31.12.2012

Nostalgiaa

Kymmenen vuotta sitten pidin Hemtexiä sisustajan paratiisina! Niihin aikoihin Jyväskylään avattiin ensimmäinen Hemtex ja ajattelin sen olevan vähän kuin maalaisten Ikea. Kodissamme oli Hemtexin ruskeaturkoosit, silloin niin muodikkaat, paneeliverhot. Ruokapöydällä oli kokonainen värikimara muovisia tapletteja ja vessan värikkäät käsipyyhkeet oli tietenkin Hemtexistä!

 

Kaikkein parasta oli kuitenkin kaupan ovensuussa jatkuvasti nököttävä häkkikori, josta sai valita ihania nukkumatyynyliinoja halvalla hinnalla! (Muistelen että hinta olisi ollut 2,50€ ?). Tuosta korista ostelin innoissani monet parit tyynyliinoja, en suinkaan sänkyyn, vaan sohvatyynyjen päällisiksi! Oli jotenkin niin hienoa ja vapauttavaa ja modernia ja aikuismaista(? ;D) napata työmatkalla uutta ilmettä olohuoneeseen parilla eurolla!

 

Ei nuo tyynyliinat huonoja ostoksia ollut, sillä suurin osa on edelleen tallessa ja oikein hyvässä kunnossa! Sohvalle en ole tyynyliinoja enää moniin vuosiin kelpuuttanut, mutta vierastyynyliinoina ne toimii hienosti.

 

Kuka uskoisi että Hemtex myi jo silloin tuota vihreätä pilvikuviota? Ja muistatteko miten tyylikkäitä nuo mustavalkoiset barokkikoukerot oli vielä ihan vähän aikaa sitten!?? Aika kulkee, eikä Jyväskylässä enää ole koko Hemtexiä. Ei tyynyliinakoria, eikä työmatkakaan enää kulje samaa reittiä...

IHANAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE! :)

10 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Voi että sinulla on ihana blogi! Ja se on ainoa jota käyn lukemassa ja nyt päätin lopulta kertoa sen myös sinulle:) Meissä on jotain niin samaa kaikessa tuossa miten jokaisessa tavarassa näkee uuden mahdollisuuden. Jokaisen romun sisällä piilee jokin uusi idea..Samoin tunnen samoja tunteita lasten kanssa ja monessa muussa asiassa... Kiitos tästä päivien piristyksestä!

pikkubertta kirjoitti...

Niin,aika kulkee...meilläkin Joensuussa "käväs" Hemtex...oiskohan jonkun pari vuotta ollu...miks ne niitä liikkeitä perustaa ja sit lopettaa...se on ajan henki nyt:)

http://elamanesteetikko.blogspot.fi/ kirjoitti...

Nostalgista! Muistan Hemtexin alkuajat ja hamstraukset sieltä kun oli isot alet (melkein aina ). Jotku kaupat jää, jotku lähtee (vanhenee) ja niin on käynyt ainaki minun kohdalla Hemtexin kanssa.
Hauska oli fiilistellä postauksesi ansiosta :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos itsellesi minun päivän piristämisestä! :) Tällaisen kommentit on ihan sitä parasta palkintoa mitä bloggaamisesta voi saada, KIITOS! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

...ei vissiin ihan riittänyt meidän ostelut pitämään Hemtexiä pystyssä ;D

sisustuskärpänen kirjoitti...

Nykyään Hemtexit taitaa olla enemmän keskittyneitä peittoihin ja tyynyihin. Toden sanoakseni en edes huomannut milloin Hemtex lähti tästä kaupungista. Piti ihan blogijuttua varten googlettaa ja varmistaa että onko se vielä jossain? :)

Outi kirjoitti...

Hei!

:) Kiitos ihanasta blogistasi ja kivoista sisustusideoista! Löysin blogisi vasta hiljattain ja olen nyt lukemassa sitä läpi :) Haluaisin kysyä, mikä kamera ja putki sinulla on? Kuvat ovat niin selkeitä ja tarkkoja? Itsekin harrastan kuvausta, niin sillä kiinnostaa!

T. Outi
PS: Olen Mikkelistä, kehuit Mikkeliä aiemmassa postauksessa :) :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Mikkeli on mukava mesta! :) Minun kamera on Canon EOS 500D. En voi millään pitää itseäni hyvänä kuvaajana, vaikka todella innokas kyllä olenkin! ;D Kehittymisestä kuitenkin kertoo se että jatkuvasti näen omissa kuvissani parannettavaa ja toisaalta vanhemmat kuvani näyttää omaan silmään aivan kamalilta. Bloggaaminen on hyvä harrastus kehittää kuvaus- ja kirjoitustaitoja.
Ihanaa että pidät blogiani mukavana ja tervetuloa lukijaksi! Kommentit on bloggaajan paras palkka! :)

Minna kirjoitti...

Heh, meillä oli tuota pilveä beigenä. Kuosi oli kiva mutta laatu ei kovin hyvä.
Antoisaa vuotta 2013!

Outi kirjoitti...

Hei!

Kiitos vastauksesta! :) Minun kamerani on Canon EOS 600D. Kierrätys, valokuvaaminen, sisustaminen ja ideointi on lähellä sydäntäni, joten saat minusta kyllä blogisi vakiolukijan :) Mukavaa alkanutta vuotta Sinulle! :) T. Outi