2.7.2012

Riippaherne roskiksessaPari viikkoa sitten myytin Kankaan tehtaan jäämistöä kirpputorimeiningillä. Minäkin olin haukkana paikalla, mutta mitään ei oikein tuntunut löytyvän. Pois lähtiessä huomasin ovensuussa roskiksen, jonka pohjalla lojui pahvisia kahvimukeja ja käytettyjä paperiserviettejä. Ihan pienen kinuamisen jälkeen sain roskiksen mukaani neljällä eurolla.

 

Ajattelin tehdä roskiksesta pyykkikorin kylppäriin, mutta se olikin siihen tarkoitukseen aivan liian suuri. Vein roskiksen takapihalle, kylpyammeen viereen, ja istutin sinne Riippakoristeherneen. Puutarhurilta sain hyvät ohjeet, kuinka puu tulee roskiksessa viihtymään, mutta intotouhuissani unohdin laittaa ne styroksit roskiksen sisäreunoille! :/

 

Toivotaan, että pakkanen jättää herneen juuret rauhaan, ja että latvuksesta tulee tuuhea ja nätisti roikkuva! Pitäisiköhän roskiksen ympärille syksyllä kietaista vaikka superlonpatja? Liimasin vielä roskiksen kylkeen (ainakin mieltä lämmittävät) lippunauhatarrat.

5 kommenttia:

Katja/ Neovia house kirjoitti...

Mahtavan rouhea ja hyvännäköinen entinen roskis, ja nykyinen istutusallas! Haluaisin myös löytää tuollaisen roskiksen, vesialtaaksi kasteluvettä varten...no ehkä joskus jossain tärppää...

Salla kirjoitti...

Kiva! Kantsii kaivaa pois ja laittaa tyroksit sisäpuolelle :) Tyroksien kanssakin on pieni riski tietääkseni.

maria kirjoitti...

Aivan ihania kuvia täällä blogissasi :) Pakko tulla myöhemmin katselemaan lisää. :)

Liisa kirjoitti...

Nuo taustalla näkyvät vihreät metalliastiat on myös ihkut. Onko sinulla maakellaria? Riippaherneen voi kiikuttaa sinne talvehtimaan jos sellainen on. Muuten kannattaa kaivaa ylös , lisätä tyroksit tai haudata juurakko vaikka kukkapenkkiin tai kasvimaalle talveksi. Keväällä taas roskikseen.

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos viherpeukaloille vinkeistä! :) Taidan siis kaivaa puun vielä ylös, ja lisätä ne styroksit! Roskis täynnä multaa, plus puu, on niin painavat, että minnekään sitä ei kyllä talveksi siirrä. Ja itseni tuntien olen niin laiska, että mitään puun paikasta toiseen kaivelemista syksyisin ja keväisin en jaksa suorittaa... Nuo vihreät pienet pöntöt on myös kirpparilta. Löysin ne viime kesänä.

Ja Maria, tervetuloa myös jatkossa! :)