4.12.2010

Suomalaisuuden syvin olemus
Yhä enemmän olen alkanut rakastamaan sellaisia juhlia, joihin ei liity mitään rassaavia perinteitä ja hulinoita. Arki itsessään on sellaista suorittamista ja aikatauluttamista, että nykyisin juhlan tärkein kriteeri on rauhoittuminen! Itsenäisyyspäivä on juuri sellainen juhla, johon ei ole suotta kasattu mitään suorituspaineita. Saa katsella telkkaria (ja suorastaan pitää!), saa syödä mitä haluaa (vaikka Sinistä lenkkiä!?), saa lökötellä kalsarit jalassa saunan jälkeen (jos siis olisi toimiva sauna... :/). Ja saa olla ihan vaan rauhassa kotona möllöttävä suomalainen, suomalaisten asioiden äärellä! Rentoa viikonloppua kaikille.

4 kommenttia:

Helmililja kirjoitti...

Saunominen ja sen jälkeen telkkarin tuijottaminen sinisen lenkin kanssa kalsareissa jotenkin kuulostaa kyllä tosi suomalaiselta! ;D

Anonymous kirjoitti...

Sanoppa muuta, oon aivan sammaa mieltä ! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!Taria

anrinko kirjoitti...

Hyvät on sunnitelmat, ehdottomasti!Ihanaa kun saa vain olla. Meilläkään ei mitään suunnitelmia, en edes ruokailua aio miettiä.Ollaan vaan ja rauhoitutaan.Telkkaria en vaan vieläkään voi katsoa...ei toimi antenni.

Atsalea kirjoitti...

Täällä hyvin samansuuntaisia ajatuksia juhlapäivistä. Uusivuosikin ollaan jo monena vuonna (puolitodellisin lastenhoito-ongelmiin vedoten) vietetty perheen kesken ihan kotosalla, ikkunasta ilotulituksia katsellen. Ja vappuna mua ei sais kirveellä uhatenkaan minnekään kaupunkien keskustoihin. Lapset on kyllä käteviä, kun melkein kaikki pakko-hulina-juhlat on saanut nyt muutettua lasten kanssa vietettäviksi :DMä ajattelin hakea huomenna paikallisesta kiinalaisesta ruokaa, ja mutustella sitä Linnan Juhlia katsellessa. Mutta Suomihan on monikulttuurinen, joten mikäpä siinä!