13.2.2010

Hassut Hamat


Varmasti kaikki joilla on yli nelivuotiaita lapsia tietää mitä on Hama-helmet. Ja taisi näitä olla jo silloin meidän seitkytluvulla syntyneiden lapsuudessakin? Idea on, että pieniä, erivärisiä muoviputken pätkiä asetellaan piikkilaudalle vierekkäin ja sitten helmet sulatetaan silittämällä yhteen. Lopputuloksena on kirjavia muoviklönttejä, joita lapset nimittävät eri eläimiksi, kukiksi tai kirjaimiksi :) ...Tai näin minä tähän asti asian näin, mutta eilen innostuin ITSE väsäämään Hamoista "ihania?" neuloksia! Mieleen tulee ne perinteiset ristipistotyöt. Juuri sellaiset tyynyt, jonka löysin vasta kirpparilta olohuoneen piristykseksi. Ripustin teokset uuden tyynyn lähettyville ja ne on juuri sopivan hassut! Olkoon nyt toistaiseksi siinä, sillä liian vakavaa ei saa olla! :)

8 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Hama-helmet.. mitä ne vielä keksii.. ?Siis minulle on tuttuja ne sellaiset muoviset pienet muoviputken pätkät, jotka laitetaan muoviselle piikkilaudalle (tehdään kuvioit), mutta että silitetään!?? Tämä ei taida olla sama juttu, vai? Tuollaisia olisi kyllä mukava tehdä :)Juuri kävin kaverilla kylässä ja lapsilla oli helmiä, jotka oli kasteltu yhteen! .. että kaikkea sitä löytyy.. t.ihan pihalla

Maija kirjoitti...

Kivan näköiset neulokset :)Taitaapi olla Hama-helmet niitä samoja putken pätkiä joita täälläkin laitettiin muoviselle piikkilaudalle. Emme mekään kyllä niitä silittäneet... Riittipähän samat helmet pitkäksi aikaa.

PikkuBertta kirjoitti...

Tuttuja on Hamat.Tässä muutama viikko takaperin sain käyttää päikkäristä yhtä lasta päivystyksessä,kun "vahingossa"meni Hamahelmi nenään...joten varovainen pitää olla noidenkin kanssa kun lapsille antaa:)

Jokke kirjoitti...

Hyvältä näyttää, anna olla noin vaan!

Anonymous kirjoitti...

Hienoja! Aivan ältsin herkullisia väriyhdistelmiä!Mulle muuten selvisi vasta aikuisiällä tuo silittämisjuttu. Muistan perhepäivähoitajalta ne helmet ja laudan mutta niitä kuvioita tehtiin aina vaan ja uudestaan samoilla helmillä.-Tee

Muikku kirjoitti...

Oi oi, kun hauska idea! Mulla on 5- ja 3-vuotiaat lapset enkä ole koskaan Hama-helmistä kuullutkaan ;)Mutta taidanpa lähteä itsekin tuollaisia ostamaan, kiitos inspiraatiosta jälleen kerran!Psst. Pakko kysyä, mistä tuo mahtava tapetti on peräisin?

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Samoista Hamoista taidetaan puhua kaikki :) Silittäminen tapahtuu leivinpaperin läpi ja molemmin puolin. Voi silittää (eli sulattaa) kaikki reijät umpeen, tai sitten silittää vain vähän, että juuri ja juuri pysyvät kasassa.Ja Muikku: tuo meidän tapetti on muistini mukaan Eco-tapetteja, mallistoa en kyllä muista, mutta ainakin kolme vuotta sitten sitä myytiin lähes joka rautakaupassa. Olen kyllä ollut siihen tosi tyytyväinen, se on näyttävä mutta silti ajaton. Onnea etsintöihin :)

mapela kirjoitti...

Hama helmet on tuttuja täälläkin! Nyt lapset on jo 13- ja 15 -vuotiaita joten aktiivikäytössä ne eivät enää ole. Kaappien kätköistä saattaisi kuitenkin niitä vielä löytyä, joten pitäisiköhän kokeilla omaa luovuutta... ;-)