15.7.2011

Äiti, minä ja vanhat tapetit

Kyllä sitä nyt on varmaan jo aikuinen, kun kerran viihtyy yhä useammin ja aina vain pidempiä aikoja maalla, äidin kanssa, ilman internettiä ja astianpesukonetta!

 

Äidin mökin vintiltä löytyi keskiviikkona musta jätesäkillinen vanhoja, valmiiksi vuotiin leikattuja tapetteja. Lienee jääneet joskus ylimääräisiksi remonttihommissa. Äitini muisti, että ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen ei näitä tapetteja ole enää tämän talon seinillä ollut.

 

Molemmat olimme sitä mieltä, että päivänvaloon nämä kaunokaiset täytyy tuoda ja niin aloimme askartelemaan! Äiti valitsi muodon ja minä taiteilin ääriviivat. Perhosen leveys on kolme vuotaa ja kun liisteriä ei varastosta löytynyt, käytimme paksua lattialiimaa.

 

Aurinkoisella kuistilla innostuin vielä leikkaamaan viirejä tuvan kattoon. Materiaalia jäi vielä vaikka kuinka paljon ja vaikka millä kuosilla, eli ehkäpä palaan mökille taas ensi viikolla!?

9 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Tosi kiva

Saija kirjoitti...

Oi,vautsi, hieno idea ja toteutus!

Meri kirjoitti...

Hieno toi perhonen!:) Olis aika söpö jonain vaaleenpunakuvioisena toi tyttölasten huoneeseen. Määki tänään löysin (vuokrakämpän) kaapista pari vuotaa tapettia..vois sillä tapiseerata ainaki rumat ruuvinjäljet eteisen kaapinkyljestä piilooin. Tuskimpa vuokranantaja siihen mitään huonoa sanois.

Essi kirjoitti...

Miten tuollainen tapetin liimaus käytännössä tapahtuu? Tosi kaunis idea:)

Sanni kirjoitti...

Tosi hieno idea ja aika mahtava kuosi tapetissa... Lisää tätä ehdottomasti.

sisustuskärpänen kirjoitti...

Essi: Liimaus oli tosiaan aikamoinen projekti, enkä todellakaan suosittele sitkeää ja kokkareista lattialiimaa tähän hommaan! ;) Liisterillä homma olisi käynyt paljon helpommin! Liisteri vain takapuoleen ja pieni vettymisaika (tällaista kuviota ei kannata taitella vastakkain vettymään, ja sitten vain kostean rätin ja vaikka ihan tavallisen viivottimen avulla painellaan ja suoristetaan seinään. Kuvio koostuu kolmesta vuodasta ja kun tapetti oli vielä tällaista kuviokohdistettavaa, oli myös perhosen piirtäminen tapettiin aika haastavaa. Ensin kannattaa kohdistaa kuviot, sitten taitella vuodat niin, että piirtämällä ja leikkaamalla vain puolikkaan perhosen saa symmetrisen kuvion myös toiselle puolelle... äääh, onpa tämä vaikeaa selittää näin ;)... Mutta siis: ensin leikataan muoto, sitten liisteri (ei lattialiima! ;)) ja sitten asetellaan seinälle! :) Äiskä mietti kuvioksi myös kruunua, ajatuskuplaa tai kahvipannua! Nyt kun mietin, olisi myös juhlamekko ollut hieno!? Puhe- tai ajatuskupla olisi ehkä ollut kaikkein helpoin toteuttaa...

essi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta, nyt täytyy vaan yrittää saada myös mies innostumaan asiasta;) toivottavasti lopputulos onnistuu:D

Varpunen kirjoitti...

Todella upean näköistä! Tuo perhonenkin on aivan ihana. :)

Huoleton matto | Sisustuskärpänen kirjoitti...

[...] Parin päivän loma lapsista ja miehestä, sai taas(?) tämän tunnetusti umpiurbaanin eläjän kampeamaan itsensä maaseudun rauhaan, äidin luo. [...]