1.6.2013

Kutsu puutarhuri kotiisi!

sisustuskarpanen_puutarhuri_3

sisustuskarpanen_puutarhuri_1

sisustuskarpanen_puutarhuri_2

sisustuskarpanen_puutarhuri_4

sisustuskarpanen_puutarhuri_5

Tiedättekö te ”laitasuomalaiset” Viherlandian? Täällä Keski-Suomessa Viherlandian tietää jokainen. Se on Suomen monipuolisin puutarhakeskus, jonka Tahvosen puutarhasuku on perustanut kolmekymmentä vuotta sitten. Yritys myy ja kasvattaa kotimaisia kasveja.

Minä olen ollut työni puolesta mukana uudistamassa Viherlandian myymälän visuaalista ilmettä jo jonkun aikaa, ja nyt minulla oli ilo päästä testaamaan heidän uusi ”Kutsu puutarhuri kotiisi”-palvelu!

Kutsu puutarhuri kotiisi -palvelu on perinteistä puutarhasuunnitelmaa kevyempi versio, ja voi keskittyä myös suoraan käytännön tekemiseen suunnitelmien sijaan.

Minulle tällainen suoraviivainen toiminta, jossa faktat ja ideat isketään puutarhapöytääni ilman sen kummempia vatulointeja sopii hyvin! Sitä paitsi minun ”pihaongelmani” keskittyy tänä kesänä etupihan istutuslaarin ympärille, eli en edes kaipaa tässä vaiheessa mitään sen suurempaa suunnitelmaa.

 

”-Tuohon korkee, tuohon korkee, tuohon matala ja tähän roikkuva… Tässä vois olla seppelvarpu ja tässä taas riippaomenapuu tai viinikärhö ritilikössä…?” Kun puutarhuri oli rajannut kuulemansa ja näkemänsä perusteella sopivat kasvit kuuteen, oli siitä jo helppo valita ne mitä istutuslaariin haluan.

Ihmettelin vain jälkikäteen että miten se puutarhuri melkein heti tiesi mistä tykkään? Mutta muistin että hänen työ ja ammattitaito on juuri se; löytää oikeille ihmisille, oikeanlaiset kasvit, oikeanlaiseen pihaan, oikeanlaisella budjetilla!

 

Puutarhurin tunnin vierailu maksaa 90€ ja seuraavat tunnit 50€. Ainakin itselleni jäi sellainen tunne että hinta on halpa. Minulla olisi itseltäni mennyt aika monta tuntia googlaillessa, jotta olisin osannut ottaa huomioon kaikki ne asiat mitkä puutarhuri kertoi vartissa. Tunti on yllättävän pitkä aika, ja siinä ehti hyvin kurkistella myös takapihan tilannetta.

Nyt on suunnitelma valmis ja kohta istutetaan! Jännää!! :)

3 kommenttia:

Kerttu / Modernisti Kodikas kirjoitti...

Viherlandia on ihan legenda! Sieltä juuri hain päättäjäisruusut eilen. Tosi hyvä idea tuollainen puutarhurin kotikäynti. Täytyy sanoa, että tuon 90 e laittaa tosi nopeasti kasveihin ja ilman ammattilaista amatöörin hutiostosprosentti saattaa olla melkoisen korkea :)

Maiju kirjoitti...

Minä olen "laittanut pihani kuntoon" varmaan kuusi kertaa, eikä siitä ole vieläkään tullut kunnollista. Taidan ottaa neuvosta vaarin ja ottaa puhelun Puutarhurille!

Viherkaukalo kirjoitti...

Minäkin tarvitsisin tuollaisen..