1.10.2010

Piilota imuri-kisa


Edellisen postauksen seinänsiirtosuunnitelmissa tuli eteen vielä yksi mutta. Minne imuri? Imurikaappi on nyt nimittäin vaarassa jäädä lekan alle, eikä toista sopivan kokoista kaappia ole ihan lähellä...
Muutenkin olen aina miettinyt, että imuroinnin kamalin osuus on imurin kaapista kaivaminen. Jos imuri olisi aina esillä, siihen olisi helpompi tarttua vähän niinkuin ohimennenkin!?
Julistan siis kilpailun, jossa on tarkoitus palkita parhaimman idean tarjonnut. Kuinka imurin voisi naamioida olemaan esillä ihan jatkuvasti? Missä se on niin, että sen saa käyttövalmiiksi ilman kirosanoja? Tai kuinka imurista saisi osan "rentoa ja arkista " sisustusta?
Parhaimman idean heittänyt saa valita palkinnon näistä Sisustuskärpäsen tyynyistä, jotka on tehty kierrätysmateriaaleista.Kun voittaja on valinnut palkintonsa, arvon vielä kaikkien kommentoineiden kesken toisen tyynyn!
Muistakaa, että joulukin taas lähestyy, ja nämä kierrätykseen tottuneet tyynyt on myös loistava lahja suomalaista käsityötä, yksilöllisyyttä ja ekologisuutta arvostavalle ystävälle! Osallistukaa ja antakaa villienkin ideoiden tulla päivänvaloon! Kilpailu loppuu, kun kommentteja on tarpeeksi. ;) Lykkyä tykö!

40 kommenttia:

pampula kirjoitti...

Ei aavistustakaan hyvästä imuripiilosta mutta sen kuningas idean täältä itselleni varastan :) Meillä on AINA imuri näkyvillä ja saatavilla. Itse siihen on jo tottunut mutta eihän se mikään hirveän esteettinen näky ole. Ehkä imurin voisi kuvioida jotenkin. Seinään imurinpaikalle kaunis tapetti/maali taakse ja reunoille kehykset, letkulle teline ja vo´la kaunis imuritaulu on valmis :)

Anonymous kirjoitti...

-ööö-hmmNo jos koristelisi imurin jouluvaloilla syyspimeän kunniaksi. No öh, ehkä sittenkin hieman epäkäytännöllistä :)Toinen yritys, jos ostaisi joonialaisen pylvään tai sitten doorilaisen, sellaisen puoli metriä korkean ja asettelisi imurin rennon lupsakkaan asentoon pylvään päälle. Kolmas yritys, jos naamioi imurin sohvatyynyksi. No joo. Tai virtahevoksi olohuoneeseen.Neljäs yritys, jos tekisi imurille ihan oman mittatilausmajan, jonka etuovi olisikin verho, joten siivouskomeron oven avaaminen ei rasittaisi liiaksi. Eksyisiköhän imuri sitten useammin majan hämärään, eikä jäisi matkalle, kuten meillä.Viides yritys, no jos päättäisi, että imuri vaan on perheenjäsen, hieman äänekäs sellainen. Mutta olkoot kaikkien nähtävillä. -Hilma

milliini kirjoitti...

Olen itse jo jonkin aikaa haaveillut kauniista designimurista, joka sopisi sisustukseen, niin että se voisi olla esillä ja valmiina. Tähän mennessä olen kuitenkin valinnut ennemmin sen entisen, ihan tehokkaan ja hyvän imurin (onhan se ekologisempaakin) ja piilottanut sen kaappiin. Jos hankkisi kauniin ison korin, kopan tai laatikon, johon imurin aina nostaisi, näyttäisiköhän se sitten paremmalta?

Anna kirjoitti...

Missä teillä eniten on imuroinnin tarvetta? Sinne pitää imurikin maisemoida. ;)

RuusuLiisa kirjoitti...

