25.8.2009

Varastosta arkiolkkariksiKun ostimme tämän talon, olimme valmiita tekemään monessa asiassa kompromisseja, jotta saamme paljon tilaa! Talossa on liki 300m2 pinta-alaa, joista puolet on alakerran, asumattomia huoneita. Huonekorkeus on täällä hieman matalampi (230cm) ja lattiat betonia. Hiljalleen meidän on tarkoitus muuttaa myös nämä tilat asumiskelpoisiksi.
Tämä ensimmäinen huone on nähtävästi toiminut edellisillä asukkailla leipomona, sillä täältä löytyy leivinuuni, joka olisi joskus ihanaa muuttaa takaksi. Meillä tämä huone on toistaiseksi ollut vain tavaroiden säilytyspaikka, mutta tulevaisuudessa tänne hommataan (joistain veronpalautuksista??) telkkari seinälle, jotta täällä voi katsella leffoja, pelata Nintendoa (vai mitä ne nykyajan telkkaripelit nyt sitten onkaan?), laulaa karaokea ja kuunnella musiikkia!
Lattioiden laatoitus on kallis ja iso urakka, mutta sekin unelma siintää jossain tulevaisuudessa. Seinien maalaus on halpaa, helppoa ja hauskaa, ja kun jostain saan virtapiikin, teen sen ja naputtelen myös tauluja seinille. Tuon mahtavan villamaton löysin Kodin Ykkösen poistopisteestä ihanan halvalla! Ja sen innoittamana raahailin vähän jo sohvatyynyjä, ja nuo mustat tuolit paikalle, tuomaan ensivaikutelmaa siitä, mitä tyylisuuntaa kohti lähden tässä projektissa etenemään.
(Jaa... leivinuuni ei näykään näissä kuvissa laisinkaan :( Se sijoittuu sohvaa vastapäätä, tuon matalan avohyllyn ja romuvaraston oven väliin.)

5 kommenttia:

Ruusu kirjoitti...

Teilläpä tosiaan riittää sitten tilaa vaikka mihin! Betonilattioissa on muuten jotain tosi kiehtovaa, ainakin minun mielestäni. Betoni on materiaalina upea.

Anonymous kirjoitti...

Yhden Koulun vintillä vanhoja domus-tuoleja. Ollut ainakin. Rehtorin Puh numero 02 83987265.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos tuhannesti anonyymille domus-vinkistä, vaikka kyseiset tuolit on kuulemma jo jaettu pois...:((

Anonymous kirjoitti...

hei!kiva blogi sinulla! jos itse saisin vielä kellarikerroksemme alkutilaan jättäisin laatat laittamatta ja käsittelisin betonilattian kiiltäväksi kuten useissa teollisuushalleissa!mitkä ovat nuo kivan näköiset mustat tuolit jotka sinulla on tuossa kuvassa?terveisin,V

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Moi V! Tuo kiiltäväksi käsittely on hyvä idea ja pyörinyt vähän myös minun mielessäni! Se voisi olla tosi makee, jos se tosiaan onnistuisi... Onko sinulla tietoa kuinka sellainen tehdään? Senhän täytyisi olla vähän kuin kiille kakun pinnassa ; paksu ja tosi kiiltävä/läpinäkyvä?! Nuo mustat tuolit on joku tarjouserä Iskusta. Niissä on muuten tosi hyvä istua! Juuri pyllylle sopivat kaaret ;)