24.10.2011

Sisustusmuutos nukkarissaVielä toinen hehkutus tästä sisustusmuutoksesta, jonka sain aikaiseksi pienten tyttöjen makkariin.  Huone on pieni ja täällä olisi takoitus vain nukkua ja lukea iltasatuja. Sängyt on hankittu aikoinaan Romuritarilta ja Seppälän kirpparilta. Kankeat, sivuun vedettävät pimennysverhot otin kokonaan pois, eli pimentävä rullaverho olisi tänne vielä pakollinen hankinta! Mutta sitten herkullisiin yksityiskohtiin!

 

Seinät:

Hauskat, seinään maalatut sirkusteltat eivät vielä lainkaan kyllästyttäneet, mutta seinien väritys jo suorastaan oksetti. Keittiöremontista jäi kolmisen litraa mustaa maalia (Tikkurila/Toro), ja vaaleanpunaisen kanssa se kävikin yhteen aivan superhyvin!

 

Petivaatteet:

Patjansuojaksi kietaisin joustavan ruututrikoon, jonka "salaperäinen lahjoittaja" viime kesänä toi ovellemme ;) Kiitos vielä! Omista Tantsuista pienensin lastenpeittoihin sopivat pussilakanat ja tyynyliinat. Vaihtolakanoina on vielä Rakkausmuumit ja oranssit Ruusumuumit. Päiväpeitteiksi löysin kaappien kätköistä vielä yhden, onneksi kokonaisen armeijan sarkakangashuovan. Sen raaskin nyt leikata puoliksi! Oikeasti meillä ei kyllä ikinä pedata lasten petejä, eli tulevat varmaan enempi toimimaan majan kattoina, lattiamattoina ja siskon jemmauspiiloina... Oikeasti, pedataanko teillä lasten pedit? Ihailen suuresti niitä jotka ehtivät/jaksavat. Ja vielä suuremmin ihailen niitä, jotka ovat opettaneet lapsia itse pettaamaan petinsä!?!

 

Matto:

Tämä on ainoa elementti, josta jouduin huoneen sisustusmuutoksessa maksamaan. Löysin kirpparilta 15kpl muovipusseista virkattua ympyröitä. Joku oli aloittanut jotain mahtavaa(?), mutta jättänyt homman sikseen(?). Minä jatkoin tuota tyssännyttä luomistyötä ja liitin ympyrät ompelemalla yhteen. Tsadaa: aivan upea matto! Tästä olen ehkä kaikkein iloisin, vaikka jouduinkin ympyröistä 2,50€ maksamaan.  ;)

 

Sarvet:

Poronsarvet raaskin ankaran harkinnan (ainakin jotain 5 min.) jälkeen maalata punaisiksi. Toinen vaihtoehto oli keltainen. Sateessa spreijasin sarvia sunnuntaiaamuna pihalla sateenvarjon alla. Mutta hienot tuli! Ajattelin, että tällaisessa naulakossa voi riiputtaa myös "puolikäyttöisiä" vaatteita. Oikeasti vaatteet kyllä ovat mielestäni joko käytettyjä tai puhtaita. Periaatteista on ollut kuitenkin pakko tinkiä, sillä jos joka ilta suostuisin pesemään viiden ihmisen vaatteet + urheiluvaatteet ja ulkovaattet, ei aikaa jäisi lainkaan sisustamiselle!

 

Kirjat:

Kirjahyllyn maalasin myös mustaksi ja järjestelin kirjat niin, että tähän ikäkauteen sopivat on esillä ja muut kaapissa. Keskeneräisen kirjan voi ripustaa tangolle odottamaan, oikea kohta valmiina. Taas jouduin miettimaan ankarasti, kun pohdin laittaisinko tehtäväkirjat tänne vai leikkihuoneeseen. Päädyin laittamaan ne tähän ja kynät, sakset yms. nostin seinälle niin ylös, että lapset eivät niihin itse ylety. Vielä niidenkin yläpuolelle on suunnitteilla hylly, jonne kirjastonkirjat saisi turvaan.

