19.3.2010

Pohjolan kevät

Kyllä se vaan niin on, että Pohjolassa ei kevät ala vielä maaliskuussa. Ainakin täällä Keski-Suomessa tupruttaa lunta, eikä ole mitään toiveita kahvitella terassilla. Pakko sitä kevättä on alkaa tänne sisälle rakentamaan, sillä valoa ja väriä kaipaa jo mielen lisäksi myös sielu!
Onneksi en päätä pahkaa rynnännyt tapetoimaan tuota keittiön päätyseinää, kun omista varastoista löytyikin noin hyvä väriläiskä! Kartta on ostettu joskus vuosia sitten kirpparilta pojan huoneen sisustukseksi, mutta kun ei niitä poikia meille siunaantunut, on se jäänyt kokonaan käyttämättä.
Minusta tämä kokonaisuus nyt suorastaan huutaa tuohon pöydälle jotain punaista! Punainen tarjoiluastia, sellainen vähän retro! Tai joku emalikulho? Nyt nostin malliksi tuon punaisen termarin pöydälle, kun en mitään muuta punaista yhtäkkiä löytänyt... täytyy kulkea kirpparilla taas vainunenä tarkkana...

Esim. tässä kuvia vanhasta keittiön seinästä.

23 kommenttia:

Parolan asema kirjoitti...

Että nuo valaisimet ovat herkkuja! Ja vanhat koulukartat saavat meidätkin aina parhaalle tuulelle, kun löytyisikin seinä jonne mahtuisi ripustamaan. Tuo kartta sopii paikallensa kyllä täydellisesti :) mmm, vihreää...

Pilvitarha kirjoitti...

Haistan ihan lyijykynän ja kuulen sen karttakepin joka osoittelee kartalta jokia :)

Anonymous kirjoitti...

Voi että mä tahtoisin tuon teidän keittiön. Se on vaan niin täydellinen, ettei ole tosikaan. Joka kerta kuolaan sitä, kun tulee joku keittiöaiheinen postaus. Eikä loppuosakaan talosta ole pöllömpi ollenkaan! : ) Paljonko maksais? ;)-Tee

PikkuBertta kirjoitti...

Niin ne vain vanhat koulukartatkin saa uuden elämän.Eipä ois kouluaikaan uskonut.Ihanasti piristää keittiööö:)

anrinko kirjoitti...

Tosi mainio on!Ja kyllä se punainen iso kulho täynnä hedelmiä piristäisi. Olisi kuin piste I:n päälle. =)Noi lamput muuten voisi ottaa meille...=)

Jutta kirjoitti...

Ihanan pirteä ja keväinen tuli! Sopii älyttömän hyvin noiden lamppujen kanssa, nekin näyttävät nyt ihan erilaisilta.

WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Heippa! Huomasin että teillä on sama lattia kuin meillä keittiössä. Oletko miten puhdistellut? Meillä jää kaikki tahrat aika jämäkästi kiinni jos ei heti ole rätillä pyyhkimässä. Olisko sulla antaa mitään vinkkejä tai suositela jotain litkuja?

Cat's Meow kirjoitti...

Näyttää superhyvältä, ihana kun se on Pohjolan kartta:)Tuo mukavasti väriä. Kulunut jakkara ja kaksi isoa lamppua sekä toi lattia on myös ihanat.

tiinaf kirjoitti...

Ensinnäkin: tää blogisi on ihan parhaus! Loistavaa! Tuo Pohjolan kartta on kyllä mainio! Sopii keittiöönne kuin nenä päähän!Karttaidea on pörrännyt minunkin päässäni jo jokusen viikon. Ei tosin keittiöön, vaan lastenhuoneeseen. Jatkuvasti saan poikasille vastailla kaupunkien sijainteja. Voi karttakirjarukkaa...seinäversio varmasti toimii!

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Oulu-, Pyhä-, Kala-, Kyrö.. vai miten ne nyt menikään? ;)Hauskaa, että joku fanittaa meidän keittiötä! Ja kaikkihan on kaupan, kun vaan hinnasta sovitaan ;) Tosin tähänkin keittiöön vaan sitä tiskiä, murua, tahraa ja muuta oheistuotetta tuppaa kertymään, eli en tiedä olisiko se enää "arkiasussa" niin himoittava... ;) Keittiön lattia on tosiaan kumia ja minä putsaan sitä päivittäin ihan vaan Fairylla ja vedellä. Silloin tällöin (n. 1x vuosi) isäkärpänen vahaa lattian, ja sen jälkeen lattia kiiltää kuin uusi! Vaha ostettiin lattian yhteydessä ja se on sellaista "ammattilaisten kamaa ;)". Kyseleppä vahaa vaikka joltain siivousfirmalta!?...niin, ja vielä: lamput kiittää taas saamastaan huomiosta ja ihailusta! :D

Anu kirjoitti...

