27.9.2010

Ihan pikkujuttuja?

Kosteus keittiöstä on haihtunut! Työmaan johtaja kävi tänään paikan päällä ja arvioi, että viikon päästä meillä voisi jo hyvinkin olla taas käytössä oleva KEITTIÖ! :)
Eli nyt on hötkyhousulla ihan hyvä syy siirtyä jo virallisestikin seuraavaan projektiin!
Loistava idea uusista seinän paikoista iski päähäni tässä yksi sateinen päivä, asumisen väliaikaisjärjestelyjen ollessa hektisimmillään: "miksi me normaalioloissakin aina kierrämmä tällaisen mutkan päästäksemme kylppäriin?" Ja toinen: "siis noi uudet jää-ja pakastinkaapit olis niin näyttävät AINA tuollain somasti vierekkäin!"
Ihan pikkujuttu samalla vähän purkaa ja rakentaa myös varsinaisen työmaan vierestä!? Luonnollinen liukuma keittiöremontista kylppäriremonttiin on tässä matkan varrella. Apukeittiön ja eteisen välinen seinä puretaan, ja uusi seinä taas rakennetaan apukeittiön ja keittiön väliin.
Voin jo tuntea, kuinka pimeään eteiseen tulvii luonnonvaloa apukeittiön (joka muuten muuttaa tarkoitustaan) ikkunasta. Jää-pakastinyhdistelmä edustaa komiasti keittiön puolella vierekkäin, ja sokkeloinen pohjaratkaisu on taas auennut yhdestä solmusta!
Purettavat seinät on kaikki lastulevyä, ja uusia seiniähän nyt on rakenneltu ennenkin!
Ainut pikkaisen haastetta tuova elementti on eräs talotekniikkaan oleellisesti liittyvä putki, joka kulkee pystysuunnassa lattian ja katon välissä, tuon uuden kulkuaukon kohdalla... No, mutta sen ympärillehän voi vaikka kieputtaa tuikkivan valosarjan tunnelmaa tuomaan!? ;)

Samassa pohjakuvassa on myös suunnitelmia kylppäriremontin tuomista uudistuksista. Sielläkin seinää kaatuu ja tiloja yhdistellään. Viemärin ja vesipisteiden paikat vaihdetaan ja muuta pikkuhommaa...(plaa plaa plaa...) Mutta huomatkaa tuo harmaa piste, suihkuhuoneen uuden seinän vieressä. Siihen tulee pyykkikuilu, josta likavaatteet humpsahtaa suoraan alakerran pyykkitupaan! Huisia! ei sekään nyt voi kovin kummoinen homma olla, porata isohko reikä yläkerrasta alakertaan!?
Into on nyt ylimmillään! (kunnes joku tarkastaja-insinööri-rakentaja-lupamies tai aviomies lyttää taas käytännönasiat tiskiin... )

Tässä vielä ihania makupaloja meidän nykyisestä kylppäristä, jonka ihan oikeastikin hieman haikeana kohta hyvästelen. 
5 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Onpa mukava nähdä pohjapiirrustuksia suunnitelmista, kun yleensä ihmiset vain kertovat sanoin ja valokuvin, eikä minulla ainakaan synny silloin niin selvää kuvaa kokonaisuudesta. Kiitos ihanasta blogista, olen seurannut jo pidemmän aikaa tätä, mutta ei ole tullut kommentoitua.. (nolostuu) :)

PikkuBertta kirjoitti...

Minäkin olen kaivannut pohjapiirustuksia tänne.Jotenkin se vain selkeyttää hahmottamista.Hienot suunnitelmat teillä.Minulle tuli mieleen,että jos tuon keittiön ja apukeittiön välisen seinän kaatas kokonaan pois,niin tulis ihanan iso keittiö...mut tartteehan sitä apukeittiötäkin..vai...ja pistäs sen liukuovi seinänkin umpeen,kun kylppäriin ois käynti kuitenkin eteisestä...:)Mie jus tykkään näistä pohjapiirustus kuvista tään takia,et sit näkee miten vois uudistaa....me naiset kun ollaan sellaisia remppareiskoja...hih,

Jasna kirjoitti...

Ah ihanaa! Pyykkikuilu! Sen minäkin haluan kun omaan kotiin pääsen joskus.

Anna kirjoitti...

no TOTTAKAI silloin pitää tehdä, kun ollaan tekemässä. Hiiteen kaikki totuuden torvet, jotka väittää että se on liian hankalaa. Jos kohtalo kerran vaatii että keittiö remontoidaan, niin kannattaahan homma tehdä sit kunnolla loppuun asti.Nimim. meilläkin joskus hommat vähän paisuu...En muista oonko sulle aikaisemmin kommentoinut, mut blogisi on aivan huippu. Tyylisi on just eikä melkein minun makuuni.

Sisustuskärpänen kirjoitti...

:) Kiitos Anna ja muut kommentoijat!