 

 

Erityisen iloiseksi minut tässä muutoksessa tekee se, että rahaa meni niin vähän ja lapset nukkui viime yönä kuin tukit! :)

 

 

12 kommenttia:

Tonttu kirjoitti...

Aivan mahtava kirjoitus, tuo matto on kyllä huippu idea! Ja iloisen näköinen pikku-neiti kuvissa, tuntuu tykkäävän uudesta sisustuksesta. PS. jää ne lasten sängyt meilläkin petaamatta..

Jenni kirjoitti...

Mahtavat sirkusteltat ja loistava väriyhdistelmä! Matto on myös hauska.
Meillä jää aika usein aikuistenkin sänky petaamatta, lapsia ei meillä vielä olekaan.
Melko uutena lukijana täällä huutelen ensimmäistä kommenttiani :)

Hanna-Riikka kirjoitti...

Meillä, uskomatonta mutta totta, mies petaa meidän sängyn miltei jo ennen kuin olen sieltä edes ehtinyt nousta ja komentaa myös lapset tekemän samaisen tempauksen. Vanhimmat toimittavat jo hienosti tämän homman, mutta nuorin nyt kaipaa vähän apua asiassa. Pitääkin varmaan muistaa kiittää anoppia asiasta ;). Toisaalta, siistinpäähän se on näin. En valita!

pienimopo kirjoitti...

Aivan mahtava tuo vaaleanpunaisen ja mustan yhdistelmä. Pikkuprinsessoilla on suorastaan yyberupeat oltavat ja mikä matto - vautsi

sanna matilda kirjoitti...

Ihanan raikkaalla ja ajattomalla tavalla tyttömäinen huone! <3

Anonymous kirjoitti...

Kyllä muuten mietinkin, että mitä ihmettä sää siellä sateessa maalaat???:)))

sisustuskärpänen kirjoitti...

:DD Näkyi siis kärpäsen hääräilyt naapuriinkin asti. Oli vähän toivotonta, kun vettä tuli ja tuuli vihmoi, mutta into kun on ylimmillään, ei luonnonoikuista paljoa piitata! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Jokaisen oikein toimivan miehen takana on ainakin yksi oikein toimiva nainen! :)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Kiitos kommentista! Kommentit on bloggaajan palkka! :)

Maire kirjoitti...

Nyt on laitettu tuulemaan! Ihastuin erityisesti mattoon - hieno kirppislöytö, ja vielä mahtavampaa että tajusit löytöpussukan potentiaalin ja teit siitä näin hienoa :)

Anna kirjoitti...

Kävin tänään hypistelemässä Sisustuskärpäsen tuotteita Design Kierrättämössä, ehkä jotain tarttui mukaankin, ja nyt lapsen unille käymistä odotellessa on hyvä tilaisuus tutustua aiheeseen paremminkin. Kiva uusi löytö minulle!

Hieno ja nopea muutos tehty tässä huoneessa, hyvällä maulla ja reippaalla meiningillä tulee kyllä ihailtavia tuloksia. Pienen lapsen äitinä vaan huomioni kiinnittyi (neuroottisesti?) tuohon poronsarviin seinässä juuri lapsen pään korkeudella... että koskakohan siellä sarvessa on ensimmäinen silmä jonkun päästä? Tai minkälainen kuoppa jää päähän, jos ponkaisee siinä kohdalla ilmaan... En voi olla mainitsematta, kun rupesi ihan huolestuttamaan tämä ;)

sisustuskärpänen kirjoitti...

Moikka Anna! Hienoa kuulla, että myös Kierrättämän kautta tulee blogiin uusia lukijoita! :) Minä olen sisustusalan yrittäjä täällä Jyväskylässä. Sisustussuunnitelmien ja muiden visuaalisten suunnitelmien lisäksi valmistan myös näkemiäsi tuotteita. Olen kierrättäjä, yksilöllisyyden ihannoija ja käytännöllisten ratkaisuiden rakastaja (vaikka ei nuo poronsarvet kyllä tosiaankaan mitkään maailman käytännöllisimmät ole! ;D) Eli ehkä olen ennen kaikkea SISUSTAJA! :) Tervetuloa mukan, sisustuskärpäsen siivelle!