29.6.2013

Lomahurmos!?

sisustuskarpanen_piha_1

sisustuskarpanen_piha_2

sisustuskarpanen_piha_3

sisustuskarpanen_piha_5

sisustuskarpanen_piha_4

sisustuskarpanen_piha_6

sisustuskarpanen_piha_7

sisustuskarpanen_piha_8

sisustuskarpanen_piha_9

sisustuskarpanen_piha_10

sisustuskarpanen_piha_11Millainen on täydellinen loma? Minä olen kai jonkun asteen masokisti, sillä taas huomaan että minun täydellinen loma sisältää hikeä, multaa ja kivien kantamista! Tänä kesänä piti ottaa pihahommien osalta ihan iisisti, mutta en millään malta olla tekemättä, kun kaikkea tulee mieleen siinä "rauhassa istuskellessa ja maisemaa ihaillessa...? "

Isäkärpänen on helppo houkutella mukaan. Hän kaivoi taas ensimmäisenä esille mittanauhan ja vatupassin, kun minä taas kannan pistoksissani kiviä eestaas että tulisi äkki valmista.

 

Tämä uusi alue on nurmikon päälle tehty istutusalue, joka rajataan EkoCenter Raksalta löytyneillä isoilla piennarkivillä. Piennarkivien alle tulee lituskat nurmikonreunakivet, jotta ruohonleikkuu onnistuu paremmin! (nuo karvaiset nilkat kuvassa ei ole minun! :))

Ensin koko alue peitettiin mustalla suodatinkankaalla. Sitten sommittelin kankaan päälle eurolaatoista pienen "huilauspaikan" ja kapean polun sinne. Luonnonkiviä meidän tontilla piisaa, eli niitä kannoin huilauspaikan reunoille, ja kunnon keon vielä keskelle istutusaluetta.

Viherlandiasta haettiin kasveja: yksi Purppuraheisiangervo, neljä Lamohietakirsikkaa ja kaksi Keijuangervoa (korjatkaa jos nimet meni väärin! Olen vielä aika alussa näiden kasvien kanssa, enkä nyt jaksanut lähteä etsimään sitä kuittia jossa nimet lukee!) Laakahavut minulla oli jo valmiina.

Kasveille leikkasin reijät suodatinkankaaseen ja istutin ne sinne. (Musta suodatinkangas loppui kesken ja yhdessä kuvassa näkyy kivien alla vähän valkoista suodatinkangasta).

 

Huomenna pitää hakea vielä lisää Viherlandiasta tuota puuhaketta, jotta musta kangas menee piiloon siksi aikaa ennen kuin kasvit kasvaa ja leviää ja täyttää koko alueen.

 

Tuo vihreä betonimalja on edellisen asukkaan jättämä ja tosi kaunis! Se on myös muisto siitä miten ruman värinen meidän talo oli ennen!? Betonimaljaan en taida laittaa mitään, paitsi jäitä ja skumppapullon korkeintaan! ;)

 

 

1 kommentti:

Korukopan Eija kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Tuosta tulee varmasti hieno juttu!