31.3.2012

Minun sisustustyylini

Edellisen postauksen kommenttilootasta löytyikin oiva aihe tähän juttuun. Pieni aprikointi omasta tyylistä on välillä ihan avartavaa, jopa itselleen! Jos joku haluaa tämän aiheen napata omaan blogiinsa, vaikka pienenä haasteena, niin olkaa hyvä! Olisi mielenkiintoista kuulla, miten moneen junaan meitä sisustajiakin löytyy? :) Oikein ihanaa huomista palmusunnuntaita teille kaikille!


1.) "MITÄS TOSTA SAIS?"


Pyrin pelastamaan käyttöön jo kerran hylättyjä tavaroita.Rakastan ideoida esineille uusia käyttötarkoituksia ja nautin suunnattomasti, kun roskalavalta löytyneestä tuolista kuoriuutuukin kotini kaunokainen. Kotini sisustustavaroista 90% on kierrätettyjä. En ole kuitenkaan mikään viherpiipertäjä tai maailmanpelastaja. Laitan tavaraa huolella myös itse kiertoon ja vain harvoin teen harkittuja pitkäaikaisia hankintoja. Jotkut tavarat kuitenkin jumiutuvat kotiini pitkäksikin ajaksi, ehkä jopa loppuelämäksi!?2.) "HALUAN OLLA YKSILÖLLINEN!"


Paras sisustusfiilis syntyy silloin, kun keksin "pakkonaittaa" sellaiset tavarat, joiden välillä vallitsee lievä riitasointu. Sisustuslehdistä ohitan ammattilaisten suunnittelemat kodit, mutta ahmin silmilläni persoonallisia, vuosien varrella muovautuneita sisustusharrastajien koteja. Designista ja muotoilusta en ymmärrä juuri mitään. Tunnistan Lokki-valaisimen ja se riittää minulle. Lähtökohtaisesti en arvosta merkkisuunnittelijoita tai kalliita brändejä. Tosin myös heidän tuotteensa saattavat lunastaa arvostukseni! Rakastan kirpputoreja, kellareita, ullakoita ja varastoja.


3.) "TOIMIIKS TÄÄ?"


En harrasta sisustusasetelmia tai viritelmiä (yleensä!). Arvostan toimivuutta ja kestävyyttä (kolme lasta!). Arvostan käsityöläisyyttä ja suomalaisuutta. Rapetessa kuitenkin roiskuu ja joskus saatan "paskarrella" jonkun omituisen "mötikän", joka joutaakin kuukauden kuluttua kaatopaikalle. Tämä ei tietenkään ole tavoite, mutta se on tämän ideologian hinta...


4.) "ÄLÄ OTA SITÄ VAKAVASTI!"


Sisustustyylini on ehdottoman rento ja lupsakka. Ei ollenkaan haittaa, vaikka jotkut ratkaisuni saisi vieraan jopa hymyilemään! Ylipäätään mietin, että sisustaminen ei ole mitään suorittamista, vaan viihtyisän elinympäristön rakentamista. Koti ei ole mikään näyttämö, jonka sisustamisessa pätee tietyt ohjeet. Koti on suoja, jossa kasvatamme lapsemme, nautimme ystävistämme, rakastamme toisiamme ja elämme arkea. Sisustusksen tulee myötäillä näitä toimintoja, ilman paineita tai sääntöjä! Toisille mukava elinympäristö on muuttumaton, selkeä ja harkittu. Minulle se on mukautuva, kokeileva ja iloinen.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

allekirjoitan :)

Ja sitten: Voiherrajumala miten upeat sohvat!
Suoraan mun sisustuspäiväunista...

Jokke kirjoitti...

Minun sisustustyylini on Kaffe Faset tapaa Selviytyjät. Paljon värejä ja primitiivistä viidakkotunnelmaa.

Dooda kirjoitti...

Justiinsa noin! Liian harkittu sisustus disainesineillä kuorrutettuna ei saa mua lämpiämään laisin. Sun tyylistä tykkään ihan hirveästi ja samaa ideologiaa noudattaen minäkin pyrin kotiani sisustamaan. :)

suvi m kirjoitti...

Minusta on rikkaus, että on monenlaisia sisustustyylejä ja erilaisia koteja. Tärkeintä on, että koti on asujalleen mieleinen ja siellä viihtyy. Minä ihastelen mielelläni hyvin eri tyylisiä sisustuksia ja koteja. Olisi kiva joskus sisustaa esim. kesämökki runsaalla, romanttisemmalla tyylillä.

En myöskään ymmärrä sellaista, että oman kodin sisustamisessa pitäisi noudattaa jotain "sääntöjä". Kai sitä saa oman kodin laittaa niin kuin itse haluaa... ;) Tämä ajatus heräsi vaan siitä yhdestä kommentista, jonka olit edelliseen postaukseesi saanut...

Anonymous kirjoitti...

Kyllä vain, samaa mieltä! Itse olen seurannut sisustuslehtiä jotain kaksikymmentä vuotta. Vielä silloin siellä oli tarjonta aika tylsää... Nyt sisustuslehdet pursuilee toinen toistaan mielenkiintoisempia tyylejä ja yhdistelmiä. Sisustamisesta on tullut ihan kaikkien etuoikeus ja se on todellakin rikkaus! :)