3.5.2013

Vattuhommia

sisustuskarpanen_risut_5

sisustuskarpanen_risut_1

sisustuskarpanen_risut_2

sisustuskarpanen_risut_3

sisustuskarpanen_risut_4

Pihan perällä, naapurin aidan vieressä rehottaa ihan hullun lailla levinnyt koristevattu. Naapurissa asuu himonyppijä, jonka kauniille pihalle minun vattuni on jo useamman vuoden pyrkinyt... Ymmärrän ihan todella hyvin, että nyt oli aika tehdä asialle jotain! En minäkään haluaisi että naapurilla olisi sellaiset olohuoneen verhot, joiden toinen pää hulmuaisi minun olohuoneessa!

Ensin katkoin kaikki oksat matalaksi ja tiheän ryteikön alta paljastui muhkea multakumpu. Multakumpu on täynnä sitkeitä ja koukeroisia juurakoita. Millä hiivatilla saan juuret ylös maasta? Olen kaivanut hiki hatussa kymmenen juurta, mutta maassa on vielä ainakin neljäkymmentä...

 

Vattumaisen homman väliin piti saada joku kiva projekti!

:Niputin katkotut vatunoksat tiukoiksi nipuiksi ja sidoin rautalangalla. Hämmensin betonimäskin ja sujaurin peltiämpäreiden sisään muovipussit. Sitten "istutin" risuniput ämpäreihin, ja lapioin betonin risunippujen juurelle, aina ämpärin yläreunaan asti. Nyt betoni kuivuu suljetussa pussissa. Muovipussin perimmäinen tarkoitus on kuitenkin suojata ämpäriä kovettuvalta betonilta. Toivon että muovipussin avulla saan vielä joskus betonimöntin pois ämpäristä!?

 

Katsotaan mitä tulee! Toivon että näyttävät, ämpärissä seisovat risupuut, joita tuuli ei kaada!

 

 

 

4 kommenttia:

SuperSanna kirjoitti...

Itse poistin viime keväänä kymmenien neliöiden alalta vattupusikkoa ja helpointa se oli sateen jälkeen repimällä. Eli maan pitää ola pehmeä, jolloin juurakot nousevat sieltä suht helposti. Apuna käytin pientä talikkoa, jonka "lukitsin" juurakon väleihin ja nostin sillä, jos ei repimällä lähtenyt. Kuivasta maasta homma ei onnistunut ollenkaan.

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos Sanna! Loistava vinkki, nyt vaan sitten odottelen sadetta!? ;)

Taina kirjoitti...

Meillä on erinäisiä isojakin pensaita irrotettu nyppäisemällä ne kokonaisena. Nyppäisyyn tarvitaan tietysti vähän hauista isompaa voimaa: kierretään pensaan juuren ympärille köysi tai liina ja vedetään sitä peräkoukusta traktorilla tai autolla. Parhaimmillaan jäljelle jää vain möyheämultainen painanne.

sisustuskärpänen kirjoitti...

Voi että, just viime kesänä pihalla pyöri kaivuri ja se ois kyllä kuopassut tuollaiset vatukot ihan tosta vaan! Mutta kun ei silloin tajunnut/muistanut/ehtinyt... nyt kaivurin tilaaminen yksiä vattuja varten on aika tyyristä. Autoa ei meidän takapihalle taida tällä hetkellä saada :(