1.8.2013

Kukkajuttuja

sisustuskarpanen_kukat_4

sisustuskarpanen_kukat_3

sisustuskarpanen_kukat_2

sisustuskarpanen_kukat_5

sisustuskarpanen_kukat_1

sisustuskarpanen_kukat_6

Lapsi Rakas vääntää kasviota valmiiksi, sillä kouluhan alkaa jo ensiviikolla!?? Minun lapsuudessa kasviota ei kerätty, tai ainakaan en muista. En siis kasvien nimiä enkä sitä että olisin kasveja kerännyt!?

Kasvioon etsitään vain tiettyjä kukkia, mutta minun olkkarin pöydälle kelpaa kaikki!

Nyt siinä on vattupensaan oksa, pari saniaista ja yksi pihamaalle eksynyt sormustinkukan oksa. Viime viikolla samassa maljakossa oli oikein kunnon sekakimppu, jossa oli kaikenlaista kaurasta neilikkaan.

Kesällä on ihanaa kun jokainen saa olla luova floristi ja kokeilla mitä erilaisimpia kaukka-asetelmia. Luonnossa riittää materiaalia! Kannattaa hyödyntää rohkeasti myös "rikkaruohoja". Yksikin oikea kukka riittää tekemään kimpusta näyttävän, loput kimpun kasvit voi olla vaikka heinää tai puunoksia!?

 

Kirpparilta löysin ihanan froteepyyhkeen, josta ompelen olkkarin sohvalle pitkulaisen tyynyn. Nyt kangas on vain kääritty toisen tyynyn päälle, mutta jos en olisi kertonut, niin ette olisi huomannut mitään? ;) Tätä samaa "käärintätekniikkaa" käytän myös töissä kun stailaan myytäviä koteja kuvauskuntoon.

 

Mitä mieltä muuten olette näistä vähän isommista blogikuvista? Onko vaikea katsoa? Oliko vanha kuvakoko parempi?

6 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Minäkin olen suunnitellut että olisi mukava alkaa joskus kerätä kasviota,koska en sitä omana kouluaikanani joutunut/saanut tehdä.
Tykkään uudesta kuvakoosta, toimii ainakin omalla koneellani hyvin.

Noora kirjoitti...

Isot kuvat on kivat!

Kesänaapuri kirjoitti...

Kasviota on hauska kerätä! Itse en sellaista ole koulussa joutunut tekemään, mutta entisen poikaystävän kanssa sellainen koottiin hänen biologian opiskeluja varten. Yllättävän vaikeata oli tunnistaa esim. orvokit ja ruusut oikein, niitä kun oli ainakin sata samannäköistä :)

Kuvat on varmasti hyvät tietokoneella katselemalla, mutta iPadilla vaakasuoraan katsottaessa yksikään kuva ei näy kokonaan kerralla, se rullaaminen vähän häiritsee. Kääntämällähän se ratkeaisi, mutta sitten pienenee sekä kuvat että teksti, eikä sekään kiva ole... Henk. Koht. tykkäsin pienemmistä kuvista, ne kun saa suurennettua tarvittaessa, jos kuvassa on vaikka jotain hienoja purkkeja ;)

Petra kirjoitti...

Minustakin pienemmät kuvat ovat paremmat. Niistä näkee kyllä yksityiskohtia ja ennen kaikkea ne näkee kokonaan kerralla.

Elina kirjoitti...

Ääni pienemmille kuville täältäkin! Vaikka kuva mahtuu justjust koneen ruudulle kerralla, se on niin iso, että täytyy koko ajan kelata edestakaisin, että olikos tämä jo ala/yläreuna vai ei, mikä syö katselunautintoa. :)

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)