Ihanat värit! Samat värithän löytyy kaiken maailman palmuaiheisista seinätapeteista, mutta en olekkaan tajunnut et ne voi olla myös pohjolan kartassa! Toi kartta on aito ja rehellinen! Vetoaa jotenkin muhun kun mulla on joku vaihe et kaikki feikki, muovi, tekokuitu, uusvanha, yms. tuotteet tökkii.Mukavaa kevättä teille ihanan keväisessä keittiössä! :)

Jaana kirjoitti...

MIKSI EI KAJAANISTA LÖYDY TUOLLAISIA?? Aivan ihana! Miten olisi pöydälle sellainen pieni maapallo-säästöpossu punaisena tai sitten spreijattuna punaiseksi. Samalla saisi kerätä maailmanympärys, tai ainakin Suomen ympärys, matkaan rahaa... Teillähän niitä säästöpossuja oli jo muutenkin keittiössä, pikkuisen teemaa vain muutettaisiin..

Anonymous kirjoitti...

Ihanan valoisa on nyt ja tuo kartta on niin mahtava!Paula

Anonymous kirjoitti...

Hienolta näytti keittiönseinä ennenkin, mutta nyt tuo kartta on mahtava! Minäkin olen miettinyt jo jonkin aikaa kartan hommaamista seinälle.Alina

Kotoilija kirjoitti...

Hui. Tuli mahtava takauma ala-asteelta. Mahtava kokonaisuus punaista yksityiskohtaa myöten.

mapela kirjoitti...

Valaisimet aivan mahtavat ja iso kartta seinällä saa jostain syystä aina silmäni loistamaan ja sydämeni tykyttämään! =)

Anonymous kirjoitti...

Miksi kartta on mielestäsi pojan huoneeseen? En tajua.

Kotilo kirjoitti...

Heippa! Onpa hieno kartta! Saisinko lainata tämän postauksen kuvaasi ja tietenkin linkata sivuillesi? Ajattelin kirjoittaa kartoista sisustuksessa. Blogisi on kiva!

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Heippa Kotilo! toki voit linkata tänne ja ottaa kuvankin! Kiitos kun vinkkasit minullekin asiasta :)

Anonymous kirjoitti...

Mahtavalta näyttää, ihana keittiö!Miekin jäin kyllä ihmettelemään tuota mainintaasi, että kartta oli ajateltu pojan huoneeseen. Täh? En nyt lähde tässä sen syvemmin käsittelemään sukupuolittunutta kasvatusta, mutta kyllähän tuo nyt kuulosti aika paksulta. Eli etenkin kun kartta oli jo hankittu ja ajateltu lasten huoneeseen, sitä ei sitten voitukaan laittaa tytön huoneeseen???

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Tottahan toki tällaisen kartan voi laittaa vaikka minne huoneeseen! Ja voi hyvinkin olla, että se vielä joskus tulee meidänkin tyttöjen huoneeseen :) Silloin kun näin tämän kartan kirpparilla, mieleeni avautui heti kuva vihreästä huoneesta, jossa yhdistetty raikasta turkoosia ja haaleaa vedensinistä! No, siitä värimaailmasta nyt vaan tulee ensimmäisenä mieleen poikien huone, ja niinpä otin kartan kainaloon ajatellen, että ehkäpä joskus sisustan sen pojan huoneeseen... Vuodet vieri, poikia ei syntynyt ja karttakin oli unohduksissa varaston nurkassa. Nyt muistin sen "värihimoissani" ja ripustin tuohon :). Minä kannatan kyllä poikien ja tyttöjen leikkien, värien, kasvatuksen ja asenteiden sekoittamista! Mutta tytöt on tyttöjä, ja täytyy kyllä myöntää, että meidän tyttöjen huoneet on melkoisia "prinsessakuorrutuksia", ihan niinkuin varmasti poikienkin huoneet helposti autoilla ja muilla "poikien jutuilla" höystettyjä?!

Esba kirjoitti...

Ok, hei olipa hyvä, että tuli selväksi tuo puhdistustiheys. Ei onnistu täällä :) Eli pitää unohtaa tuo lattia. Mutta on se kyllä upean näköinen!

Sisustuskärpänen kirjoitti...

Esba: luulenpa, että meillä tuo puhdistusväli johtuu enimmäkseen sotkuisesta perheestä! ;) Yksi lapsi opettelee syömään itse, ja kaksi lasta LUULEE osaavansa syödä itse! ;)