18.4.2010

Harmaa+valkoinen=sininen!?

Nyt alkoi tämä "vilpolan ehostus projekti". Ajatteli aloittaa homman maalaamalla seinät sisäpuolelta valkoisiki, mutta koska maalia ei ollut tarpeeksi, päädyinkin sekoittamaan valkoiseen jämämaaliin, harmaan jämämaalin. Mutta joku väriopintunti minulta on koulussa väliin jäänyt, sillä lopputulos olikin sininen! No, onneksi meillä ei näistä pienistä suunnitelman muutoksista välitetä :) Näin homma pysyy mielenkiintoisena ja haastavana! Seuraavaksi tämä terassin jatkona oleva "mökki" pitää maalata ulkopuolelta, ja sittenhän pääsee jo sisustamaan! Olen niin intsinä :) ...jokohan täällä saisi vappuna vietettyä tyylikkään brunssin?!

Ps. Täytyy vielä hieman avautua tästä nykyään alati muuttuvasta blogin ulkoasusta. Olen vääntänyt ja suunnitellut uutta ilmettä sisustuskärpäselle jo hetken aikaa, mutta "pränti" vaan tuppaa olemaan hukassa ;) Eikä minussa näytä olevan pätkääkään graafikon vikaa.... Nyt vaihdoi niiden minun Paint-kökkäilyjen tilalle ihan vaan perinteisen valokuvan! Mennään nyt tällä toistaiseksi :)

8 kommenttia:

piiri pieni pyörii kirjoitti...

Mutta, hei!Tulipa ihanan värinen!!!

Cat's Meow kirjoitti...

Hyvältä näyttää!Kylmä harmaa näyttää helposti sinertävältä...

Geranium kirjoitti...

Maalien sotkemisesta en tiedä, mutta ennen lapsia harrastin keramiikkaa, ja olin erityisen innostunut lasitteilla kokeilusta. Siellä opin, lasitteiden kemikaalit reagoivat ihan toisella tapaa kuin vesivärien sotkemiset ja valkoinen + ruskea saattoi olla esimerkiksi sininen. Olisikohan tuossa maalien sotkemisessa kyse jostain samankaltaisesta? Lopputulos on minustakin mukavan näköinen.

Anna kirjoitti...

Itse valitsin viime kesänä talon ulkomaalia ja sain havaita kuinka paljon on olemassa erillaisia harmaita, yhdessä oli mustan ja valkoisen lisäksi oranssia ja punaista, yhdessä keltaista, oli myös sinistä tai vihreää. Minun silmä ei kyllä erottanut niistä kovinkaan suuria eroja, lämpöasteita ehkä. Ja mielestäni meidän talon maali on ehkä hieman sinertävän harmaa, vaikka siinä ei ole sinistä ollenkaan vaan punaista ja oranssia :) Voisiko siis silläkin olla merkitystä mitä värejä siihen harmaaseen on laitettu. Vaikka tärkeintähän tietysti on, että väri miellyttää omaa silmää.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Juuri näinhän se menee, että kaikki harmaat on kuitenkin aina tehty johonkin toiseen väriin... mutta tässä minun harmaassa jämässä ei kyllä näyttänyt olevan tippaakaan sinistä, siis ennen kuin se kohtasi sen valkoisen jämämaalin! Ja tuo luonnonvalohan tekee tepposet joka kerta! :) No, mutta sen ainakin opin (taas), että ensin "koemaalataan" joku näkymätön nurkka, ja vasta sitten mennään ostamaan se kymmenenlitran pönttö! Nämä meidän maalit oli vanhoja jämiä, eli jo lähtökohta oli se, että "katsotaan mitä tulee..." mutta ulkoseiniin valitsen sävyn sitten vähän tarkemin.

tiiu kirjoitti...

Yllätykset ovat joskus parempia kuin tarkoittaen tehdyt:) olen huomannut etteivät maalipurkin sekoittuksissa väriopit päde. Valkoiseen kun on usein heitetty sekaan jo jotain väriä taittavaa, mustaa, keltaista, sinistä ym. onnistunut ylläri sinulla kyllä on.

Lore kirjoitti...

Hyvältä näyttää!! Innolla odottamaan edistymistä.

Joonas kirjoitti...

Luulisin, että kyseessä on vastavärikontrasti, etenkin noissa kuvissa kun joissa puun oranssia on mukana. Oranssi rinnastettuna harmaaseen korostaa vastaväriä (sinistä) katsojan silmissä (aivoissa). Kokonaan maalatulla pinnallakin puu saattaa kuultaa sen verran tuolta alta, jotta harmaa vaikuttaa sinertävältä.Saattaa kyseessä toki olla myös jokin kemiallinen reaktio :)