Hih..hyviä ideoita, joista testaan joitakin. Meillä on imuri eteisessä. Josta imurointikin yleensä alkaa. Oma paikka löytyi takkisyvennyksestä, jossa se ei oikeastaan vie lattiatilaa/tuki kulkuväylää. Letkuhässäkkä sopivasti piilossa takkien takana. Eli en osaa antaa ideoita, mutta nuo edellä olevat anonyymin Hilman ideoista pylväsversio kuulostaa siltä, että näen sen sopivan teidän huusholliin erittäin hyvin. Ja teillähän näyttäis olevan erittäin näyttelykelpoinen imuri ;) Jos jotain voitan jostain syystä niin raikas kiitos!

Suvi kirjoitti...

Tää on ikuisuus kysymys täälläkin. Oisko vaihtoehtona säilyttää tuota varsinaista imuria siellä siivouskaapista, josta sen kaivaa sitten kerran viikossa esiin. Kakkosimuriksi hankkisi sellaisen pitkävartisen rikkaimurin, jota voisi säilyttää vaikka jonkin oven takana.

ccino kirjoitti...

Meillä imuri on myös eteisessä, aina johto pistorasiassa ja käyttövalmiina. Eteisessä on korkea elfa-laatikosto verhon takana, ja laatikoston toiselle puolelle jää juuri ja juuri tilaa imurille. Toimii loistavasti, on nopea vetää verhon takaa esiin, aina toimintavalmiina. Tulee imuroitua ne hiekat saman tien siitä eteisen matoilta ja lähiympäristöistä helpommin :)

Tiivi kirjoitti...

Verhon taakse.En kyllä itse laittaisi. Haluaisin vain kaapin, jossa se mahtuisi olemaan.Kotikotona imuri asui portaiden alle jäävässä tilassa, jossa oli kyllä seinä ja ovikin.

Harakka kirjoitti...

Vanhoihin ostoskärryihin nostaisi sen imurin, se olisi tarpeeksi iso "astia" vielä kun ne ostoskärryt olisivat sitä vanhanaikasita pienempää mallia, nykyiset automarkettien kärryt on valtavan isoja, tää nyt on tällänen pähkähullu idea mutta kerroinpahan kuiteski :D sitten sais niillä kärreillä työnnellä sitä imuria tieltä pois(liekkö käytännöllistä) Tai sitten muu sellanen kori johon voisi laittaa...

Äitee kirjoitti...

Täältäkään ei ideaa oikein tule. Samaa miettinyt itsekin.Meilläkin imuri ängettynä tuonne kaappiin, MUTTA meillä on myös käytössä Electroluxin Ergorapido mustana. Tämä on käytössä joka päivä. Sijaintina keittiön nurkka. Ja se toinen imuri on vain siivouspäivinä. Joten ei niin rasita kaivaa esille, varsinkin jos mies ehtii sen tehä ;)

Maiju kirjoitti...

Itsekin mietin, että jos sitä ei sitten yrittäisikään edes naamioida vaan nostaisi näyttävästi jalustalle ja valokeilaan, jos tahtoo pitää imuria saatavilla. Tai sitten tosiaan tällainen "imurin uudet vaatteet" tyylinen ratkaisu, maalia niskaan ja siitähän tulisi vaikka loistava vaaleanpunainen norsu kärsineen päivineen tai pitkähäntäinen hiiri... Tai voihan ne uudet vaatteet ommella tai neuloakin.. joku makkarankuorityylinen kokopuku pysyisi varmaan imurin ylläkin.. Tai sitten vielä yksi hullu idea: naamioi sen viherkasviksi, lykkää imurin isoon ruukkuun ja ripustaa letkuvarteen lehtiä ja oksia ;) Hui kun alkaa mielikuvitus lentelemään ja tulee ihan karmeita ideoita. Toivottavasti joku keksii ongelmaasi jonkun toteuttamisen arvoisen ratkaisun!

Anonymous kirjoitti...

