14.1.2012

Asuntomessut 2014

 

Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa 2014.  Paikka on kiven heiton päässä keskustasta (jos siis jaksaa heittää kiveä viisi kilometriä!) Vaajakosken moottoritietä pitkin paikalle hujauttaa muutamassa minuutissa. Tonttien hinnat julkaistiin tässä joitakin päiviä sitten, ja kas kummaa, numerot myötäilevät ihan tavallistenkin rakentajien budjetteja! Messujen teemaa kysellään vielä Jyväskylä kaupungin nettisivuilla vierailevilta, mutta ainakin Aalto, puu ja äijä lienee nousemassa jonkunmoisiksi teemoiksi.

 

AINA olen sanonut että me ei IKINÄ rakenneta, mutta nyt kyllä tekisi vähän mieli!

Messualueessa viehättää juuri se, että talon olisi pakko olla jonakin päivänä valmis. Uudessa talossa asuessa ei ihan jatkuvasti tarvitsisi arvailla että mikähän remontti on seuraavana tulossa. Vaikka asuisinkin upouudessa talossa, niin tuskinpa siellä seinät kovin pitkään saman värisenä säilyisi. Mutta kaikki suuret remontti-investoinnit olisi vasta hamaassa tulevaisuudessa.

 

Jos rakentaisi samantien pienen rivitalon säästäisi roimasti rakennuskustannuksissa. Seinien ja lattioiden lisäksi pääsisi valitsemaan vielä naapuritkin. Tilasta meidän olisi luovuttava rankalla kädellä (ja sitä myöten myös tavarasta!). Palvelut lipuisi hieman kauemmaksi ja päiväkoti ja koulu vaihtuisi. Stressi rakentamisesta olisi varmasti suuri, mutta kuinka suuri olisikaan helpotus kun talo valmistuisi?!

 

Talon olisi ehdottomasti oltava joko L- tai U-mallinen. Suojaisa atriumpiha ja suurehkot ikkunat. Siirreltäviä seiniä ja muutenkin muunneltavuutta. Höyrysauna ja aamupalaparveke!

 

Tontit tulevat hakuun maaliskuun alussa ja voin vakuuttaa, että me ei haeta tontteja.

Tai ainakaan 98% varmuudella ei haeta...

 

http://www3.jkl.fi/blogit/asuntomessut/

http://www.pook.fi/

10 kommenttia:

Hellu kirjoitti...

Jyväskylän asuntomessuista tulee varmasti hienot, haluan ehdottomasti tulla paikan päälle katsomaan! Toivottavasti siellä olisi myös sinun kotisi ;)

Anna kirjoitti...

Minä taas mietin, että jos te rakennatte, niin mä saatan joutua himoitsemaan teidän taloa, hui kauhee. Mut kun siinä on niin kaikkea mistä tykkään ja tilaakin sopivasti.

Ehdottomasti aion käymään asuntomessuille, mut olis toisaalta aika hienoa nähdä siellä teidän alusta loppuun suunnittelemanne talo.

Tsemppiä päätinkeihin!

sisustuskärpänen kirjoitti...

Hei, hienoa!! Näin ne asiat alkaa järjestymään, kun sanoo unelmansa ääneen. Vanhalle talolle on jo siis ostaja ;D ? No, ehkä vielä tarkastelemme tilannetta tarkemmin sitten jos sinne asti päästään, mutta kiitos mielenkiinnostasi! Tämä kannustaa meidän tontin hakuprosentit jo kolmeen!! :D

Anna kirjoitti...

Mutta kukahan ostaisi meidän talon. ;)

nuokku kirjoitti...

Onpas kauhean pieniä nuo tontit. :(

sisustuskärpänen kirjoitti...

Niin on... Mutta toisaalta meillä on nytkin alle 1000m2 tontti ja ihan hyvin mahdutaan. Pihatöitä on jo tässäkin vähän liikaa... Tärkeintä on, että saa yhden tilavan ja suojaisan oleskelupaikan pihalle! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

No ihan varmasti sen joku ostaa! Joko kyselen tutuilta?? ;DD

Laura kirjoitti...

Jäihän vielä se 2% mahdollisuus hakea tonttia :-)

Tuosta messualueesta tulee varmaan mielenkiintoinen...yksi sellainen puoli siihen on kyllä tulossa, mikä minua ihmetyttää: noiden kerrostalojen viereen tuleva HIRRRMUISEN iso parkkipaikka! Kuvassa näyttää vehreältä, kun puut ovat "isoja" mutta todellisuudessa voi olla aika karu. Ja aika hehkeää roudata kahta ostoskassia parkkialueen perimmäisestä ruudusta kotiin... OK-taloilla tietty omat autopaikat!

sisustuskärpänen kirjoitti...

Ylipäätään kaikissa uusissa asuinalueissa minua vieroksuttaa se monta vuotta kestävä "pulius" ennen kuin puut ja muut kasvaa. Messualueessa on kuitenkin se hyvä puoli, että myös ne puut pitää olla ainakin jo kasvamassa silloin kun messuportit aukeaa...

Piia kirjoitti...

Hei!

Mikäli messurakentaminen kiinnostaa, järjestetään kaikille avoin infotilaisuus, tonttifoorumi, keskiviikkona 22.2. klo 18 alkaen Vanhalla Ortopedialla (Vaasankatu 2). Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan mitä messuilla ja messurakentamisella voisi olla tarjolla juuri Sinulle!

Ja mitä tonttien kokoon tulee, on hyvä huomata, että tonteista 14 on yli 1000 m² suuruisia, kun kaupungin luovuttamien tonttien keskiarvokoko on tavallisesti noin 900 m².

Rakentavin terveisin
Piia Sipinen, tontti-insinööri, Jyväskylän kaupunki