5.2.2010

Sisustuskärpänen vs. Isäkärpänen

Jo kolmisen vuotta olemme rempanneet ja kunnostaneet tätä taloa yhdessä. Nyt päätimme nostaa remonttimotivaatiota hajoittamalla tiimin! Asetuimme vastakkain ja haastoimme toisemme kisaan. Isäkärpäselle osoitettiin ovea, joka johtaa makkarista neliön muotoiseen varastoon. Minulle puolestaan lankesi osa vanhan pannuhuoneen kuningattarena. Budjetti oli taas saatava mahdollisimman lähelle nollaa ja molempien vaatteet järjestykseen! Kisa on ollut kova ja voittajan päätätte Te hyvät lukijat. Ensin esittelyssä Isäkärpäsen pukeutumishuone.


Täällä "senttimetri-mieheni" saa paidat särmään! Parasta täällä on itse maalijämistä sekoitetut sävyt ja roheat vaatetangot, jotka on vanhaa, kulunutta antenniputkea. Myös housujen ripustus on mielestäni sopiva yhdistelmä järjestelmällisyyttä ja rentoa laatuputiikki-meininkiä. Peili nojailee Ikean istuintason päällä, joka on uusi, valaisimen ja hengareiden lisäksi. Kaikki muu on revitty irti omista varastoista! Hyvä, hyvä Isäkärpänen, mutta katsokaapa tätä:

Rouva sisustuskärpänen aloitti urakkansa öljysäiliön jättämän montun umpeen valamisella. Todellakin, huone on ollut ennen pannuhuone, ja kaukolämmön nyt virratessa taloon, jäänyt vaille käyttötarkoitusta. Edelleen huoneessa kulkee mm. talon pääviemäriputki, mutta se taitaakin olla tällä hetkellä tilan ihanin yksityiskohta! Muutenkin täällä vallitsee rento ja hulvaton basaari-meininki. Kaikki on esillä ja näkyvissä. Täällä saa huivit lennellä ja salsa soida. Lähtökohdat huomioon ottaen, tänne meni rahaa vähän enemmän, mutta edelleen tosi vähän. Yhteensä nämä kaksi vaatehuonetta rokotti meidän varojamme noin 400€. Kaikki ollaan tehty itse (ja välillä vähän yhdessäkin!). Olemme oikein ylpeitä kättemme töistä ja urakan päätteeksi toivomme molemmat murskavoittoa tahoillamme!
Olkaa siis hyvät ja äänestäkää, jotta saamme asian ratkaistua ja rivimme (ja liittomme ;) taas kuntoon uusia remonttihaasteita varten!

37 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Upeat huoneet! Vaikea päättää, mutta luulen että vaaka kallistuu isäkärpäsen puolelle!

Sokrutin kirjoitti...

Onnistuneet kokonaisuudet. Sain uuden idean alakerran eteiseen,kiitos siitä. Ja valita kun täytyy niin sen teen vaikkakin kinkkinen on tehtävä. Valintani on Isäkärpäsen pukeutumishuone.

Anonymous kirjoitti...

Voi ei, ei saa pakottaa valitsemaan!Molemmat todella upeita huoneita!Isäkärpäsen huoneessa kolahtaa todellakin nuo vaatetangot ja housujen ripustus,sisustuskärpäsen huoneessa tuo herkullinen väri ja yksityiskohdat!Mutta ehkä silti isäkärpänen vie voiton..ei, vaan kyllä sittenkin sisustuskärpänen.. mutta vain HYVIN pienellä erolla!

Susanna kirjoitti...

Ihan mielettömän ihanat pukeutumishuoneet molemmilla! Ja mitä vimmattua ylellisyyttä omistaa pukeutumishuone. Joudun lisäämään sen omalle haavlistalleni.Vaikea valita voittajaa. Isäkärpäsen materiaalivalinnat ovat minusta huippuja, ja housujen ripustelu kekseliästä.Valitsen silti voittajaksi rouvan huoneen, sillä sen karkkimaisuus houkuttelee niin, että haluaisin heti sukeltaa paikan päälle. Pystyn ihan tuntemaan paimentolaismaton pehmeyden jalkojeni alla!

Anonymous kirjoitti...

Vau mitkä remontit. Tyylikkyydestä pisteet isäkärpäselle, siinä on enemmän särmää. :)Toivottavasti ette saa tästä äänestyksestä lisää kädenvääntöä. ;)Tintti

milla kirjoitti...

Mahtavat pukeutumis huoneet! Ehkä itselläänkin olisi joskus tilaa sellaiselle, tykkään kummassakin siitä että kaikki on kauniissa järjestyksessä esillä... ensivaikutelman perusteella isäkärpäsen pukeutumishuone vie kyllä minun ääneni!

Helmi kirjoitti...

VAU! Tosi upeita molemmat:) Mun ääni menee kuitenki ehdottomasti sisustuskärpäselle, ihanasti korut esillä;)

Johanna kirjoitti...

