16.1.2013

Säkkituoli raanustaJoskus ihan kihelmöin ilosta ja jännityksestä, kun pääsen kertomaan teille jostain ihanasta ja uudesta jutusta! Tämä on sellainen juttu jota olen vähän säästellyt juuri tällaista hetkeä varten, kun oikein haluan naaaatiskella bloggaamisesta! :)

Joskus on tosin käynyt myös niin, että vaikka itse olen jutusta intona kuin ilmapallo, niin Fb-tykkäysnapissa komeilee vain yksi tykkääjä, oma äiti...

 

Tästä jutusta uskon teidän kuitenkin innostuvan!?  :)

Raanu on suomalainen vanha perinnekäsityö, jonka materiaalit on usein laadukasta villaa. Raanujen värimaailmat kielivät menneiden vuosikymmenten ihanteista ja muoti-ilmiöistä. Raanulla on pitkät perinteet aina 1600-luvulle asti, ja se muistuttaa meitä monia lapsuuden mummilasta. Tällä hetkellä raanu ei kuitenkaan korista kovinkaan monen kodin seinää...

Viime viikolla ompelin raanusta napakan säkkituolin! Sisälle sujautin erillisen pussin, jonka sisällä on styrox-pallot. Säkkituoli on kevyt ja kaunis. Se on ommeltu Trip-mehu kolmion malliin, eli se on myös hyvin moniulotteinen! Kun säkin kääntää nurinpäin, se toimii enemmän jakkarana.

Säkkituoli on moderni muoto perinteiselle raanulle. Se on jatkumo, uusi muoto ja aito arvostus! Kaunis käyttöesine, jolla on tarina!

 

Säkkituoli nimenä on vaan aika kamala...? Siitä tulee mieleen sisäelimen väriset, tekonahkaiset rohjakkeet, jotka lojui 80-luvulla pitkin lattioita. Sitäpaitsi ei tämä ole säkki, vaan enemmänkin pyramiidi! ...Josta taas tulee mieleen ne huijarit! Äh, oli miten oli, toivottavsti tämä "nyssäkkä" inspiroi myös teitä, ja jos kiinnostusta löytyy niin valmistan näitä jatkossa myös myyntiin!?

 

21 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Kyllä inspiroi! Kiitos mahtavasta vinkistä! Minullakin on jo kangasta valmiina tuollasta pyramidi-säkkiä varten, mutta hieno idea tuollainen vähän vahvempi kangas käyttää hyödyksi. Mummoni onkin soitellut, että tuleppas hakemaan tämä äitis ja isäs häälahjaraanu pois komerosta kummittelemasta. Luulin, että minulla ei moisille voisi koskaan olla käyttöä. Kuinka väärässä olinkaan. =)

Nonna kirjoitti...

Tosi kiva idea! Perinne-esineet uuteen elämään!

MariKe kirjoitti...

Aivan upea!!!! Ehdottomasti inspiroi. Nyt on pakko katsoa kaikki raanupinot ihan uudella silmällä. Äitini 60-luvulla tekemä upea raanu nostettiin muutama vuosi vanhempieni uuden kodin seinälle pitkän varastoinnin jälkeen ja aina ihailen sitä siellä. Siitä en siis raaskisi tällaista nyssäkkätuolia tehdä, mutta jospa löytyisi jostain muualta... Ja ostaisin kyllä, jos olisi myytävänä. :)

hietzu kirjoitti...

Ihana,ihanampi,ihanuus! Todella mahtava idea kierrättää noita nykyisin vähemmälle huomiolle jääneitä käsityön taidonnäytteitä! Ihan mahtavaa miten sinä kehittelet ja keksit näitä ideoita. Ja uskallat kokeilla ja toteuttaa!

pikkubertta kirjoitti...

wauh..mikä idea taas...mullakin lojuu vaatehuoneen kätköissä ihan ima kutoma raanu,joltain -70 luvulta...en vain ole raaskinut heittää pois,kun oma tekemä on...nytpä löyty sille käyttäö...niin,mistä sie olet ostanut ne styroksit sinne:)

Pirita kirjoitti...

Aivan mahtava! Miten oletkin löytänyt noin kauniinvärisen raanunkin! Kerrassaan u-pe-a.

(PS. Kävin lueskelemassa aiempaa kirjoitustasi siitä, miten tyytyväinen olet yrittäjäksi lähtemisestä. Komppaan, täysillä! Unelmat on tehty elettäviksi. Onnea omalle tiellesi! :))

Pauliina kirjoitti...

Tosi upeat värit tuossa ja muoto on myös hyvännäköinen. Nyt ehkä vähän nolona katselen omaa ruskeaa säkkituoliani.. :s

retromoderni kirjoitti...

no johan on HIENO! katselin tällä vkolla raanuja mutta matoksi maton päälle. mutta aivan täydellisen värinen ja muoto. itse en osais moista tehdä...

sisustuskärpänen kirjoitti...

