14.12.2013

AattoaamuAattoaamu alkaa saunalla. Saunan uunissa hulmuava tuli ja riisipuuro keittiön hellalla kilpailevat siitä kumpi ehtii valmiiksi ensin.

Koti on siivottu jo edellisenä päivänä ja puhtaat pyyhkeet tuotu riviin kylpyhuoneen naulakkoon. Enää poikue on pesemättä!


Kylpyhuoneen toinen ovi johtaa keittiöön. Se on kätevää, sillä näin saunoessa ei pääse ikinä yllättämään jano ...tai nälkä.
Pienet pitävät saunasta haaleana, sellaisena miten me aikuiset juodaan mieluiten aamukahvi. Takan edessä maistuu maitokahvi ja puuro, suuren kylpypyyhkeen sisälle kääriytyneenä.
Lasiovi saunassa on ennen kaikkea toimiva! Suora näköyhteys aina keittiöön asti ei haittaa meitä ollenkaan.


Kun aikuiset kipuavat lauteille, livahtaa pienet jo yleensä pesuhuoneen puolelle. Tänä vuonna meidän kanssa saunoo myös takapihan pikkuinen kuusi.
Välillä käydään porukalla ulkona kurkkimassa joko muu maailma on herännyt? Rohkeimmat tekevät lumienkelin, minä en ikinä ...sillä täytyyhän jonkun pitää pyyhkeitä?! ;)


Tuli saunan uunissa ja takassa hipuu hiljalleen ja saunoja yksi toisensa jälkeen unohtuu muihin puuhin. Vatsat on täynnä ja posket hehkuvat saunalämpiminä kuin joulukinkut. Raikas puhdas tuoksu sekoittuu kaneliin ja joulukuuseen. Päivä on vasta alkamassa.


Kuka  kaataa saunavedet pois, kerää aamupala-astiat takan reunalta ja ripustaa märät pyyhkeet patterille? Lapset itse tienkin, onhan jouluaatto!? ;)
Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finlaysonin kanssa. Kuvien kylpypyyhkeet on  J.F. by Finlayson /Carl 90x180 beige.

Ps. Pinterestissä on käynnissä Finlaysonin toivelahjakilpailu ja osallistumalla on mahdollista voittaa laadukkaita J.F. by Finlayson tuotteita!


4 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Siis anteeks ny vaan.....

MUT TEILLÄ ON IHAN HUIKEEN HIENO SAUNA. :D Hihihih.

Makeilta näyttää myös kylpypyyhkeet. Niis on varmaan kiva istuskella saunan jälkeen. :)

Kivaa viikonlopunjatkoa teille.

Viivi / Valkoinen Soihtu kirjoitti...

Olipa ihana, tunnelmallinen postaus:)! Tuli ihan olo, etten malta odottaa joulusaunaa ja kaikkea muuta kaunista aattoon kuuluvaa♥

Marjukka/Nuapurissa kirjoitti...

Super-hieno tuo tiiliseinä! Huhuh, ihana. Kertakaikkiaan. :)

rouva S / Sievin Koti kirjoitti...

Ihana fiilistelypostaus, johon oli mukava eläytyä.
Huvittaa ihan, että meillä kotona ei ole ollut joulusaunaperinnettä, mutta nyt, kun jouluja on tullut vietettyä myös miehen suvun kanssa, en enää osaisi olla ilman joulusaunaa. :)