17.8.2013

Retrolamppu

sisustuskarpanen_lamppu_1

sisustuskarpanen_lamppu_2

sisustuskarpanen_lamppu_3

sisustuskarpanen_lamppu_4Johan alkoi taas kirpputoriaddiktin mieli piristyä kun näin oranssinpunaisen retrolampun -50% pöydässä! Pari euroa sinne tänne tässä konkurssissa, mielenterveyden edistämiseksi ei lienee paha sijoitus!? ;D

Kotona huomasin että samaa oranssinpunaista edustaa myös AND.n metallipunottu matalareunainen kori, sekä tähtikuvioinen pahvinen hatturasia! Porukalla näistä tuli ihan kiva kokonaisuus pienten tyttöjen yöpöydälle. Valaisimessa oli se vanhanaikainen pistoke, mutta kas kummaa, myös pistokerasiat oli vielä tässä huoneessa vanhat. (Kun ostaa valaisimia kirpparilta kannattaa aina muistaa tarkistaa tämä! Kaupassa tosin myydään myös sellaisia välikappaleita, joilla vanhan pistokkeen saa sopimaan uuteen pistokerasiaan!)

Metallinen vanha sairaalan yöpöytä on maalattu vaaleanpunaiseksi edellisen omistajan toimesta. Näen ihan sieluni silmin kuinka innoissan maalari on ollut, kun pyörätkin on vedetty vaaleanpunaiseksi samalla tohinalla! Harmi että yöpöydän vetolaatikko on joskus hukkunut jonnekin.

Prinsessojen kruunut on askarreltu päiväkodissa, ja vanerikuninkaallisten takana lukee Hansa(?). Nämä kuninkaalliset löysin kirpparilta, eikä internetti paljasta niiden sukujuuria pidemmälle...?

 

 

 

7 kommenttia:

POMPOM kirjoitti...

Oi! Tuota minä himoitsen ja se on sinun syysi ;) Kyllästythän tuohon lamppuun pian? :)

Sarp kirjoitti...

Mulla oli tuollainen vihreä työvalona lapsena :).
Hyvältä se näyttää vieläkin.
Sarjaan kuuluu myös lattia ja spottivalaisin.

sirpa kirjoitti...

Heips!
Tuli juuri itse ostettua lamppu tuollaisella vanhalla pistokkeella. Mistä kaupasta mainitsemiasi välikappaleita saa? Nimim. Uusavuton :)

MS Ordinary kirjoitti...

Onpa kiva väripari, tykkään! Ja lamppukin on hieno :)

nalle kirjoitti...

Oi joi miten ihana yhdistelmä mattoa myöten!

Saija kirjoitti...

Meidän perheessä tuo ihan sama lamppu kulkee Apollo-lampun nimellä. Siskolle tilattiin joskus 70-luvulla Apollo -tietokirjasarja ja sen kylkiäisenä tuli tuollainen oranssi lamppu. Jossain vaiheessa lamppu kulkeutui minulle ja taitaa vieläkin olla jossain vaatekaapin perällä.

sari kirjoitti...

vanerinukkesi ovat pöytäteatterisarjaa, jota valmisti aikoinaan oululainen Hansvili niminen yritys. Hansvili oli myös verstaan lisäksi lelukauppa. Olen ollut töissä ko yrityksessä jonkun aikaa:) mallit suunnitteli ja piirsi Päivi sukunimeä en muista ja yrittäjä itse oli nimeltään hannu rosberg. lelukauppa lopetettiin joskus 90 luvulla vissiin. Noista pöytäteatterinukeista oli eri sarjoja vanhojen satujen mukaan. erityisesti päiväkodit ostivat näitä paljon.olipa ihana nähdä vanhoja tuttuja:)