22.7.2014

Kierrätyspuutarha/ "Huili"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Asuntomessut pyörivät parhaillaan täällä Jyväskylässä täyttä hikeä!
Hellesää on ollut plussaa ainakin mallipuutarhojen näytteilleasettajille. Asuntomessuilla on ensimmäistä kertaa esillä kuusi, eri teemoin toteutettua mallipuutarhaa ja yksi niistä on Jyväskylän kaatopaikan Mustankorkean ja Sisustuskärpäsen yhdessä, kierrätysteemalla toteutettu mallipiha.
 
Mustankorkean 100m2 mallipihaan on toteutettu pihaideoita kolmelle erilaiselle pihan käyttäjälle. Tässä postauksessa esittelen "huilaajan" pihan.
 
 
  • Maahan on tasoitettu kivituhkaa, joka tamppautuu tiukaksi ja kovaksi maaksi. Kivituhkan päälle on tuotu osittain mukulakiveä, jonka avulla tilaa on ollut helpompi jaotella.
 
  • Pihan poikki kulkeva pitkä "laituri" on tehty suoraan kivituhkan päälle kuormalavoista. Lavojen rakoihin on naulattu tasamittaista rimaa, joka tekee vaihtelevan laatuisista kuormalavoista ryhdikkäämmän näköisen.
 
  • Huilaajan sohva on kasattu myös kuormalavoista. Sohvatyynyinä on vanhat sohvan irtotyynyt, joiden päälle on ommeltu vahvasta maa-aineiden siirtosäkistä päälliset. Tämä materiaali kestää hyvin ulkona eikä kastu läpi. Selkätyynyjen ympärille on lisätty nahkavyöt. Pienemmän tyynyn (korituolissa) ympärille on kiristetty värikäs kangasvyö ja nyt tyyny muistuttaa perhosta!
 
  • Vanhat ja rikkinäiset rottinkikorit on vuorattu sisältäpäin pahvilaatikoilla. Näin multa ei valu ulos korin rakosista ja koreihin voi istuttaa kasveja. Rottinki kestää hyvin ulkona ja se on kaunis myös vanhana. Rottinkiesineet sulautuvat luontoon kauniisti hiljalleen hiipuen, kun niiden viimeiset hetket esineenä alkavat lähestyä...
 
  • Vanha amme on jäänyt ylimääräiseksi jonkun kylpyhuoneremontin yhteydessä. Huilaajan pihalla ammeeseen voi laskea kylpyveden, tai sen voi antaa täyttyä sadevedellä. Veden voi hyödyntää esim. kasvien kasteluun. Ammeeseen voi myös istuttaa vaikkapa matalia merellisiä mehikasveja tai korkeata tuulessa suhisevaa heinää?! (muista kuitenkin silloin poistaa tulppa ammeen pohjasta, jotta liika vesi pääsee valumaan pois).
 
  • Ammeen takana seinällä on oksanhaara pyyhkeelle, sekä kaappi jonka sisälle saa piiloon pesuaineet ja tuoksupullot. Kaapin oveen on kirjoitettu "love" puutikulla maalin ollessa vielä märkää. Kaapin "lukkona" toimii T-paidoista leikatut trikoonarut, jotka on letitetty tiukalle palmikolle.
 
  • Kahdesta toisiinsa trikoonarulla punotusta lampunvarjostimesta on saatu aikaan ilmava hedelmäkori. Sohvan takana seinällä on valokuvakehykset ilman kuvia, sekä onnea tuovat ruostuneet hevosenkengät!
  
  • Ruostunut raudoitusverkko antaa suojan tuntua, ja siihen voi istuttaa kasvamaan rehevän villiviinin tai vaikka kukkivan kärhön!? Istuskeluryhmänä toimivat kaksi eri kokoista kaapelikelaa ja puupölkyt.
 
Rentoa kesää "Huilaajalle"! Tässä messujen mittaan esittelen vielä "Työmyyrän" pihan, sekä hupaisan lastenpihan.
 
 
 
 

1 kommentti:

Maire kirjoitti...

Tää oli niin upea ja inspiroiva! Otin paljon kuvia itsekin, ja omaankin blogiin tulossa juttua myöhemmin.

Good work! :)