Isäkärpänen saa minunkin ääneni. Mutta täytyy myöntää, että molemmat on tosi hienosti toteutettuja!

barbro v kirjoitti...

Ihan kuin kauppoja molemmat! Tosi kaunista, en olisi arvannut, että vaatehuoneestakin saa noin kauniin. Onneksi tilasta ei ainakaan ole puutetta. Ja jos nämä kauppoja olisivat, kävisin isäkärpäsen kaupassa, vaikka se näyttääkin niin pelottavan tyylikkäältä, että siellä varmasti myytäisiin vain tosi kalliita vaatteita. Hienoja ja ennen kaikkea tosi käytännöllisiä oivalluksia molemmissa huoneissa!

PikkuBertta kirjoitti...

Wauh...Kyllä,kyllä silmä lepää noissa pukeutumishuoneissa...molemmat niin upeita,ettei noita voi paremmuusjärjestykseen laittaa...tai kumminkin,kun mietin...yleensähän miehet jättää naisten huoleksi KAIKEN vaatteista(an) huolehtimisen ja kun SINÄ,todennäköisesti SINÄ,OLET saanut isäkärpäsen tähän taistoo,ja TODENNÄKÖISESTI isäkärpänen jo siellä sisimmällä aivokopassaan osaa SINUN mieliksesi vaatteensa pistää NOIN ojennuksee,aivan kuin armejan oppeja(todennäköisesti armeijan käynyt)noudattaen, annan sen puolenpisteen verran isäkärpäsen voitoksi....SORRY....mut,eikös ollu hyvin perusteltu.Toivottavasti nautitte palkinnosta yhdessä.

Anonymous kirjoitti...

Isäkärpäselle ääni täältä!:)-Tessa-

Herttainen kirjoitti...

Siis voi juku, molemmat näyttävät kuin pieniltä putiikeilta, tekisi mieli tulla hypistelemään :D Ihanan ruhtinaalliset tilat! En todellakaan itse osaa päättää, joten pyysin mieheni tuomaroimaan, ääni lähti Isäkärpäselle :)

Anonymous kirjoitti...

isäkärpäselle ääni täältä. Huolettoman tyylikäs, laatuputiikkimainen kokonaisuus! Ja että vielä miehen suunnittelema... vau!

Josu kirjoitti...

Hienoja ovat! Isäkärpäsen kolo vetoaa minun esteettisiin aisteihini hiukkasen enemmän. Voittajia olette toki molemmat!

janne kirjoitti...

Ihan mielettömät vaatehuoneet! Täytyy sanoa, että sain tästä inspiraation ja aion tehdä alakerran vaatehuoneesta itselleni samanlaisen ihanan tilan kuin sinulla. Tänään juuri siivosin onnettomia kaappejani ja ripustelin helmiäni ovenkahvoihin ja potkin kenkiä sivuun ja kiroilin. Nyt sitten puhuin mieheni ympäri ja hän suostuu vaihtamaan vaatehuoneensa kaappeihini, jesjesjes!! Annan ääneni sisustuskärpäselle, seinien värin takia sekä korujen ja kenkien sijoittelusta :) Onnea kisaan!

Anonymous kirjoitti...

Aivan ihastuttavat pukeutumishuoneet! Isäkärpäsellä on niin tyylikästä, mutta sisustuskärpäsellä lumoavat värit. Ääneni annan...molemmille.Tiina

Riikka kirjoitti...

Isäkärpänen:)

Pilvitarha kirjoitti...

No nyt iski kateus! Sulla on liikaa kivoja kenkiä :) Ja tietysti pukeutumistila itsessään kuulostaa aika luksukselta! Ihanasti tulee esiin erot kärpästen tyylissä, ja aivan erityiskehut itsetekemisestä ja rahan säästelystä. Siinä pääsee käyttämään luovuutta vähän eri tavalla kun ei marssi suoraan kaupasta hakemaan kaikkea.Mutta valita en osaa, molemmat ovat toimivia ja hyvin järjestäytyneen näköisiä... Piste kummallekin siis!

Anonymous kirjoitti...

Rouva on jo oppinut käyttämään uutta kameraansa ;-)

Anonymous kirjoitti...

Piste äitikärpäselle, punainen seinä ja kengät rivissä :)tervingrid

Anonymous kirjoitti...

Ääni sisustuskärpäselle! Upeat huoneet kyllä molemmat.t.Tytti

Maarit kirjoitti...

Upeita molemmat mutta rouheiden materiaalivalintojen vuoksi pisteet isäkärpäselle!

Anonymous kirjoitti...

