9.12.2009

Vain ilmainen on tarpeeksi edullinen!Tässä on taas nämä tikkaat, jotka löysin tosiaankin roskalavalta! Joulupallot maksoi yhteensä 50 senttiä, koska paketista puuttui yksi pallo. Verhokangas on vanha pöytäliina ja maksoi kirpparilla muistaakseni 3€. Tuolin Isäkärpänen löysi Pelastusarmeijan kirpparilta kahdella eurolla, ja tarkan syynin ja tarkastelun jälkeen se paljastui aidoksi Ilmari Tapiovaaran Aslak-tuoliksi, eli melkein siis ilmainen sekin!

Eteiseen saimme juuri valmiiksi uuden vaatekaapin, ja suuret liukupeiliovet siihen ilmaiseksi, koska avasin rohkeasti suuni erään remonttikohteen eteisessä! :)

Tämän postauksen yhteydessä ilmoitan myös juhlallisesti, että olemme päättäneet hankkia kaikki tulevan joulun lahjat käytettyinä/kierrätettyinä! Monta hyvää löytöä on jo tehty ja paljon rahaa ja luontoa säästetty! Mutta koska olen "aika vähän periaatteen nainen", voi olla että jotkut tulevat saamaan myös kaupasta ostettuja lahjoja. Riippuu ihan siitä, kuinka hermona olen sitten jouluviikolla, kun vielä ne "vaikeimpien tapausten" lahjat on hankkimatta... :)

16 kommenttia:

pilvikki kirjoitti...

Hyvä, kun annoit vanhoille tikkaille uuden mahdollisuuden ja uuden elämän!

Parolan asema kirjoitti...

Erinomainen periaate joululahjoihin, meillä on ollut aika niin kortilla että ei ole pystynyt etsimään löytöjä, mutta jospa sitten ehtisi vielä jotain tehdä itse. Mahtavia löytöjä kertakaikkiaan!

joska kirjoitti...

Hienoja löytöjä ja hyvä periaate lahjojen kanssa. Meillä valitettavasti eivät sukulaiset oikein arvosta kierrätettyjä lahjoja mutta omassa perheessä kierrätettyjä ja itsetehtyjä lahjoja kyllä jaamme. Onneksi on liki kaikki lahjat valmiina paketoitavaksi. :)

Ruusu kirjoitti...

Rakastan kirpputoreja juuri tästä syystä: lähes ilmaista tavaraa luontoa säästäen ja todellisia aarteita löytäen!

Anonymous kirjoitti...

Waude mitä löytöjä, mistäpäin tuollaisia löytää?Kierrätettävät/käytetyt lahjat on meillä ollu lapsille, mutta jos ei ole löytynyt niin sitten on tyydyttävä kaupasta ostettaviin uusiin vaihtoehtoihin.-mirri-

PikkuBertta kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt ja päätös kierrätysjoululahjoista tässä kulutusyhteiskunnassa on oiva esimerkki Meille muillekin.Sillä tavalla voisimme itsekukin jättää sen"ekologisen jalanjäljen" josta niin paljon nykyisin puhutaan."KIITOS:)

Apina Kapina kirjoitti...

Melkein sama meininki joululahjojen kanssa, yritän itse tehdä kaikki =/Ja lisäksi aion paketoida kaikki sanomalehtiin!

Jutta kirjoitti...

Voi että mitä löytöjä! Ihailen ja kadehdin! :)Hyvä päätös joululahjoille. Olisi mukavaa jos itse ehtisi tehdä samoin, mutta tänä jouluna ei ainakaan pysty, on niin kauhea kiire, että hyvä jos kaupasta ehtii hakea. (seliseli ;))

Susanna kirjoitti...

Hienot hienot tikkaat!Minä olen aina niin kahden vaiheilla noiden käytettyjen lahjojen kanssa. Joskus aina löydän kirpparilta tai huutonetistä jotain, jonka annan lahjaksi, ja samalla minua vaivaa syyllisyys siitä, että saako lahja olla käytetty. Ihanaa, että saa! :-)

Anonymous kirjoitti...

Ihania löytöjä!Me olemme perheen (isovanhemmat ja lapset + lapsenlapset) ihan sopineet yhdessä, että käytettyjä tavaroita voi antaa lahjaksi. Käytettyhän ei tod. tarkoita kulunutta, likaista tms. Ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä.Kiva blogi sinulla =)-Hannele

Anonymous kirjoitti...

Wau! Ihaileva huokaus perään!

Possumamma kirjoitti...

Wau, mitä löytöjä! Teillä on ollut hyvä tuuri viime aikoina:)

Kuukki kirjoitti...

Ihania tavaroita, voisin ottaa ne kaikki: tuolin, tikkaat ja pallot ;-)

Inka kirjoitti...

Hyvä periaate, mitä meillä sovelletaan myös osittain. Tajusin myös sen, että jos haluan opettaa lapseni siihen, että joulu ei suinkaan tarkoita samaa kuin isot krääsäkasat, niin opettelu on toden teolla aloitettava nyt. Joten lahjat lapsille ovat pääasiassa kirpputorilta hankittuja, mitä nyt askartelutarvikkeita hankitaan uusina :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Hienoa, että näin moni antaa "myönnytyksen?" myös käytetyille lahjoille! Antamisen ilo on se, mikä tulisi muistaa! Mahtava myös tuo ajatus kääriä lahjat sanomalehtiin! Kaunis rusetti vain päälle, niin saa varmasti persoonallisen ja ihanan paketin. Ja tuo Inkan puheenvuoro oli mielestäni erityisen arvokas, koska siinä tuli esille tuo lapsille siirtyvä käyttäytymismalli!Kiitos teille kaikille!

Jaana kirjoitti...

Aivan ihanat noi sun tikkaat, kaunista joulutunnelmaa... hyvää joulun odotusta...