Vein tämän nyssäkän kiskalle (Yliopistonkatu 44, JKL) myyntiin ja hintalappuun kirjoitin 95€ :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Täytteet ostin Etolasta. Tämän kokoiseen säkkiin meni täytettä n. 30€ edestä. Jyskistä olisi saanut koko säkkituolin samalla hinnalla... Netistä saisi varmasti halvemmalla, mutta silloin tilausmäärät pitäisi olla vähän isommat ja lähetyskulut nousee helposti kun paketista tulee aika iso :D. Jos läydät halvalla jostain, niin vinkkaathan minullekin! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos Pirita! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Älähän nyt! :) Ei kaikki ruskeat säkkituolit ole kamalia! Ja hei, jos se näyttää silmiisi kamalalta niin ompele sille uusi asu! :) Kyllä minusta kodissa on aina toimivuus ja tunnelma tärkeämpää kuin estetiikka, eli jos se ruskea säkkis on toimiva ja hyvä niin jatkakaa yhteiseloa tyytyväisinä, rinta rottingilla!

Tiia kirjoitti...

Minkä kokoinen käyttämäsi raanu oli? Ihan pienestä ei ton kokoista saakkaan. Ellei sitten mini säkkituolia tee. :)
On kyllä upeat värit!! <3

sisustuskärpänen kirjoitti...

Raanun on oltava aika leveä! Tämä oli ehkä n. 80 cm leveä ja n.150 pitkä. Sovittelin myös kahdesta pienemmästä raanusta ommeltua säkkistä, mutta silloin sauma tulee ikävästi ihan tuohon paraatipaikalle. Toisaalta sekään ei haittaa, sillä kahden erilaisen raanun yhdistelmästäkin voi tulla ihan kiva! Sauma on aika litteä siitä kohden missä purkuamattomat reunat saa yhteen, mutta "ne toiset" saumat jää aika paksuiksi! :9 (olipa hienosti selitetty...) Mutta ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan! :)

Sari kirjoitti...

Moi!
Aivan huippu idea, peukutan todellakin ja useamman edestä:) Ja arvaa mitä....noin neljä-viis kesää sitten myin samanmoisen OMAN ÄITINI tekemän..torikirppiksellä...muistaakseni kympillä:(( Tästä asiasta olen itselle antanut monesti rajua moitetta.Äiti ei luojan kiitos tiedä tapahtuneesta mitään!
Kyllä ihminen voi olla joskus todella ajattelematon!!
Kirpeitä pakkaspäiviä, Sari

Henni kirjoitti...

Wau! Hieno idea. Raanut on mahtavaa materiaalia ja vielä kohtuu hintaan saatavilla. Itse olen päällystänyt patjoja ja tyynyjä raanuilla siskoni kanssa.

sisustuskärpänen kirjoitti...

:) Patjan päällystäminen kuulostaa hienolta! Raanujen hinnat vaihtelee kirppareilla tosi paljon (ainakin täällä päin). Välillä saa seitsemällä eurolla, toisinaan pyydetään jopa 50€. Itse pidän rajana viittätoista euroa. :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Voi sinä!! Mutta älä välitä, tekevälle sattuu... itsekin olen myynyt eteenpäin vaikka mitä, mitä sitten myöhemmin olenkin katunut. Mutta jos olisin hillonnut kaikki omiin kaappeihin, olisin kai jo hukkunut roinaan! :)

Petra kirjoitti...

Aivan ihana idea <3 Olen itsekin tehnyt raanusta kolmen tyynyn tyynysarjan, väriraidat jatkuvat hauskasti tyynystä toiseen. Mutta tämäpä onkin aivan huippu idea ja uusiokäyttömuoto raanuille, joita ihmiset kummasti väheksyvät. Blogiasi on mukava lukea ja on hienoa kuinka oivaltavia ideoita keksit tavaroiden uusiokäyttöön. Hyvää kevättä ja paljon ihania oivalluksia!

sinisukka kirjoitti...

Jee miten upeaaa!!! Vihdoinkin joku keksii jotakin uutta raanuista! Olen kerännyt niitä läjäpäin kirppiksiltä kun halvalla saa ja koko ajan työstän niistä jotakin, usein käytettyäni ne ensin pesukoneessa huopumassa! Tämä idea on todella nuorekas ja tervetullut! Äitini on kutonut paljon raanuja, niistä en raaski ommella uutta. Hienoa, kun löysin tänne :D

elina koo kirjoitti...

Aivan mahtavan näköinen... aloin heti selaamaan huutonetiä ja toria jos vaikka sieltä löytyisi joku hienokuosinen raanu kohdalle! Tykkäntykkään :)