Meillä imuri on kaapissa, jossa EI säilytetä mitään muuta kuin imuria (ja pölypusseja). Kaapissa on pistorasia, ja imuri on koko ajan käyttövalmiina johto siinä kaapinseinän pistorasiassa kiinni. Pistorasian vieressä on kytkin, josta imuriin saa virrat päälle/pois, eli ei tarvi vaivautua edes kumartumaan imurin virtanappia painaakseen. Meillä tuo kaappi on tavallinen sokkelillinen keittiöfirman pystykaappi, niin että imuri pitää nostaa sisään. Uloshan se tulee letkusta nykäisemällä :D. Tai imuri saa seistä kaapissa, ja venytän pelkkää letkua ulos, niin yllän imuroimaan syöttötuolin ympäriltä murut. Jos kaappi on sokkeliton, niin silloin imurin voi vain potkaista sisään.

Anonymous kirjoitti...

Osta katseen kestävä imuri.. Henryllä vuodenpäivät imuroinu :D http://henryhoover.org.uk/

Paula kirjoitti...

Itsekin olen joskus miettinyt tuota samaa, mutta ratkaisua siihen ei vielä ole löytynyt. Meillä rojotti juuri pari päivää imuri keskellä keittiön lattiata, koska minulla oli pieni siivousprojekti meneillään. Siinä se oli molempien jaloissa ja tyylikkäästi kulettiin vain yli, kumpikaan ei jaksanut nostaa sitä takaisin tuonne kaappiin... :P tämä oli siis sellainen "älä tee näin"-ratkaisu... :D

Pivikki kirjoitti...

Meidän imuri asuu asunnon lattialla, kuljeskelee huoneesta toiseen tarpeen vaatiessa. Komerossa on sillä oma paikka, muttei siellä viihdy (huono sisustus ja liian vähän valoa)...Lapsetkin valittavat perheen päälle (isille) että "taas sie oot isi jättäny tuon tuohon et myö siihen aina kompastutaan! Miksei sitä voi laittaa johonkin muualle kuin tuohon?"Meillä imuri on osa kokonaisuutta, eilenkin etsin sitä ja sieltähän se löytyi: omasta komerostaan pitkästä aikaa. Harvinaista - ja ei mikään ihme etten edes sieltä osannut sitä etsiä ;)

Riina kirjoitti...

Sanoisin että hanki/tuunaa nätti imuri ja osta/tee sille ns. koiranpesä. Meilläkin imuri on aina valmiina, yleensä eteisen nurkassa, näkyy kyllä mutta siihe ei kompastu.Ihana blogi muuten, pitkään tullut luettua mutta ei koskaan kommentoitua mutta nyt tuo imuri oli niin ajankohtainen että oli ihan pakko. :D

Helmililja kirjoitti...

Joku ihana antiikkiarkku, missä on sellainen pyöristetty kansi. Ja pyöristetty kansi siksi, että kaikki laatikot tuppaa keräämään päälleen tavaraa, niin sitten sitä imuria ei olisi helppo nostaa sieltä arkusta, jos kannen päällä on tavaraa... ;)Meillä on megapieni siivouskaappi, ja varsinaisen imurin kaivaminen tuskaa, niin olkkarin nurkassa pönöttää valkoinen varsi-imuri, varsin hyvä hätäapu.

Kotoilija kirjoitti...

Alä piilota, älä naamioi, älä koristele, älä nosta jalustalle. Keksi asunnosta joku riittävän väljä paikka/nurkka, ja nimeä se imurin paikaksi. Ihan niinkuin sijoittaisit yksinäisen, parittoman tuolin jonnekin. Ja jos joku ihmettelee miksi imuri on jäänyt esille, toteat vain ettei ole, se on sen paikka. Piste. Meillä imurin paikka voisi olla tuon valoruukun kohdalla keittiössä, paraatipaikalla. Tosin tällä hetkellä siinä on haiseva roskis. Ja se on sen paikka.

Apina Kapina kirjoitti...

