7.6.2013

Ryijyssä on karvoja

sisustuskarpanen_ryijy_1

sisustuskarpanen_ryijy_2

sisustuskarpanen_ryijy_3

...ja raanu on sileä. Minä ainakin sotken nämä kaksi. Raanuja olen haalinut jo vuosia, mutta nyt minulla on myös ryijy!

Kävin tänään Kankitien kirpparilla ja ostin kilokaupalla kirkkaita T-paitoja sekä tämän söpöläisen. Tämä neljän euron ryijy ei ole kuitenkaan ensimmäinen ryijyostos. Ostin tässä taannoin myös yhden oranssipunaisen, hehkuvan ja komean yksilön, mutta se oli jotenkin liian "pramea" minun makuuni.

Tämä ryijy on symppis ja värit just nappiin!  Seinillä ei ole enää tilaa, mutta tyhjää lattiaa ja pari tyynyistä vapaata tuolia vielä löytyy! Onko muuten jollain tietoa/kokemusta kestääkö tällainen ryijy ihan oikeasti myös mattona?

9 kommenttia:

Kiikar kirjoitti...

Tässä ryijyssä näyttää olevan toisessa päässä päärme ripustustankoa varten, joten se on seinälle tehty. Vanhat ryijyt on tehty villasta niin lattialle kuin seinällekin, mutta arvelen että niitä kudottu eri mentaliteetilla käyttötarkoituksesta riippuen. Myös välikude (se nukkarivien välissä oleva) on saattanut olla erilainen.
Laittaisin tämän ryijyt mieluiten seinälle. Jos sen haluaa pitää lattialla, arvoisensa paikka olisi varmaan kohdassa jossa se ei joudu ylikävellyksi kovin usein :).

Kolmistaan-Karoliina kirjoitti...

Moikkis,
Mistä tuo teidän lattianne muovimatto on hankittu? Olen ideoinut,että leikkaisin tuollaisesta "jäähallimatosta" ruokapöydän alle mustikkakiisselin kestävän irtomaton...

Liisi kirjoitti...

Kaunis ryijy! Näyttää myös hyväkuntoiselta. Seinälle tuo on tosiaan tarkoitettu, koska siinä on ripustuskuja. Pystyasennossa katsottuna myös klassinen kuva-aihe (liekki? lyyra?) ehkä pääsisi paremmin oikeuksiinsa.

sisustuskärpänen kirjoitti...

hmmm... meillä juuri tämä mutka on se talon tallatuin paikka, eli taitaa tulla ryijylle muutto! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Lattia on hankittu Rtv.ltä ja se on enemmän teollisuudessa käytettyä kumimattoa. Ensin olin ihan tyytyväinen mattoon, mutta nyt viiden vuoden käytön jälkeen se on aika rasittava tapaus! Kaurapuuro jämähtää siihen niin tiukasti kiinni, että kynnet nurinpäin saa olla raaputtelemassa... Sitten kun ottaa avuksi jotain vähän järeämpää, jää mattoon naarmu. Nyt en enää ottaisi kumimattoa keittiöön, vaikka siinä mielesä se kyllä on hyvä että on joustava! Jos juomalasi tippuu lattialle, se suorastaan pomppaa takaisin käteen! ...no ei nyt ihan mutta melkein ;D

sisustuskärpänen kirjoitti...

Tutkailin googlea ja totesin että kuvio taitaa olla "Pirtin ikkuna". :)Täytyypä vielä mallailla josko sille jostain seinältä tilaa löytyisi, niin ei menisi raukka ihan piloille tuossa tallottavana...

laura kirjoitti...

Ryijyissä käytettävä villalanka ei kestä käytännössä juuri lainkaan kulutusta tai hankausta, koska käyttötarkoitus ei sellaista edellytä. Tosi edullisesti olet ryijysi saanut, koska nuohan on älyttömän kalliita. Mutta ehkä ei silti kande tuhota sitä lattialla, vaikka se nätisti siihen passaakin. Tai toisaalta käyttöä vartenhan tavara toki on :)

Heidi kirjoitti...

Iihana ryijy! Olen muuten tehnyt sinulta innoituksen saaneena nyt jo 4x2 raanutyynyä. Jos päätät ryijystäsi luopua niin täällä ilmoittautuu ostajaehdokas. Jos maksan vaikka 10 euroa niin saat jo huikeat 150% voittoa :D

Riitta kirjoitti...

Haluan heittää kommentin vanhaan blogiin. Ostin viime syksynä Tori.fi:stä täydellisesti väreihini sopivan vanhan(1934), ehjän ryijyn noin 100 x 150 cm nimenomaan lattialle. Pesin sen kylppärin lattialla taputellen, mutta huuhdoin pesukoneessa. Tarvittaessa uskallan jatkossa pestäkin koneessa, koska ryijy on ohut (kulunut tasaisesti). Lattialla se on ollut vain talvisydämen ja tulee olemaan jatkossakin. En arkaile sen käyttöä tai pesemistä, koska minulle se on käyttötavara, ei mummon perintö.