4.2.2012

Ruokailutila

Ruokailutila valmistui niin verk-kaiiiii-seeeesti, että valmis lopputulos on tainnut jäädä kokonaan esittelemättä. Seinien paikkoja vaihdettiin ja kaksi huonetta yhdistettiin toisiinsa, pohjapiirros muutoksista ja projektin alkuvaiheet löytyy täältä.

 

Kaksi ja puoli metriä pitkä ruokapöytä hallitsee tilaa. Lempi sisustuselementtini; hengetön peili avaa putkimaista huonetta mukavasti. Peilin avulla sain myös tismalleen samanlaiset tauluasetelmat molemmille seinille! ;) Liukuovien taakse jää takkahuone ja jää-pakastinkaappeja vastapäätä on keittiötasot. Kauttaaltaan musta seinä on kokonaan uusi. Kaadetun seinän kohdalla on nyt kaksi  teräksistä tukitolppaa. Näitä ei alunperin tähän suunniteltu, mutta rakennesuunnittelijan vierailun jälkeen päätettiin ne kuitenkin varmuuden vuoksi ja vääntymien välttämiseksi laittaa. Tilaa tässä koko ruokailutilassa ja keittiössä on yhteensä n. 30 m2, eli mahtuu tässä pari tolppaakin olemaan.

 

Jääkaapin oikealla puolella oleva epäkätevä kulma hyödynnettiin "walk in"- keittiö ajatuksella. (Kuulin tämän sanan eräässä teidän jättämässä kommentissa ja olin heti että "wau, sellaisen mä haluan!" Mutta kun katselin keittiötäni sitten tarkemmin, tajusin että "hei mullahan on jo sellainen!" :D) Hyllyssä on kaikki käyttöastiat.

 

Peltikaapissa on palautuspullot ja kiertoon menevät lehdet. Jääkaapin päällä olevat korit on tosi vanhat ja ollut jo useasti maalausuhan alla, mutta onneksi ne on vieläkin alkuperäisen väriset! Mustat kattolamput kaivoin takaisin käyttöön kirpparikasasta ja T-valo on ihana aamuhämärässä (sori Annukka!). Puusukset sain joululahjaksi toisajouluna.

 

Tällainen siis tuli.  Mutta koska ollaan kärpäsillä, ei tietenkään lyödä sitä viimeistä naulaa vielä! Peltikaappi olisi kiva maalata, värilastuja olen jo mallaillut myös takaseinälle, pienempi ruokapöytä voisi olla kätevä ja nuo takkahuoneeseen vievät liukuovet voisi olla jotenkin hauskemmat...?

11 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Olen kotona ehostanut vanhoja lasisia kaapinovia valkoisella kontaktimuovilla missä oli läpinäkyvällä bambunvarsia + lehtiä. Muovia oli saatavana myös lumihiutale kuviona ja paljon muuna. Myös värillisenä. Sinooperissa. Voisi ajatella myös sabloonimaalausta. Saa ihan omanlaisensa kuvia. Tai vanhojen valokuvien liimaamista oviin. Voisi ottaa kopiokoneella mustavalkoisia kopioita ja liimata ne oviin.
Tässä muutama idea vapaaseen käyttöön. Kiitos näistä ihanista kuvista ja ideoista mitä sinulta aina tulee.

Kipparin morsian kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja mahtavan kokoiset tilat teillä on! Meillä uusittiin keittiö noin vuosi sitten ja lattiaan tuli tämä sama kumilattia. Kaikki remontoijat eivät heti kolikkolattialle syttyneet, mutta lopputulos hurmasi kaikki.

PikkuBertta kirjoitti...

Whauh...lopputulos on täydellinen aivan UPEA...kyllä kannatti remontoida ja saada lisätilaa...siis tykkään ihan TÄYSILLÄ:)

Anna kirjoitti...

No niin, tää ratkas. Rakenna sä se messutalo niin mä ostan tän ruokailutilan taloineen pois kuljeksimasta. :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

:DD No mutta, näin me tehdään! Kysäisen vielä tuolta siipaltakin, mutta kuulostaa aika helpolta! ;D

Mustavalkoinen kirjoitti...

Ihana keittiö/ruokailutila teillä!

jopo kirjoitti...

Aivan mahtava ja ihastuttava! Jos saan hankittua uuden unelmien kodin tässä lähiaikoina, aion käyttää kuvia keittiöstänne inspiraationi lähteenä. Kiitos :)

Anonymous kirjoitti...

kiitos itsellesi, kun aktiivisesti lueskelet! :) Taidat olla sama Liisa, joka myös aina Facebookin puolella tykkäilee!? Siitä tulee hyvä mieli ja sisältöä bloggaamiseen, kiitos siis paljon! :)

Anonymous kirjoitti...

Mahtavaa kuulla! Ideat kiertoon vaan, sitä vartenhan näitä blogeja kirjoitellaan! :)

Lispe kirjoitti...

Jos oikein katoin, niin kolikkomatto-lattia teillä? Kiinnostais tietää, onko sitä vaikea puhdistaa? Että pitääkö jollain hammasharjalla puhdistaa kolikkojen välit? :) Omaa kettiöremppaa suunnittelen ja kolikkomatto ollut yhtenä vaihtoehtona, mutta en ole kuullut siitä mitään kommentteja toimivuuden kannalta.

Anonymous kirjoitti...

Moi Lispe! Lattia on juuri tuota kumi-lanttilattiaa. meillä se on ollut kohta viisi vuotta, ja ihan hyvältä se vielä näyttää. Tosin käytössä se "sumenee" ja kyllä puurotahrat aika kovasti jämähtää... Täällä blogissa kummasteltiit tässä joitakin aikoja sitten, miten erilaisia hoito-ohjeita tälle lattialle löytyy. Minä itse vahaan lattian silloin tällöin ja johan tulee kiiltoa ja näyttää taas hyvältä, mutta toisille on taas neuvottu, että lattiaa ei saa vahata... Keittiössä tämä on hyvä lattia senkin takia, että jos lasi sattuu lipsahtamaan käsistä, se suorastaan pomppaa ylös takaisin! Vaikka materiaali on "pehmeää" se on silti todella "sitkeää" eikä kyllä naarmiinnu mitenkään kamalan helposti!