18.7.2012

RyysyrantaKesän viettoa on leimannut yksi suuri teema: piharemontti! Ollaan yritetty edetä asian kanssa "omaan tahtiin", mutta todellisuudessa rempallaan roikkuva piha piinaa mielessä jokaisena loma-aamuna... Sorakasat, multasäkit, suodatinkankaat, vaihtolavat ja pihakalusteet rötkyävät pitkin poikin pihaa, enkä voi olla miettimättä miltä kirjava ryysyranta näyttää tiellepäin!?

 

Nyt piharemontti on jo reippaasti voiton puolella. Tylsät pohjatyöt on tehty ja raskaat kivet kannettu paikalleen. Hiljalleen pääsen jo suunnittelemaan istutuksia uusiin istutusmuureihin!

 

Vaikka piharemontti aloitettiinkin "pakon edessä", olen nyt tosi iloinen uudesta paremmasta pihan pohjaratkaisusta! Ennen terassin edessä oli neljä matalampaa istutuslaaria. Nyt samalle kohdalle tulee kivipiha, johon laitan ruokailuryhmän. Vanhojen istutuslaarien kivistä kasattiin L-muotoinen  muuri. Jo istutetut villiviinit tulevat terassin ja kivipihan väliin, perkolapuiden juurelle.

 

Kuusi viikkoa sitten aloitettiin. Huhu huh... jokohan syyskuussa voisi istahtaa ja juoda ne terassin avajais Urguellit, jotka ostettiin jääkaappiin kannustimeksi projektin alussa?!

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voitonpuolellahan te jo alatte olla...ja kaunista jälkeähän siellä tulee...itselläni kanssa venynyt tuo keittiön laajennus ja piha on tosiaankin kuin "ryysyranta",täälläkin....yritän aina pistää purkukasoja vähän piiloon,ettei tielle näy...mut tämän kesän kukkapankeistä ja pihan ihailusta ei ole tietoakaan...mut "lopussa kiitos seisoo"niinhän se sanontakin kuuluu....jaksetaan vielä vähän aikaa:)

Milla kirjoitti...

Koiranulkoilutusreissuillani minulla on tapana seurata erään rivaripihan edistymistä. Siellä alkoi hieno kiveysuudistus, joka sitten jostain syystä pysähtyi vuodeksi. Pieni piha on ollut kuukausikaupalla täynnä kasoja ja säkkejä. Nyt homma tuntuu taas edistyvän. Mietin pitäisikö heille laittaa joku onnittelukortti kun saavat homman päätökseen :D

Tsemppiä teille loppurutistukseen! Lopputulos kiittää.