8.3.2013

Ajatus Naistenpäivästä

ole hyva_1

ole hyvä_2

Tänään töihin ajellessani kuuntelin radio-ohjelmaa, jossa kysyttiin että koska on Naistenpäivä, niin miksi ei voisi olla myös Miestenpäivää? Tämä sai minut ensimmäistä kertaa ikinä miettimään koko Naistenpäivän merkitystä.

Olen aina vähän nolona ottanut vastaan huomionosoitukset naistenpäivänä. Hassua saada kukka tai karkki siitä hyvästä että on nainen?! Meillä Suomessa nainen on erittäin tasavertainen miehen kanssa, eikä tämä osa nyt siltikään mitenkään juhlittava ole!?

Olisiko Miestenpäivä vain tasavertaisuuden nimissä kalenteriin merkitty päivä?

Tänä aamuna muistin että meillä synnytyksien yhteydessä kuolee naisia enää vain äärimmäisen harvoin. Meillä on tasavertaiset mahdollisuudet kouluttautua (ellei jopa miehiä paremmat?). Jos sairastumme rintasyöpään saamme ensiluokkaista hoitoa. Olemme onnistuneet luomaan tasavertaisen vanhemmuuden (siltä osin kuin se nyt Luojan luomista lähtökohdista on mahdollista). Meillä on ollut naispresidentti, eikä kenenkään tarvitse tyytyä johonkin vain sen tähden että on nainen! Kaiken lisäksi meillä on maailman parhaimmat miehet, jotka elävän tasavertaisina naisten rinnalla.

Tänään olen oivaltanut mikä naistenpäivän merkitys on! Se on päivä jolloin minä kunnioitan kaikkia suomalaisia naisia ja miehiä jotka ovat rakentaneet näin tasavertaisen yhteiskunnan. En odota kukkasia tai kakkuja, en minä ole niitä ansainnut. Toivon että jokainen mies laittaisi nämä rahat esim. Afganistanin naisten elinolojen parantamiseen. Meillä suomalaisilla naisilla kaikki on jo hyvin!

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kansainvälinen miestenpäivä on 19.11. ;)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_miestenp%C3%A4iv%C3%A4

NITOJA kirjoitti...

hei niin miksi pitäis olla erikseen naisten tai miesten päivä.... en ymmärrä. meillä ainakin on molempien päivä JOKA päivä. kumpaakin tarvitaan kokon ajan. tasapuolisesti.

sisustuskärpänen kirjoitti...

no niinpä on! On ollut jo 12 vuotta??!! Eipä ole paljon miehet hälyä päivästään pitäneet. Eikä naiset... ;D