11.4.2009

Vauvan tuoksua
Vihdoinkin olemme saaneet vauvan tuoksua makkariin! :)
Nyt on siis aika nuuhkia uutta tulokasta ja painaa sen ihana tuoksu syvälle mielen ja muistojen sopukoihin, sillä vauvan "tuore" tuoksu kestää vain hetken.
Tähän katosta riippuvaan kehtoon olen ajatellut Nuppuni tuudittaa. Aluksi haaveilin kallista ja tyylikkäästä Leander-kehdosta, jonka mainoslauseissa "vauva keinuu vapaasti" ja "rauhoittuu turvalliseen pesään". Mutta miettiessäni kehdon käyttöaikaa ja hintaa, päädyin tekemään vastaavanlaisen kehdon itse. Vanha, metallirunkoinen vaununkoppa löytyi kirpparilta neljällä eurolla ja päälliskankaan löysin kaapista. Se on niitattu kauttaaltaan rungon ja pehmusteiden päälle. Ikean S-koukut osoittivat taas monipuolisuutensa (ja kestävyytensä) tässäkin projektissa! Kestävät nailonnarut Terrasta ja irroitettava "nukkumaharso" ja petivaatteet omista vanhoista varastoista. Näin koko sänky tuli maksamaan alle 10€
Myös keittiön ja olkkarin kattoon ruuvattiin koukku, jotta kehtoa voi siirrellä. Roikkumis korkeutta voi säätää jatkonarulla, joka on liitetty naruihin metallisella verhorenkaalla.

www.sisukas.net

6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Wau, ihailtavaa kekseliäisyyttä, nautihan vauvan tuoksusta!!

Susanna kirjoitti...

Uh, piti oikein guuglettaa Leander-kehtoa, kun ei ollut tuttu. Sen lisäksi että alkuperäinen on aivan naurettavan hintainen, se on myös ikävämmän näköinen kuin sinun omatekemäsi. Hienosti keksitty, että kehdon voi rakentaa myös omin käsin. Todella nätti kehto ja kauniit materiaalit! Kyllä kelpaa vauvan ottaa unia.

Susanna kirjoitti...

Ja pitipä vielä kehaista, että kultakrumeluuriset kehykset pistorasioiden ympärillä ovat aika mainio keksintö! :)

Anonymous kirjoitti...

Aivan loistavasti ideoitu! Harkitsen vakavasti yrittäväni askarella jotain samansuuntaista (myöskin Leanderin hintaa kauhistelleena...).

Maiu kirjoitti...

Love this! :)

Anonymous kirjoitti...

Tämä sun tekemä voittaa kertakaikkisesti kaikki kauppojen versiot! Ja ratkaisee nyt sitten meidän tulevan vauvan nukkumisongelmat, rakennan sille tällaisen kehdon (KIITOS hyvistä ohjeista!) makkariin sopivista värkeistä ja siinä menee ensimmäiset kuukaudet mainiosti :)