25.8.2011

Elintarvikelaatu!Kettukarkin eilinen postaus sai minut tutkimaan erästä viime kesän kirpparilöytöä vähän tarkemmin. Mikä iloinen yllätys, kun pohjassa luki: elintarvikelaatu! Näistä voi siis tarjoilla vaikka nakkisoppaa, jos oikein haluaa joskus hurvitella! Joku oli valmis luopumaan näistä Palaset-sarjan monikäyttöisistä astioista eurolla, Keskisuomalaisen kirpparilla.

 

Ja hei,  ähäkutti:  tuo ihana pöytäliina onkin minun uusi, aito vintagemekko!

(Ehkäpä muuten jätänkin mekon roikkumaan tuohon jääkaapin oveen. Muistuttamaan siitä, että jos meinaan mahtua mekkoon vielä ensi kesänäkin, tulee ruokavalion olla pääsääntöisesti tuota kurkkua ja näkkileipää...)

 

 

6 kommenttia:

Päivänsade kirjoitti...

Onkohan noihin Palaset-sarjan astioihin olemassa kansia? Toimisivat mainiosti esim retkellä. Ihana mekko, mistä olet ostanut sen?

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kannet olisi kyllä käteviä! Päällekäin nämä loksahtaa aika kivasti, eli vaikka jääkaapissa voi säilyttää makkarat, juustot ja tomaatin kerroksittain! :) Mekko on ostettu Katriinan kaupalta, täältä Jyväskylästä. Siellä on rekki tolkulla aitoja vintagevaatteita ja seassa myös todellisia helmiä!

Christa kirjoitti...

Moi! Kirjoitit joskus, että kolikkomattoa pitää vahata.. Mitä vahaa käytät jos saa kysyä
..? Ostin äskettäin kolikkomaton eteiseen ja en netistä löydä vaha-infoa. Liikkeistä voi tietenkin kysellä, muttta olis kiva tietää käytännön kokemuksen kautta mikä toimii :) Kiitti!

sisustuskärpänen kirjoitti...

Moi Christa! Me ostimme lattiavahan muistaakseni Starkilta, n. viisi vuotta sitten. Se on iso 5l pönttö ja sitä on jäljellä vieläkin! Purkin kyljessä lukee : Kiilto Silkneo, puolikiiltävä lattiavaha. Siinä lukee myös, että sopii kaikille vahattaville lattiapinnoille, eli tällä voisi siis varmasti myös vahata parkettia. Vahaaminen on helppoa. Lorauta ainetta lattialle ja levitä huolella. Nyt ei olla itse vahatta lattiaa varmaan vuoteen... vahaus tuo lattiaan takaisin kiiltoa ja peittää samalla pieniä naarmuja. :)

Christa kirjoitti...

Kiitos hyvistä ohjeista! :) Löysin K-raudasta Kiillon lattiavahaa litran pullossa..joka oli kuitenkin eri tuote kuin tuo Silkneo.. Soitin Kiillolle ja kysyin meneekö samasta.. (mulla on vain reilut 2 m2 tuota kolikkomattoa, niin en viitsisi ostaa 5l)..ja siellä sanottiin, ettei kolikkomattoa (kumia tarkemmin) saa vahata ollenkaan :o Neuvottiin kuitenkin tekemään käyttöönottopesu Kiillon Teho A 100-aineella.. En ostanut vahaa (se kotikäyttöön tarkoitettu litran pullossa olisi käynyt samasta) vielä siis.. Aika mielenkiintoista :) voi kyllä olla, että kun matto kuluu ja rumenee, kohennan sitä vahalla :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Häh!? Aika erikoista. No, mutta pääasia, että kuitenkin löysit aineen ;) Tuon käyttöönottopesun olin unohtanut aivan kokonaan. Matossahan on nimittäin aluksi sellainen liukas "rasva?" kerros, joka pitää pestä/pyyhkiä pois. Netistäkin näköjään löytyi aika monenlaista ohjetta kumilattian hoitoon... Minä suosittelen kuitenkin edelleen vahausta (1-2 kertaa vuodessa, meillä lattian kulutus on mielestäni aika kovaa). Vahalla saa hyvin häivytettyä pienet naarmut ja kulumat ! :)