Isäkärpänen on ykkönen! (jos vinkkaa, mistä ihanan ruutumaton on lattialleen saanut?) t:ruutumattojen ystävä

Isäkärpänen kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä kanssasi! O/O/ Vastaaminen on vähintä mitä voin äänesi puolesta antaa, kisa on kovaa, mutta rumaa ;) Ruutumatto on aikanaan ostettu kodin1:n poistopisteestä, mutta en muista kuollaksenikaan paljonko se maksoi. Okei okei, myönnetään, Sisustuskärpänen sen oikeastaan osti (siis pakotti ostamaan), mutta mutkien kautta se on lattialleni päätynyt. Tämä on rakas vaimoni sinulle -,-'-<@ ,tsemppiä taistoon!

Anonymous kirjoitti...

Isäkärpänen saa äänen täältä, perustelen: ajaton, tyylikäs, selkeä, kuitenkin riittävästi omaperäinen.Sisustuskärpänen hyvänä kakkosena, perustelen: raikas, iloinen, hyväntuulinen, räväkkä, ainoa miinus; kuvat eivät tuo oikeutta mahdolliselle selkeydelle vaan tekevät huoneesta hieman sekavan oloisen.-kumartaa ja poistuu-

Tuulella kirjoitti...

Rouhea, mutta niin tyylikäs ja harmoninen! Voisin istua pitkään ihailemassa noita halkopinomaisen säntillisiä asetelmia :) Ääneni saa siis Isäkärpänen, mahtava suoritus!Sisustuskärpäsen tilassa tuoli on ehdoton huippu :)

kati kirjoitti...

ääneni menee isäkärpäselle, koska tila on yksinkertainen ja rauhallinen. koska naisilla on aina liikaa vaatteita, kenkiä, koruja jne. on hyvin hankalaa saada pukuhuoneesta rauhallisen oloinen eli se on hieman sekaisen näköinen. mutta molemmat ovat kyllä aivan upeita kokonaisuuksia. (:

Parolan asema kirjoitti...

Upeat ovat kokonaisuudet, kääk, ei näistä voi valita, toinen miehekäs ja särmikäs, toinen varustettu tarpeellisilla girly-girly-ominaisuuksilla, ja silti yhtenäisiä. Minä annan äänen molemmille!

Anna kirjoitti...

Upeita ovat molemmat!Sisustuskärpäsen huone vaikuttaa lämpimältä ja pehmoiselta. Tunnen suorastaan tuon lämpöisen ja karvaisen maton jalkojeni alla. Ihastuin myös tuohon hyllykköön jossa vaatteita viikattuna.Isäkärpäsen huone taas on tyylikäs ja särmikäs. Erityisesti ihastyin huosujen ripustustapaan, mutta myös vaatetankojen pinta miellyttää silmää. Ja vaikka huone vaikuttaa hieman kylmältä niin pidän väreistä silti kovasti.Hyvin vaikea valinta siis.. koska en pidä erityisemmin kukkakankaista, annan ääneni isäkärpäselle :)

baula kirjoitti...

Kyllä minäkin isäkärpäseen kallistun. Pidän mustavalkoisuudesta ja erikoisista ripustuksista.

joska kirjoitti...

Hienot on molemmat! Isäkärpäsen huone silti enemmän makuuni. :)

Anonymous kirjoitti...

Molemmat ovat upeita. Kuitenkin Isäkärpäsen tyyli vetoaa enemmän, pidin ruutulattiasta ja selkeydestä.Alina

au kirjoitti...

Pakko kallistua Isäkärpäsen puoleen. Mahtava tila! Värit ja materiaalit juuri sellaisia joiden haluaisin valtaavan koko asuntoni. Olen katkera&kateellinen;, mulle kans tuollanen pukeutumishuone! Jos jotain saisi vaihtaa niin nappaisin kyllä vielä tuota herkullista pinkkiä ruovan puolelta tilaa maustamaan.

Anonymous kirjoitti...

hianoja molemmat, mutta isäkärpäsen rouheampi "luukki" miellyttää enemmän. pisteet siis isukille :)aivan ihania juttuja on ollut koko blogin verran, kaunis koti! :) jatkaa vaan samaan malliin..-kurkkija

Harakka kirjoitti...

Isäkärpäsen huone saa pisteeni, sillä sen maskuliinisuus puree minun makuuni, ihan voi haistaa nahkan ja miesten hajuveden tuossa huoneessa, vähän tulee mieleen juuri sellaiset rouheat miesten laatuputiikit:) Sisustuskärpäsen huone on myös ihana kaikessa naisellisuudessaan. Tässä näkyy hauskasti ja positiivisessa mielessä miesten ja naisten erot. Ihan huippu postaus kokonaisuudessaan! että eikös se ole ihan sama kumpi voittaa :D

Anonymous kirjoitti...

Ihan selkeesti äitikärpänen sisusti paremmin :)

Ihan vain väliaikaisesti!? | Sisustuskärpänen kirjoitti...

[...] vaatehuonehan on se “väliaikainen?” jonne vaatteeni muutti noin vuosi sitten, kun pinkki pukeutumisbuduaarini otettiin toiseen käyttöön. Hyllytilaa on liian vähän, eikä Ikean pahvilaatikotkaan ole [...]