21.11.2013

Mitä visualisti tekee?


" -Mitä se sellainen visualisti tekee?" Tässä yksi hyvin tiivistetty ja yksinkertainen esimerkki.

Visualisti on markkinoinnin ammattilainen, jonka tärkein tavoite on myynnin lisääminen. Visualisti rakentaa mielikuvia, herättää tarpeita, ideoi lisämyyntiketjuja ja suunnittelee teemoja ja kampanjoita.


Visualistin työkenttää on myymälätilat. Joskus suunnitellaan vain yksi kattaus, mutta  isoimmillaan mietitään koko myymäläkuvaa; pohjaratkaisuja, myymälän rytmittämistä ja myyntipaikkoja, kiinteitä kalusteita ja sisustusta, valaistusta, myymäläkiertoa, asiakaskäyttäytymistä, ääntä, tuoksuja.... oikeastaan kaikkea millä asiakas saataisi viipymään myymälässä mahdollisimman pitkään ja ostamaan mahdollisimman paljon!

Myös näyteikkunat, messuosastot, palveluja tarjoavien yritysten liiketilat, kaupalliset tapahtumat ja kampanjat on visualistin työmaata.

Visualisti seuraa trendejä ja ilmiöitä (ja markkinointisuunnitelmaa!). Visualistin tulisi aina olla askel edellä kuluttajia ja tarjota heille elämyksiä ja uutuuksia. Tärkeintä kuitenkin on, että visualisti mukautuu kyseisen myymälän arvoihin, asiakaslupaukseen ja brändiin.


Nämä kuvat on Prismasta. Prismassa ollaan aina ihanasti arkisten asioiden äärellä. Prisma tarjoaa asiakkailleen välttämättömyystuotteita, turvallisuutta ja konstailematonta helppoutta! ..niin ja tietenkin sitä bonusta! ;D

3 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Höh, en ole nähnyt tätä kattaustasi, tulen aina toisesta ovesta. Pitää käydä kurkkaamassa.
Pitää kyllä sanoa että visualistit osaavat asiansa,kaupungillakin on monessa paikassa ollut varsin houkuttelevia ja kauniita yksityiskohtia ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei ole jyväskylästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Taitaapi olla Mikkelin Prismasta :D