6.8.2010

Mitäs ne ahkerat nyt puuhaa?

"-Mitäs ne ahkerat nyt puuhaa?" tuumasi eräs ohikulkeva pariskunta, tässä yhtenä hikisenä iltapäivänä pensasaidan takana. Ja vaikka kaikki tämä tolkuton touhuaminen  niin pihalla, kuin talonkin kimpussa tehdään ihan vain omaksi iloksi ja hyödyksi, niin mukavalta se tuntui, kun ohikulkevatkin ovat huomanneet huikean muutoksen tässä meidän tontilla.
Vielä toissa kesänä taloa ympäröi neljä metriä syvä "vallihauta", ja kaivurin telat muokkasivat koko tontin uusille urille....
Viime kesänä perustettiin nurmikko ja suunniteltiin pihalle pohjaratkaisu. Tänä kesänä on jo päästy vähän koristelemaan: kiviä ja laattoja on kannettu paikasta toiseen, haketta, soraa ja hiekkaa on lapioitu useampi peräkärryllinen, ja kasveja on mallailtu paikalleen. Aaah, sitä hikeä ja kipeätä selkää, naarmuja reisissä ja nokkosenpolttamia nilkkoja, kun saa päivän projektin päätteeksi istahtaa aurikotuoliin! Silloin siemaistaan sangriaa ja ihaillaan: "-ollaan me kyllä tosiaan oltu aika ahkeria!"
Piha ei ole vielä läheskään valmis, ja tuskin se valmiiksi koskaan tuleekaan. Mutta hyvällä mallilla jo ollaan! Nyt paiskataan läpyt ja taputellaan toisiamme olalle!

Alla vielä pari kuvaa siitä, kun pihanrakennus alkoi.

4 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Pihan laitto uuteen uskoon on haastavaa ja voimia vievää puuhaa.Onko tuolla kylpyammeellkin joku visio.Ulos vai sisälle:)

cidi kirjoitti...

Hienolta näyttää! Just sopivalta, ei liian "viivasuoraan laitetulta", mutta iso työmäärä ja pohjatyöt näkyy kaikessa. Kivistä tykkään itsekin ja nuo istutukset on hienoja. Kyllä kelpaa olla tyytyväinen :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Kyllä vain! Amme on tulossa ulkoilmakylpylään, joka alkaa rakentumaan sitten ensi kesänä! Naapurissa tehtiin remonttia ja pihalle oli hylätty tämä symppis amme. Kaatopaikallehan se oli kuulemma menossa, joten sain raahata sen tänne meidän pihaan :) Ammeen päälle suunnittelin perkolapuita ja sitten tietenkin villiviiniä ja paljon erilaisia lyhtyjä. Kirpparilta löytyi jo myös ihanat ohuet pitsiverhot, jotka ripustan pystypuiden väliin antamaan suojaa. Sitten tarvitaan vielä saniaisia ja kuumavesipata ja... ja... ;)

Aina ei mene putkeen… | Sisustuskärpänen kirjoitti...

[...] teimme pari vuotta sitten ison piharemontin, jossa koko talon ympärys kaivettiin auki liki kolmen metrin syvyyteen. Lisättiin eristeitä ja [...]