21.9.2010

Puutarhavinkki:

Nyt tulee puutarhavinkkiä sellaiselta tarhurilta, jolla on kokemusta näistä hommista vain hyvin vähän, tietoa ei ollenkaan, ja intokin oli lopahtaa jo ekana kesänä....
Eli :
Kaada jokin kiva kivilajitelma vanhaan peltisoikkoon ja asettele päälle pari luonnon muovaamaa kiveä. Kaiva sormilla pieni kuoppa kivikkoon, jonne voit piilottaa pienen yrtin, muraatin, heben tai muun kasvin suojaruukkuineen päivineen. Jos ei huvita kaivella kiviä sivuun, voit myös asettaa kukan suoraan kivien päälle koristeruukussa! Myös nuupahtaneet leikkokukat voi nyppiä tähän jatkamaan elonsa viime päiviä.
Ja jos on kyseessä vallan kasveja ihnoava puutarhuri (kuten minä hetkittäin...), voi kivien päälle asetella vaikka kynttilöitä! Ihanan kaunista ja helppoa. Ei istuttamista, eikä kaivamista! Sopii mainiosti terasseille ja parvekkeille.

10 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Hieno!

Anonymous kirjoitti...

Saako noita ankka-tyynyjä niin että jos toimitan kankaan ankkoihin itse eli postitan sulle kankaan josta haluan ankat tehtävän mutta se itse tyyny olisi tuota "huopakangasta" jota käytät - armejan ylijäämäkangasta?Ellu

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Moi Ellu! Tosi kiva idea! :) Mutta ei valitettavasti onnisti, sillä tuo huopa on nyt loppunut... Suureksi surukseni sain kuulla, että tuota kyseistä sarkakangasta tuskin löytyy enää koko maasta! :( Niin on pala suomen historiaa siirtynyt uusiin käyttötarkoituksiin, mikä on tietenkin hyvä juttu. Harmi vaan, että minulle ei enää riittänyt palan palaa...Tuo sinun idea on kyllä niin hurmaava, että laitan sen korvan taakse ja "muhitan" siitä ehkä vielä tulevaisuudessa jotain ;)!

Helmililja kirjoitti...

Kauniita! Syyskaalit ja tuikut etenkin. :)

Lumo kirjoitti...

Hyvä vinkki, näyttävää helposti!

JohannaK kirjoitti...

Joo! Upeaa!! Kivet on fantastisia ja niin helppo hoitoisia. Sopivat minun kaltaiselleni puutarhurille;)

Pilvitarha kirjoitti...

No tuohan toimii vaikka talvipuutarhana sisätiloissa :)Pääsin vihdoin lukemaan kotivinkin, ihan ihana juttu :)...Ja pääsitte Ismon kanssa samaan lehteen, melko siistiä ;)

Kotilo kirjoitti...

Hienoja!

Marika kirjoitti...

Toteuttamisen arvoinen idea! Tätä on pakko kokeilla :)

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Sopii muuten hyvin isoonkin puutarhaan, jonka kaikkia soria ei ole mitenkään varaa vaihtaa koristekiviksi...Tuollaisella voi vähän aloitella:)