkoivat kolme päivää sitten. Tämän aamun lehti uutisoi että messuilla on käynyt kahdessa päivässä liki 7000 vierasta. Tänä vuonna Asuntomessut loppuvat 10.8.
 
Itse olen ollut sisustajana kohteessa Perhe, kohde 6. Talo on iso Passiivikivitalo ja messujen jälkeen siihen muuttaa yhdeksän henkinen perhe. Kohteen pääsisustaja on Asko, eli lähes kaikki irtokalusteet ovat Askon valikoimista. Muita sisutusyhteistyökumppaneita ovat mm. Pukkila, Kvik, Finlayson ja Pentik. Askon sisustajan Irina Tuovisen kanssa aloitimme yhteistyön ja sisustuksen suunnittelun jo viime syksynä. Lähtökohtana on ollut perheen toiveet ja idea siitä että sisustuksen ei tarvitse alleviivata suuren lapsiperheen tarpeita, vaan ne sulautetaan moderniin ja kauniiseen kokonaisuuteen.
 
Kohde on saanut paljon mediahuomiota ja kiitosta siitä että perisuomalainen ja tunnettu kalustetalo esittäytyy messuilla vähän uudella ilmeellä.
 
Tässä omasta mielestäni kohde Perhe sisustuksen parhaimmat palat!
 
LASTENHUONEET
Talossa on viisi lastenhuonetta, joiden sisustuksessa on kiinnitetty huomiota muunneltavuuteen ja kestävyyteen. Kun lapset kasvavat ja huoneiden käyttötarkoitus muuttuu, saa mustavalkoisesta Pallas-sarjan kalusteista koottua muuntuvia kokonaisuuksia. Myös seinien murretut värit ja kuviomaalaukset on mietitty niin että ne eivät ole sidottuja lapsen ikään tai sukupuoleen. Lastenhuoneissa on luontoteemat: Vesi (turkoosi), aurinko (keltainen), metsä (harmaanvihreä) ja kukka (lila). Pellavaverhojen reunassa on trendikkään pallerot, jotka voi myöhemmin myös purkaa pois.
 
AKUSTIIKKA:
Kivitalo ja korkeat tilat yhdistettynä lasten ääniin, tuo haastetta akustiikan hallintaan. Koko alakerran madallettu katto on Haltexin akustiikkalevyä, joka on "piiloitettu" valkoisten puurimojen alle. Puurimat tekevät mielenkiintoisen struktuurin katon pintaan. Samat puurimat jatkuvat myös yläkertaan ja tekeveät yläkerran tasanteelle näyttävän puuritilikön. Ritilikkö estää lasten kiipeämisen(/tippumisen!) ja antaa myös näkösuojaa kylpyhuoneen oven eteen. Toinen akustinen ratkaisu on Softenin akustiikkalevyt, joista on koottu seinävaatetta muistuttava teos.
 
LASTEN PELIPAIKKA:
Lasten netin käyttöpaikka on tehty rappusten viereen, vanhempien valvovan silmän alle. Neliön malliset istuinjakkarat ovat kevyitä siirrellä ja ne voi kääntää myös takan eteen tai sohvapöydän ympärille. Isot mustat sohvat on asetettu vastakkain, jotta sohvapöydän ääreen mahtuu kerralla iso porukka lautapelin pariin. Aero-sohvien kangas on Lauritzonin ihana ja hieman kiiltävä Sky.
 
"KIRJASTO":
Kirjahyllyt on sijoitettu yläkerran leveälle tasanteelle. Erillistä kirjastohuonetta ei tarvita, jos väljät tilat sallivat huonekalujen sijoittamisen myös käytävätiloihin! Talon yhteistentilojen kalustesarja on Genesis.
 
MUNAKOISON VÄRINEN SEINÄ:
Koko talon läpi, alakerrasta yläkertaan ylettyvä seinä on maalattu tummalla, violettiin taittavalla sävyllä, jota itse kutsun munakoisoksi. Tämä valinta jännitti paitsi asiakasta niin myös itseäni jonkun verran, mutta lopputulos on todella hieno! Kaikki muut yhteisten tilojen seinät ovat valkoisia, eli kontrasti on vahva, mutta myös erittäin toimiva.
 
MAKUUHUONE:
Vanhempien makuuhuone poikkeaa muun talon värimaailmasta ja siellä on ylellisen utuinen tunnelma. Pitsiverhot, yhdistettynä häräntaljaan ja tehdastyyliseen työpöytään tekevät tunnelmasta sopivasti rikkonaisen. Näyttävä puutapetti on Am-Markkinoinnin mallistosta ja hallitsee tunnelmaa hienosti.
 
Talossa on myös monta muuta toimivaa yksityiskohtaa jotka kannattaa käydä katsomassa ihan livenä! Itse olen paikalla Asuntomessuilla vain satunnaisesti, mutta vastaan kohteen 6. sisustukseen liittyviin kysymyksiin oikein mielelläni vaikka sähköpostilla ( heidi.lehto (ät) sisustuskarpanen.com ) tai täällä blogissa! :) ...ja jos halut, niin voidaan toki sopia myös tapaaminen messuille!?
 
TERVETULOA JYVÄSKYLÄÄN!
 
 
 
 
 

9 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Paljon on tullut blogeista jo messukohteista luettua ja kuvia katseltua. Yleensä näissä messukohteissa on vain se ongelma että sisustukset ovat liian moderneja ja uusia, kun itse tykkään sellaisesta vanhasta ja mummolamaisesta. Tässä kohteessa näkyy kuitenkin kivasti sinun kädenjälki ja ei ole niin "sliipattu" ja kiiltävä kuin jotkut muut kohteet. Huomiovärejäkin on kauniisti.

Hurmioitunut kirjoitti...

Tai tehosteväreiksi kai niitä sanotaan... ;P

Sanna kirjoitti...

Näyttää kivalta ja mielenkiintoiselta! Kuvien perusteella teidän kohteessanne on tosi kivoja yksityiskohtia, jotka on kyllä pakko käydä tsekkaamassa paikanpäällä! :)

Heidi kirjoitti...

Muistatko, mikä tuon makuuhuoneen puutapetin nimi ja/tai valmistaja on tarkemmin?

Sanski kirjoitti...

Mahtavaa, yksi mun lempparitaloista olikin "tutun" bloggaajan sisustama! Tykkäsin tapeteista ja kodin värimaailmasta todella paljon. Yläkerran säleseinä oli hieno. Ja muistaapa miehenikin minun huokailleen ihanaa munakoison väristä seinää ;).

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Hienoa! Kiitos mukavista kommenteista! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koti. Haluaisin tietää, mistä nuo lasten huoneen seinällä olevat perhoset on hankittu ja mitä ne maksaa? Terveisin Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koti. Haluaisin tietää, mistä nuo lasten huoneen seinällä olevat perhoset on hankittu ja mitä ne maksaa? Terveisin Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Mikä väri ja mistä mallistosta on munakoison värinen maali? Todella kaunis 😊