21.5.2013

Piharemontin paras vaihe

sisustuskarpanen_piha_1

sisustuskarpanen_piha_2

sisustuskarpanen_piha

Viime kesänä tehty mittava piharemontti jäi syksyllä siihen kutkuttavaan vaiheeseen, että enää kasvit oli hankkimatta. Lumi tuli ja peitti koko vaivalla remontoidun pihan, eikä kasveja tai muita viimeistelytöitä paljon ehtinyt talvella miettiä…

 

Nyt olen suunnitellut jos jonkinlaista ideaa isompaan istutuslaariin joka on keskellä etupihaa. Pienempään laariin tökkäsin jo syksyllä kolme ylimääräistä tuijaa. Isomman istutuslaarin toiselle puolelle on nurmikko, ja toisella puolella oleskelupiha.

 

Kasvien valinnassa pitäisi olla joku juju, mutta kuitenkin uskottava ote. Ei mitään piperrystä, mutta ei mitään synkkää havuhässäkkääkään.

Paikka on ihan sika kuuma, eikä L-mallinen talo päästä kummoistakaan tuulenvirettä tähän kulmaan. Pihalla olisi ihanaa (tai oikeastaan ihan välttämätöntä) roikotella puolialasti, mutta näkymä tielle päin on suorastaan häikäisevän suora…

Sitten kasvien pitäisi vielä olla helppohoitoisia! Nyt kahden ison piharemontin jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että minun unelmapiha on sellainen missä salaojat vetää vettä ja Rouva Kärpänen vetää lonkkaa!

 

Vaikka näitä reunaehtoja kasveille on vain kolme (kuumuutta sietäviä, näkymää peittäviä ja helppohoitoinen), olen jo ihan solmussa. Sitten pitäisi vielä miettiä kukkiiko kasvit eri aikoina, tai kukkiiko ne ylipäätään ollenkaan?! Kuinka kauan kasvit mahtuu tähän laariin, ja toisaalta millä saisin äkkiä rehevän ja peittävän näköistä?

6 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Jotain roikkuvaa keventämään muuria parista kohtaa? Ympärivuoden vihreä peittää kyllä aika kivasti talvellakin ja tuo väriä. Jos se hieman korkeampi olisi ei kukkiva ja siihen juurelle kukkiva keventämään "tornia". ;) muistaa sit huputtaa nuo tuijat keväällä :)kohdevalo juurelle on aika kiva ympärivuoden. Oliko muuta >;)

Helinä kirjoitti...

Hyvältä näyttää, kukat tosiaan vain puuttuu. :) Muista pitää suunnittelussa mielessä perennakalenteri, näin saat koko kesän kukkivan penkin. Tietenkin sitten se kolmen sääntö minkä jo kirjoitit (kuumuutta sietäviä, näkymää peittäviä ja helppohoitoinen). Värimaailman päättäminen, haluatko esimerkiksi hempeitä sävyjä vai.. Sitten on yksi aika tärkeä. Mieti mistä pidät, pidätkö esimerkiksi perhosista ja haluatko "perhosten paratiisin" penkkiisi. Näin ollen saat ihastella perhosiakin samalla kun kauniita kukkia jne. Näitä on paljon, mutta kyllä puutarhalla myyjät on sitä varten että opastavat, kannattaa hakea ensin vähän opastusta, sitten suunnitella rauhassa ja toteuttaa vasta tämän jälkeen. :) Innolla odotan miltä lopputulema näyttää.

manteli kirjoitti...

Lamohietakirsikka sopisi noihin altaisiin, googletappas :) Kaunis kukkien kanssa, ilman kukkia ja syysvärikin on hieno. Kullan arvoinen vinkki on, että hanki hyvät, kotimaiset taimet, jotka maksaa itsensä takaisin vaikka alkuun kirpaisikin. Isojen ketjujen hollannin tuonnit talvehtivat huonosti, eikä kasvukaan ole välttämättä toivotunlaista. Perennoihin jos hurahdat, niin paras paikka on ehdottomasti leivonmäellä oleva Tommolan tila. Sieltä saat hyvät kasvit ja tilan emäntä on uskomaton tietopankki.

Pauliina kirjoitti...

Onpas upean näköinen piha! Jo ilman niitä kesäkukkia :D

sisustuskärpänen kirjoitti...

Oih, tuo lamohietakirsikka on kyllä todella ihana! :) Taitaisi käydä myös maanpeitekavista? Meillä nimittäin kuoli nurmikko viimekesänä yhdestä kohtaa, kun kaivetut maat lepäsi siinä päällä ja nyt ajattelin että peitän sen kuolleen läntin jollain maanpeitekasvilla...

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos tsempeistä! :)