27.8.2011

Paras kylä

 

Vastaan Lounatuulian haasteeseen "kesän tunnelmakuva", ihanalla ja  kesän tuoksuisella kuvasarjalla, joka on kotoisin Mikkelistä:

 

Saimme viettää kolme aurinkoista päivää, kauniissa maalaismaisemissa, Saimaan rannalla. Aamuisin söimme puuroa pitkän pirtinpöydän ääressä, suuressa tuvassa. Illalla nukahdimme tunnelmalliseen kammariin, jonne tuuli kävi hennosti avoimesta ikkunasta. Idyllisessä pihapiirissä oli lapsilla tilaa kirmailla ja aikuisilla aikaa kerrankin vain jutella rauhassa. Vanha hirsirakennus oli todella kaunis ja niin suomalainen, että tuntui, kuin luonto olisi itse kasvattanut talon paikalleen!?

 

Kaunis miljöö ei kuitenkaan ollut tämän kylän paras osa. Parasta olivat ihmiset, jotka kutsuivat meidät kylään! Täällä ei hössötetty tai järjestelty liikaa. Täällä oli kotoista ja leppoisaa! Pedit kasattiin ja saunaa lämmiteltiin porukalla.  Lapsia hoidettiin vuoronperään.

 

Tällaisen paikan ylläpitäminen vaatii varmasti paljon työtä ja vaivaa, mutta täällä tuntui brioriteetit olevan oikeassa järjestyksessä: Eletään ja nautitaan luontoa kunnioittaen. Työtä hankitaan vain sen verran, kun jaksetaan mukisematta tehdä!

 

(Vanhaa sukutilaa pitävät kesäpaikkanaan, mikkeliläinen pariskunta, sekä heidän kaksi tytärtään perheineen.)

 

 

 

5 kommenttia:

milla kirjoitti...

..tutunnäköistä.;) allekirjoitan tämän kirjoituksen täysin.paikka ja ihmiset mitä ihanimmat! ja upeat kuvat! :)

kotilo kirjoitti...

Ihana kesätalo!

Tervaniemi kirjoitti...

Onpa kauniita kuvia!

iphone 5 kirjoitti...

Excellent line up. We are going to be linking to this wonderful write-up on our web site. Sustain the nice producing.

Bookcase Styling Styles « Kotona ~ At Home kirjoitti...

[...] via Sisustuskärpänen. Lisa [...]