6.11.2010

Lattiatyyny vanhasta petauspatjasta


 

 

 

Tässä on taas yksi sellainen kehittelemäni tuote, jossa on ideaa, mutta ei oikein toimivuutta... Tuotekehittely on tyssännyt kunnollisen ompelukoneen puuttumiseen ja siihen, että en keksi millä tyynyn täyttäisin. Tässä "prototyypissä" on sisälle tungettu vanua, mutta näin tyynystä tulee jo materiaalien osalta aivan liian kallis. Ehkä jokunmoinen rouhe olisi hyvää.  Sisälle pitäisi myös ommella erillinen sisätyyny, jotta päällisen voisi tarvittaessa pestä.
Näitä uskomattoman kauniita vanhoja sijauspatjoja tulee kirpparilla vastaan aina silloin tällöin. Ajatelkaa, että näin kauniit kuosit on perinteisesti piilotettu sängyn syövereihin! Nykyäänhän kaikki uudet sänkytekstiilit on tylsän valkoisia tai harmaita. Myös ihania vanhoja täkkejä olen kerännyt ihan tätä ideaa varten!
Lattiatyynyn pitäisi olla tarpeeksi napakka, että sen päällä voisi istuskella ja saumat pitäisi saada niin kestäviksi, että painavaa tyynyä voisi myös reilusti retuuttaa.
Nyt on siis käynnissä testiajot, täällä meidän kotona, "kovan kulutuksen testilaboratoriossa"! Ja jos tyyny tässä menossa kestää, tulee se kestämään myös muilla lattioilla... ;)

8 kommenttia:

fgaoihy kirjoitti...

Mahtava idea! Toivottavasti tuotekehittely tuottaa tulosta. On kyllä aivan totta, että vanhoissa petareissa on upeita kuoseja, aivan kuten peitoissakin.

RuusuLiisa kirjoitti...

Hmm..entä säkkituoleihin tarkoitettu styroksrouhe? Etola myy 50litran säkkejä 13 eurolla. Jos vaan tumppais sisäpussin riittävän täyteen? Kyllähän se kahisee tietty. Tai sitten tekisi lattiatyynystä vilttien, torkkupeittojen jne.säilytyspussin?Kaunis prototyyppi!

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Rouhetta ajattelin minäkin, vaikka pidän sitä kyllä aika kalliina. Halvimman vanun olen löytänyt IKEAsta ja Tiimarista, ostamalla valmiita alennustyynyjä. Vanua ei siis kannata missään nimessä ostaa Etolasta tai jostain raakatavarana. Hyvä idea tuo petarien käyttö. Ludekammoisena vähän väistelen noita vanhoja peittoja, mutta lattiatyynyssä niitä tosiaan voisi käyttää! Mulla onkin yksi ihana..hmm..

Anonymous kirjoitti...

Rouhetta suosittelen minäkin (en styroksirouhetta kuitenkaan). Ompelukoneelta vaaditaan tosi paljon että jaksaa ommella paksujakin materiaaleja. Itselläni on vanha teollisuuskone, jolla on hyvä "surruutella" paksutkin projektit. Ei maksanut paljon ja tekee hyvää jälkeä. Tosin ompeleita on vain tasan yksi - suora. Tikin pituutta kuitenkin voi säätää :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Teollisuuskonetta olen minäkin haaveillut... olisikohan jollain niistä tietoa vähän enemmän, esim. onko joku merkki mitä kannattaa suosia/kiertää? tai olisiko jollain joku edullinen kapistus myytävänä!!? Tuo styroksirouhe on minunkin mielessäni käynyt ja Etola oli hyvä vinkki, kiitos! :) Ikean vanut olenkin jo löytänyt ja hyväksi todennut! ;) Ja vielä ludekammoiselle Leenalle ja muillekin, minä olen tunkenut kaikki peitot ja petarit koneeseen ennen ompelua. Kone on kyllä välillä valittanut, mutta toistaiseksi kestänyt. En kyllä tiedä onko se pesu paras tapa häätää punkkeja?, ehkä ne paukkupakkaset karkoittaisi loputkin elikot... :)

RuusuLiisa kirjoitti...

Surffailin netissä eikä Etolasta kantsi ostaa ellei tartte just vaan sitä 50 litraa. Hakusana styroxrae tuotti enempi tuloksia. Onnea tuotekehittelyyn :)

Anonymous kirjoitti...

Oletko ajatellut vanhaa sijauspatjaa, kuinka kauan siinä on nukuttu ja hikoiltu?Luultavasti tuhansia litroja hikea valunut ja haihtunut noistakin kankaista.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

:D Ihmistähän se vain on! Ja vaatteet, joita ostellaan myös kirpparilta on ollut jopa ihan toisen ihmisen ihossa kiinni. Vain siistit ja tahrattomat tekstiilit kelpaa ja nekin tottakai vielä pestään! Ylipäätään kierrätysideologiaa en suosittele ihmisille, jotka haluavat elää steriilissä ympäristössä. Esim. kirpparilta ostetuista astioista on voinut juoda vaikka kuka tautinen, tai kirjoja käsitellä kuka tahansa rokkoinen... Ihan kaiken kierrättämistä en kuitenkaan minäkään kannata ja joskushan tavara/kangas tulee kuitenkin tiensä päähän. Paljon paljon paljon on kuitenkin tavaraa, joka hylätään "saastaisena" ihan väärin perustein. Maailmassa on jo niin paljon tavaraa, että pöpöjen pelkääjät ei tule kuolemaan pöpöihin, vaan hukkumaan tavaran paljouteen! Oho.., tulipas kiihkeä kannanotto ;) (hih hi), mutta suuri kiitoa Anonyymille kommentista! Mukavaa, että kaikki näkökannat tulee täällä ilmi! Sehän on rikkaus! :)