3.8.2014

Kierrätyspuutarha /"Leikki"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Asuntomessujen 2014 kierrätyspuutarhassa on yhtenä kantavana teemana ollut lapsille suunnattu piha. Leikkipihalla ei tarvitse varoa kukkapenkkejä tai muita asetelmia, vaan tilaa on sekä leikille että luovuudelle.
 
  • Turvahiekka on tarkoitettu leikkipihojen pohjamaaksi. Se ei tiivisty kuten "tavallinen hiekka" vaan pysyy joustavana, eli "turvallisena". Hiekkalaatikkohiekka on puolestaan hienompaa ja hyvin tiivistyvää hiekkaa ja siitä tulee parhaimmat kakut ja upeimmat linnat!
 
  • Leikkimajat on rakennettu kolmesta kuormalavasta. Ne on tuettu ja kiinnitetty toisiinsa kulmaraudoilla sekä peitelaudoilla. Kattotarpeiksi löytyi valmiita kulmapaloja kaatopaikan puujäte kasalta. Vastaavanlaiset kulmat voi rakentaa helposti myös itse esim. kulmarautojen avulla.
 
  • Leikkimajat maalattiin ja tuunattiin kolmeen erilaiseen teemaan; Pikkuinen emäntä (minttu), Rallikuski(turkoosi) ja Merimies(sininen).
 
  • Pikkuisen emännän mökissä matto naulattiin kiinni lattiaan, jotta tuuli ei vie sitä mennessään. Rallikuskin vaihdekeppi on musta rautapatsas joka esittelee voimiaan kädet pystyssä. Merimiehen ankkuri on ommeltu vanhasta trikooneulepaidasta.
 
  • Hiekkalaatikko on maalatun betonirenkaan sisällä. Betonirenkailla olisi helppo toteuttaa myös uudenlainen korkea seisomahiekkalaatikko!? Esim. pienillä rivitalon takapihoilla tällainen hiekkalaatikko voisi olla kätevä? Miksi hiekkalaatikolla tarvitaan aina tilaa myös pyllyille, voisiko hiekkalaatikon ympärillä leikkiä seisoviltaan?
 
Vielä ensi viikko on aikaa käydä tutustumassa Jyväskylän Asuntomessuihin ja mm.näihin mallipuutarhoihin jotka kuuluvat ensimmäistä kertaa Asuntomessujen kattaukseen!
Perjantaina 8.8.2014 messuilla vietetään myös Messujen yötä ja silloin pääsee tutustumaan tarkemmin esim. messujen valaistusratkaisuihin.
 

 
Itse olen Messujen yönä päivystämässä Sisustusklinikkaa sisustusteltassa. Sisustusklinikalta voi varata etukäteen puolen tunnin maksuttomia neuvonta-aikoja (p.040 - 246 2272) ja samalla kontaktoitua ympäri Suomen palveleviin sisustussuunnittelijoihin!
 
  

4 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Aivan upeita! Seisomahiekkalaatikko kuulostaa erittäin toimivalta idealta myös.

PikkuBertta kirjoitti...

Aivan ihania...ja kuinka helppoja toteuttaa
..mökkeihin jos laittaisi vielä rakennusmuovista tai pleksistä katon,niin olisi sadesuojakin

Sanna kirjoitti...

Tykkäsin kovasti noista autoista. Ja muistakin :)

Päivi kirjoitti...

Räsymatto kiinnittää aina huomioni :) Hyviä ideoita ja kauniit värit!