No, minä kun olen sellainen maaninen ja neuroottinen imuroitsija, niin minä en ikinä-koskaan laita imuria mihkään kaappiin.Tuossa se aina on ollut käyttövalmiina keskellä olohuonetta! =DJuuri viimeviikolla keksin että imurin voi laittaa tuonne olkkarin nurkkaan, oven taakse. Ovi joka on lähes aina auki, piilottaa sen aivan mainiosti, ja siinä se on käytettävissä, ihan kuin olisi keskellä lattiaa! =)

Apina Kapina kirjoitti...

Niin, ja piti vielä lisätä, että koska mulla ainakin on sellainen rasittava tapa että vaeltelevat tavarat tulee piilotettua juuri tuollaisiin nurkkiin "siksi aikaa kun.." niin sitä ei pääse tapahtumaan kun siellä nurkassa on imurin paikka =D

Katalaiina kirjoitti...

Saman asian kanssa aiemmin painineena edellisen imurin heittäessä henkensä valitsin sille seuraajan ensisijaisesti puhtaasti ulkonäön perusteella. Nyt meillä on oikeasti nätti, valkoinen imuri joka asustelee kaikkien nähtävillä hallin nurkassa asunnon keskeisimmällä paikalla aina valmiina käyttöön. Ei voisi olla helpompaa ja tarkkaan valittu ulkonäkö miellyttää silmää edelleen!

PikkuBertta kirjoitti...

Tutkiskelin tuota pohjapiirrosta ja huomasin että teillä on wc:n oven vieressä todennäköisesti vaatenaulakko.Erota siitä osa(wc:puoleinen)kevyellä seinällä,ja tee siitä imurille paikka.Ei ovellinen,ja mielellään pistorasiallinen,jossa imurin pistoke voi olla aina paikallaan.Imurin putki vain seinää vasten ja letkulle koukku sivuseinälle.Siitä se on helppa vetästä aina mukaansa. Ja on keskeisellä paikalla.

Sanni kirjoitti...

Sitä mitä et voi piilottaa, korosta! Eli tee imurille oma selkeä paikka. "Säiliö-osalle" hylly (esim. IKEAn LACK- hylly 26*30), jonka yläpuolelle letkulle iso koukku (esim. IKEAn PORTIS- tai VIPPA koukku) ja vielä kyltti roikkumaan, jossa lukee IMURI. Tai vaikka koukun yläpuolelle kehykset, joisin hienolla fontilla IMURI. Toivottavasti oli edes jotain apua :))

AnneLina kirjoitti...

Juuri näin,mitä et voi piilottaa, korosta sitä.:) Meillä on hehkuvankeltainen voltan imuri melkein aina esillä, ja olohuoneen violetin maton vieressä se hehkuu entistä enemmän.:) jos ei satu imurin väri miellyttämään, voisihan sille moottoriosalle ommella ihanakuosisesta kankaasta sellaisen katseitä kestävän suojuksen. Imurinletku on hankalampi piilottaa,mutta miten olisi vaikka letkun spraymaalaus lempivärillä? ;)

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Meillä on imuri esillä nurkassa keittiössä, missä sitä tarvitaankin eniten. Sen päällä on naulakko, jossa roikkuu keittiöpyyhkeitä ja pussukka muovipusseille, joten imuri ei periaatteessa tuhlaa mitään tyhjää tilaa.Imuri on kyllä aika ruma ja aloin tässä pohtimaan, että sehän pitää maalata! Spray-maali tarttuu varmasti kiiltävään muovipintaan! Joten tästä inspiroituneena päätin, että meidän sähkönsinisestä imurista saattaapi tulla seuraavaksi vaaleanpunainen:) Voisi siihen jonkun koristeenkin laittaa -ehkäpä painaa pitsiliinalla kuvio? Krakeloitu pinta voisi myös olla siisti? Tai sellainen vanha kulutetun näköinen maalipinta? Kirjoitan blogia osoitteessa 37tuntia.blogspot.com. Seuratkaa, jos innostun vaikka lähiaikoina tuunaamaan imuriamme!:DKiitti tästä hyvästä blogista!

Anonymous kirjoitti...

