13.6.2010

Talkoot lähestyy, APUA!

Meillä on viikon päästä talon maalaustalkoot (jos vain kelit sen sallii!?) Värit on jo päätetty ja odotukset korkealla, sillä uskon maalauksen kohentavan talon ilmettä huimasti! Kuusikymmentäluvulla valittu suolakurkun vihreä suditaan piiloon, ja parhaat päivänsä nähnyt ruskea vaihdetaan nykyaikaiseen harmaaseen. MUTTA KUMPAAN HARMAASEEN? Alkuperäinen suunnitelma oli, että se vaaleampi, mutta heti seuraava, yhtä varma päätös oli, että sittenkin se tummempi... Se toinen harmaa (kumpi sitten jääkin?) tulee peittämään kaikki vihreät osat (sokkeli, ikkunoiden väliosat, autotallin ovet yms.). Itse talo jää valkoiseksi ja ulko-ovi sekä ikkunapellit maalataan härän veren punaisella.
Ei siis pitäisi olla vaikea kysymys: kumpi harmaa ruskean päälle ja kumpi vihreän päälle? Mutta kun on! Itse en enää osaa päättää, auttakaa te!

PS. Kuten tarkkasilmäisimmät saattaa huomata ;) meillä on pihalla pari muutakin projektia kesken. Ja koska yritän pitää tässä blogissa jotain esteettistä tasoa, oli talon ulkoa päin kuvaaminen aika haastavaa. Näistä kuvista voisi luulla, että talossamme ei ole ollenkaan ikkunoita, mutta kyllä meillä ikkunoitakin on, ne vain on niin keskeisillä paikoilla tätä ryysyrantaa ettei niitä voinut kuvata ;) hi-hih...

19 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Eikös se sisällä ainakin mene niin, että ylemmäs vaaleaa.Toivottavasti säät ovat suosiolliset!

Anna kirjoitti...

Mun mielestä vaalea sopii ylemmäs, tulee muuten turhan synkkä yleisilme. Jos on tota ruskeaa tottunut katsomaan, niin noin vaaleaan voi toki äkkiseltään olla vaikea vaihtaa. Johtuiskohan siitä valinnanvaikeus? :)

PikkuBertta kirjoitti...

Vaalea ylemmäks,ilman muuta.Raikastaa talon ilmettä.Tumma Syö valoisuutta.Voisimpa ajatella vielä astetta vaaleampaakin sävyä.

kioto kirjoitti...

Meillä oli ihan sama mietintä pari viikkoa sitten. Tummaa vai vaaleaa harmaata ja vaaleampaan lopulta päädyttiin. Teille pistäisin myös vaaleampaa, kun tulee yläpuolelle.

Anonymous kirjoitti...

Omaan silmääni tuo tummempi harmaa näyttää paremmalta.

Anonymous kirjoitti...

Meillä oli samanlaisia päätöksiä tehtävänä viime vuonna oman talon kanssa. Maalauskohteena kylläkin katto. Maalikaupassa ohjeistivat että katon tulisi mielellään olla tummempi väriltään kuin sokkeli. Päädyttiin lopulta tummempaan harmaaseen ja ollaan oltu kyllä todella tyytyväisiä. Nyt on hyvä harmaan värikirjo, tumma katto, vaaleampi sokkeli, ja kun piha on harmaata kivimurskaa/laattaa niin näyttää oikein hyvältä.Mä liputan siis tummempaa harmaata :)

justeer kirjoitti...

Vaaleaa ylös ja tummaa oviin ja muualle. Iso vaalea pinta on yhtä voimakas kuin pieni tummempi pinta. Tumma ovi erottuu valkoisesta siis yhtä hyvin kuin iso vaalea katto.

Ruusu kirjoitti...

Tumma ylös ja vaalea alas.

Tiivi kirjoitti...

Tumma ylös :)

Esmeralda kirjoitti...

mielestäni tumma ylös, vaaleaa oviin ym. Tumma erottuu ylhäältä paremmin, mutta saattaa kyllä kenties syödä hiukan korkeutta.

MURUHUTTU kirjoitti...

Mä laittaisin ton tumman kattoon ja vaaleampaa sitten sen punaisen lähettyville ja hyvä tulee!

eve kirjoitti...

Tummaa ainakin alas, niin seisoo tukevasti maassa. Vaaleampi isona pintana. Tsemppiä talkoisiin!

Anonymous kirjoitti...

Vaalean harmaa ylös, tuo enemmän korkeutta taloon ja raikastaa sen todella kauniisti tälle vuosikymmenelle.

Amelia kirjoitti...

Teillä on paljon samanlaisuuksia meidän töllin kanssa! Meillä siis alunperin IHANA 60-luvun mineriittiverhoilu, ruskeat ikkunanpielet ja vihreä sokkeli, aita ja pari muutakin juttua, mm. porraskaide. No, mineriitti lähtee pikkuhiljaa, vaihtuu harmaaseen paneeliin, värisävy 568x, Tikkurilalla. ikkunanpielet tulee valkoisiksi, kuin myös nurkkalaudat. Sokkeli ja portaat maalataan kaikkein tummimmalla harmaalla, mitä Tikkurilalta löytyi, en nyt muista sävyä. Hauska muuten oli tuo määrittelemäsi värisävy vihreälle; suolakurkku! Taidan ottaa käyttöön, käyttämäni myrkynvihreä ei kuitenkaan taida parhaiten sävyä kuvata.

Anonymous kirjoitti...

Helppo valinta. Vaaleampi harmaa ylös sillä se on "kevyempi" kuin tummanharmaa. Muistathan oksalakata puupinnalla olevan ulko-oven hiomisen jälkeen, ennen maalausta, jotta oksan kohdat ei puske maalin alta myöhemmin läpi jos siinä oksan kohtia on kun ei tuosta kuvasta tiedä ;)Sokkeli tummemalla harmaalla sillä on "painavampi" kuin ovien vaalea harmaa. Tsemppiä maalaamiseen! Terkuin blogiasi seuraava maalari.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Minä laittaisin vaaleaa ylös ja tummaa alas. Jotenkin olis valoisampi ilme.Onko teilä muuten tuo tiiliverhoilu maalattu valkoiseksi vai onko vain tiilet ja saumat olleet yhtä valkoisia? Meillä on punatiilinen 70-luvun talo, johon entinen omistaja on valinnut saumojen värin tummanruskeaksi. Jotenkin tunkkasen näköinen ja oon miettinyt voiko tiiliverhoilua jotenkin maalta. Rapatahan voi, mutta pelkään että se halkeilee kun seinät elää.

Huvinvuoksi Emilia kirjoitti...

Ehdottomasti tumma harmaa katon lähelle! Muuten katto leijuu;)Ovet punaisiksi?! Ymmärsinkö oikein, oisi hieno! Sokkeli melkein mustalla olis tän maalarimestarin mielipide!Ja samalla ihan mustanharmaalla laittaisin myös ikkunoiden väliosat..

Anonymous kirjoitti...

Kannatan tummaa ylös katon yhteyteen ja vaaleaa alemmas. Tämä ratkaisu olisi eniten talon tyylin ja rakennusaikakauden mukainen, jolloin lopputulos on luonnollisempi. No, muutenkin aina kannatan alkuperäisen tunnelman säilyttämistä tai vahvistamista...

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Nyt kuulkaa jännittää, sillä maalit on ostettu ja urakka alkaa huomenna! Tosin pohjatöissä taitaa mennä pieni tovi, mutta kun väriä saadaan pintaan, teen dokumentointia tänne! Kiitos kaikille mielipiteensä antaneille ja pysykäähän taajuuksilla! ;)