16.5.2013

Amppeli vanhoista trikoista

sisustuskarpanen_amppeli_1

sisustuskarpanen_amppeli_2

sisustuskarpanen_amppeli_3

sisustuskarpanen_amppeli_4

sisustuskarpanen_amppeli_5

sisustuskarpanen_amppeli_6

Viime päivät olen into kyhmyrällään solminut amppeleita. Ensin leikkaan vanhat trikoot, T-paidat ja yökkärit nauhoiksi. Sitten solmin ja solmin ja sovittelen erilaisia kippoja, ruukkuja ja astioita amppeleiden sisään. Amppeli itsessään on toki jo vanha juttu, mutta minua tässä esineessä alkoi kiehtomaan se, että erivärisillä trikoonaruilla ja moderneilla astioilla amppeli on todella monikäyttöinen!

Jos amppelin sisälle sujauttaa vaikkapa ison pyöreän tarjottimen, toimii se kätevästi pienen eteisen katosta roikkuvana pöytänä?! Pesuvati ja amppeli kesämökin saunan kuistilla pesuvälineille? Pinkki-vihreät amppelit ja muoviastiat lastenhuoneessa säilyttimenä? emalivati vessassa paperirullille? pieni amppeli ja jälkiruokakulhot ruukkuyrteille keittiön ikkunalla... Makkarissa tällaiset isot roikkuvat amppelit olisi ihanat yöpöydät molemmin puolin sänkyä!?

 

Yritin tehdä myös teille vähän ohjetta, kuinka amppeli solmitaan. Kannattaa kokeilla, mutta vasta sellaisessa elämäntilanteessa kun ihmisellä on aikaa, sillä amppeleiden solmiminen on koukuttavaa!

 

6 kommenttia:

Maire kirjoitti...

No ihan mahtava kierrätysidea ja kivalta näyttää. Muistan miten joskus ekaluokalla koulussa väkerrettiin amppelit, ja se oli tosi kivaa puuhaa.

Johanna kirjoitti...

Upee!

Heidi kirjoitti...

Joo! Mökkisaunaanhan tuollaanen passais, kun säilytystilaa on vähän. Vois ottaa jonkun sellaisen kupin, jonka raaskii lävistää, ja porata pohjaan reiän pesukamppeista valuvalle vedelle... hmmmm...!

sisustuskärpänen kirjoitti...

:) Amppeleita vois tosiaan solmia vaikka lastenkin kanssa, niin helppoa se on! ...mutta kun lapset haluaa aina just ihan väärän värisiä, ja tehdä itse, ja niin hitaasti, ja sitten ne laittaa amppeliin jonkun vauvanuken tuttipullon ja pyytää että äiti laita tää roikkumaan ikkunalle! ;D

sisustuskärpänen kirjoitti...

Jooo! ja mä mietin että vaikka joku vanha lävikkö voisi toimia tuossa tarkoituksessa!? :)

Nuukaska kirjoitti...

Onpa hauska idea :) Mulla onkin juuri tuollainen vanna ylimääräisenä...