Tuli tässä mieleeni seuraavanlainen naamiointi idea.Tarvitaan vaan korkea saavi tai kori johon imurin voi asettaa "istumaan" takalistolleen, eli pytyasentoon. Letku tökätään pystyyn imurin viereen. Näin itse imurin moottoriosa piiloutuu ja esille jää vain letkuosa, kromia ja mustaa. Ja kun imuri näin pystyasennossa siellä töröttää niin kantokahva osoittaa valmiiksi ylöspäin ja siihen on helppo tarttua. Imuri on myös helppo laskea käsistään astiaan.Tämmöinen idea täältäKiitos ihanasta blogista, olen seurannut tätä jo pidemmän aikaa, mutta nyt vasta rohkaistuin kommentoimaan:)Nim. Kohti vaaleanpunaista rintamamiestaloaOlemme löytäneet unelmamme, siis vaaleanpunaisen rintamamiestalon. Sitä unelmaa kohti tässä touhutaan ja toivotaan että pian se olisi meidän pesämme:)

Emilia kirjoitti...

IHANIA IDEOITA!!! Vesi silmissä täällä hihitän:)Meillä painitaan myös aina tun asian kanssa..ostin imurimme ekaan poikamiesboksiini juurikin värin perusteella ja sitä silloin ööööö 12 vuotta sitten metsästettiin kissojen ja koirien kanssa tehtailta, poistunut malli! Silloinen koti oli oranssi-sininen (!) eli ysärisinistä;)Ja imuri siis myös kyseisen värinen!Nyt vasta tajuan kuinka vanha imuri onkaan! Kun muutamme, olin ajatellut ostaa kauniin yksinkertaisen imurin joka saisi olla suht esillä..ei ihan aina silloin hankalasti kaappiin;)Pitkään on pitänyt myös hankkia Electrorapido tms. varsirikkaimuri jonka voisi hienosti kehystää seinälle esim. tähän http://1.bp.blogspot.com/_ai9_dLHHKSI/SgnIc61q2eI/AAAAAAAAAYE/sLNNfcOR1K8/s1600-h/olkkari2.JPG tyyliin!!!Arvokkaalle kotiapurille arvoisensa kehykset eli paksut kullatut taikka mustat ja taustalevy imurin väriin sopivaksi korostaen valittu.. Näette sitten hih!Mielenkiinnolla odotan lisää ratkaisuja:)

pami kirjoitti...

Hauskoja ideoita!meillä itsellä on keskuspölynimuri, joten voin kertoa, että se keskuspölynimurin letku on viikosta sen 5 päivää esillä ja tosiasiassa pitkin kulkuväyliä, eli tuossa käytävällä/aulassa, ja sen yli pompitaan. Lauantaina kun siivotaan paremmin, laitetaan se sitten kaappiin, jossa se on sunnuntain ja maanantain, kunnes tiistaina taas aamusta on pakko alkaa imuroimaan. Mielestäni imurille ei tarvitse olla mitään paikkaa, koska sitä tarvitaan joka päivä. Jonnekkin seinän viereen vaan, joku kätsä teline tai puulaatikko josta sen saa nopeasti esille, ja laittaa jonkun kyltin että imurin paikka tms. Jos imuri on kaapissa, sitä on todella ärsyttävä sieltä alkaa kaivamaan. Mutta kun se on siinä ottavalla, voit imuroida milloin vaan, vaikka yhden murun nähtyäsi neliön alueelta. Kätsyä. :) Jos imuri on mielestäsi sitten ruma, täytynee vaihtaa kommeempi versio, jotta sen ulkonäkö ei kirvele silmiä. Imuri voi olla osa sisustusta siis!

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Anonyymi tossa ehdotteli jotain saavia. Meillä on miehen tehtaalta tukevia kapselitynnyreitä, jotka voi päällystää tapetilla. Sellaiseenhan imuri sopisikin mainiosti:)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Hmm... Millaisia kapselitynnyreitä? Onko niissä kansi ja mitkä mitat? Mitä materiaali on ja onko näitä ihan myytäväksi/ lahjoitettavaksi asti? :)

Jenniina kirjoitti...

