11.1.2014

Säännötön peli?
Jukka Lelujen tehtaanmyymälästä on kulkeutunut meille iso pussi erilaisia puupalikoita. Sileiden puunappuloiden toiselle puolelle liimasin mustat aakkostarrat.

Sitten vain ryhdyttiin pelaamaan ja sääntöjä keksittiin siinä samalla:
  1. Ensin kaikki nappulat nurinpäin. 
  2. Yksi pelaaja kääntää yhden kirjaimen esille ja keksii paljastuvalla kirjaimella muille pelaajille aihealueen. E- niin kuin  ETUNIMIÄ! 
  3. Sitten muut pelaajat kääntävät vuorotellen, yhden nappulan kerrallaan, ja keksii paljastuvalla kirjaimella alkavan etunimen. 
  4. Pelikierroksen pisteen kerää se pelaaja joka on keksinyt useamman etunimen!Ihan kivasti peli eteni siihen asti ennen kuin joku vetäisi vähintään pelinappulan kokoisen herneen nenään.. Aihealueiden keksiminen oli lapsille aika vaikeaa ja ...riitaisaa.

Tietääkö joku jonkun kivan aakkospelin, jota näillä kauniilla nappuloilla voisi pelata? Joku aikuistenkin peli voisi olla kiva? Nappuloissa on kaikki suomalaiset aakkoset, paitsi W ja Å.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea! Jos nappuloita on jäljellä, taiteile muutama symboli tai liimaa tarroja eri aihealueista. Jokainen kääntää yhden symbolinappulan ja yhden kirjainnappulan. Auton kuva=saadulla kirjaimella alkava kulkuneuvo, paidan kuva=saadulla kirjaimella alkava vaatekappale, kirjaimen kuva=nimi, omenan kuva=keksi saadulla kirjaimella alkava hedelmä. Jne jne! Mulla on vastaava peli joka käsittää kahdesta isosta puupalikasta tehdyt nopat, toisessa symbolit, toisessa kirjaimia.

Anna / Iloni kirjoitti...

Onpa kiva idea! Täytyy pistää korvan taakse ja luoda oma peli poitsun kanssa, kunhan vähän kasvaa! Ihana :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Tuo oli hyvä idea että aihealueet on valmiiksi määritelty! Mulla ei ole enää noita nappuloita, mutta nopan voin tehdä, ja siihen saa jo heti kuusi eri aihetta! :) Kiitos!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Toimisikohan sellainen peli, että otettais tietty määrä nappuloita ja laitettais ne esille. Sit niistä kirjaimista pitäisi muodostaa niin monta sanaa kuin keksii ja kirjoittaa ne lapulle.