Tämäpä osui, meillä ei ole ns. perinteistä siivouskaappia ollenkaan ja imuri on sitten jäänyt ihan ilman paikkaa. Siellä se on yläkerrassa tietokone/vierashuoneessa. Tietysti, jos tulee yövieraita, siirtyy tuo laitos viereiseen askarteluhuoneeseen. Normaalisti sitä ei tietysti näe kuin oma väki, koska kahvi/muut lyhytaikaiset -vieraat ei yläkerrassa hengaile... mutta voi kun mä haluaisin sen silti jonnekin.... olen jonkinlaisesta antiikkikaapista haaveillut, mihin sen saisi tungettua. Ja miettinyt arkkua ja isoa ruukkua ja kaikkea, mutta ei ole mikään niistä ainakaan meille asti tullut. eli nämä vinkit kahlaan tarkasti läpi ja jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan, että millaiseen ratkaisuun päädyt :)

Anonymous kirjoitti...

Ompele imurille kaunis huppu ja volaaa.. en tiiä joko joku sen sano xD

tande kirjoitti...

Johonkin sopivaan nurkkaukseen vain.Kaunis kyltti vain viereen jossa lukee minun kotini on täällä ja saa käyttää ;)

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Ah..toi Tanden ehdotus oli paras! mitä sitä turhaan tuunaamaan, kun tolleen voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla:D

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

sisustuskärpänen: voin laittaa joskus kuvaa. pitää tiedustella mieheltä, onko niillä niitä vielä.

Anonymous kirjoitti...

Hankkimalla tarpeeksi hienon imurin muotoilultaan eli Dysonin, sitä kehtaa pitää esillä!Lulu

Marissa kirjoitti...

Kysy imurilta, missä haluaisi asua? Sen jälkeen tee jonkinnäköinen kaunis seinätaulu "Mun koti on tässä" ja anna sen sitten asua haluamassaan paikassa? Oma imurini haluaa asua yksin kaapissa lähellä keittiötä ja eteistä, ihan erakko.Teillä selkeästi sosiaalisempi tapaus?Itse en näe ideaa ostaa uutta imuria "muka kauniimpaa", jos edellinenkin täysin toimiva ja käyttökelpoinen. Sotii omaa ideologiaa vastaan

Sokrutin kirjoitti...

Tee siivousvälinetaulu. Iso pystymallinen taulu missä esmes ämpäri ja luutu, siihen eteen sopii imuri. Tulee kato 3DMä olen puol vuotta sitten keksinyt jo imurin säilytys ratkasun. Imurikaappi lähtee kun saan isännälle selitettyä miksi meille tulee imuri esille. Imurikaapista tulee muuten vaan siivouskamakaappi. Kätevää!!!

Ansku kirjoitti...

Hauskaa huppua minäkin olisin ehdottanut mutta joku muu ehti ensin. Huppuun voisi laittaa vaikkapa siivet tai jotain muuta hauskaa, tuunata sen noilla pitsiliinoilla mitä tuossa tyynyssäkin on.Meillä on imuri kaapissa ja sen ottaminen sieltä on tosiaan vaikeaa. Mökillä imuri on nojatuolin takana nurkassa ja siellä tuleekin helpommin imuroitua koska se on esillä.

Tiina kirjoitti...

Vanha juttu jo, mutta huomasinpa ettei kenelläkään muulla ole imuria kellarin rapussa.. tai sitten en vain jaksanut lukea kaikkia kommentteja.. ;) Meillä imuri nököttää siis käyttämättä olevan kellarin ylimmällä portaalla, ja kellariin päästään eteisestä. Helppoa, ja siitä otan sen esille päivittäin. ELI: rakenna kellari, lakkaa käyttämästä sitä, ja hoksaa sitten, että ylimmälle portaallehan on todella kätevää sijoittaa miten iso imuri tahansa!! =D ps. me säästyimme kellarin tekemiseltä, kun se oli siinä paikoillaan jo ennen meitä, mutta säilytyskelvottomana paikkana - talvella liian kylmää, kesällä liian lämmintä.